Posts

Showing posts from December, 2013

Rindu sebenarnya ni.

Image
Suka sangat tengok gambar ni...my Ma and Abah with my sister Kak Ngoh and her son Lutfi. Bergambar kenangan di Candi Borobudur, Jogjakarta.

Alhamdulillah...sampai juga Ma dan Abah ke Jogja. Kak ngoh yang sponsor. Tq Kak Ngoh ! Saya tumpang gembira untuk Ma dan Abah. Dah berumur macam ni dapat pergi berjalan2, kenal tempat orang. Dulu2 masa muda2 mana la ada masa, dan duit untuk berjalan2. Anak berderet2, umur pulak rapat2.

Alhamdulillah juga Ma dan Abah masih di beri kesihatan yang baik....maka boleh la berjalan2. Sebelum ke Jogja ni Ma dan Abah dah sampai ke Jakarta, pon kak Ngoh yang bawak. Awal tahun baru2 ni Ma pergi umrah dengan Abah serta dua orang adiknya - Che Noh and Che Moh. Pastu masa bulan 8 hari tu nak ke Padang, Indonesia...tapi tersekat plak dekat imigresen Penang sebabnya passport dah nak dekat expired (kalau kita nak ke luar negara, pastikan passport kita masih hidup (?) dan lebih 6 bulan dari tarikh expired) so tak jadi la ke Padang.

Jepun dan Australia pon Ma dah s…

Long Time No Write ?

Owh, dah lama tak update blog. Ni la kalau dah penyakit malas melanda. Tahun 2013 pon dah sampai ke penghujung nya....jadi apa kata kita update la sikit mana2 cerita yang tertinggal tu...

Well, mana nak start yer.......hmm....ok lah, result UPSR keluar sebelum cuti skolah baru2 ni...alhamdulillah Sophea dapat 5A. Tapi aku tak apply pon mana2 boarding school. Ntah....rasa macam tak payah la pegi sekolah berasrama...kecik lagi....skolah dekat2 sudah la....senang nak pantau. Hehehe.

Pastu plak...cuti skolah macam biasa lah....balik kampung. Cuma balik kampung kali ni memang tak berjalan ke mana2 pon. Balik Kelate sempat la main banjir kejap....alah...air sikit je, takat lutut je....pastu sehari je naik, esok nya dah surut.  Tapi sejarah banjir kali ni kami dapat tangkap ikan keli 8 ekor...! Hahaha ! Tak penah2 ada ikan kat depan rumah time banjir tiba2 kali ni ada ikan plak. Rasa nya ikan dalam kolam orang tu...terlepas dalam banjir, Hehehe.

Balik Kelate macam biasa la...misti ada makan2..…