Saya ni nak menunaikan janji saya untuk bagi resepi Udang Butter Telur Masin. Maaf la kawan2, adik kakak..sebab lambat skit bagi resepi. OK, tanpa melengahkan masa mari la kita tengok cara2 nak buat udang ni macam mana... Udang Butter Telur Masin Bahan2: 400g udang (bersaiz sederhana, dibuang kulitnya dan di belah belakang butterfly style. saya memang suka bukak kulitnya) garam, kunyit secukup rasa 5,6 sudu besar tepung jagung/ Cara2: - campur semua bahan2 di atas bersama udang, gaul rata . -Panas kan minyak masak dan goreng udang tadi sehingga masak. - Ketepikan Bahan2 untuk Sos: 2 sudu besar butter 1 sudu besar minyak masak 4 ulas bawang putih , di cincang 4-5 biji cili padi, di hiris 1 biji cilihijau/merah, di cincang kasar 2 pelepah daun kari 1/4 tin susu cair 2 sudu besar susu pekat manis + setengah cawan air sebiji telur masin yang sudah di rebus , di hancur2 kan. garam secukup rasa 1 sudu besar tepung jagung. Cara2: - panaskan butte...