Posts

Showing posts from October, 2011

Surat Dari Kak Chk @ Anin @ Yasmin Liyana

Image
Kepada Umi, Che Ngoh, Ibu Noor, Che Teh , Ayah Loh, Che Jie, Che Tie, Mak Ude dan juga Che Adek yang Kak Chik sayangi. ....

Hari Ahad lepas Kak Chik ada penyampaian hadiah. Kak Chik tak tahu apa dia hari penyampaian hadiah ni. Kak Chik ingat kan hari sekolah macam biasa. Tapi buat dekat Perpustakaan ( tapi Nana sebut - PERSUKUTAKAAN) .

Mula2 Kak Chik pegi dengan Ayah dan Nana je. Mak tak ikut sebab mak nak kena siapkan kek orang. Kakak dan Angah pulak tak ada sebab pergi perkhemahan di SK Pasir Puteh. Lepas tu Ayah tinggal kan Kak Chik dan pegi ambik Mak pulak. Lepas tu Ayah pon pergi sebab Ayah ada pertandingan badminton.

Masa Mak sampai Kak Chik dan kawan2 sedang ikut pertandingan mewarna. Lepas tu baru lah masuk dalam dewan . Kak Chik ada juga buat persembahan nyanyian.

Kemudian baru lah ada acara peyampaian hadiah. Cikgu suruh Kak Chik beratur. Kak Chik beratur di belakang sekali sebab nama Kak Chik bermula dengan huruf "Y". Semua kawan2 pon dapat hadiah. Kak Chik rasa sero…

'M'

Owh..penyakit M untuk update blog dah datang lagi.

Serius la tader mood. Mungkin juga sebab dah nak balik kampung tu yang jadik malas tu.

Gateh

Image
Suami saya beli basikal baru untuk saya.
Basikal itu sungguh cantik.
beratnya cuma 14kg...Warnanya putih...body nya berlekuk-lekuk.
Suami saya kata sangat sesuai dan kena dengan saya.
Saya sangat suka.

Suami saya juga telah men'upgrade' absorber basikal itu juga.
Saya menjadi bertambah gembira.
Walau pon saya sebenarnya tak lah faham sangat,
apa beza absorber2 ni.
Yang saya tahu ...cuma naik je. Hehehe.
Eh..lupa pulak, basikal yang ni ada 24speed.
Basikal dulu 21 speed je.
Tapi basikal suami saya 27 speed.

Semalam saya ikut somi saya berbasikal. 6 orang semuanya.
Ada on road...ada part off road..
Saya juga hampir2 kena kejar anjing.
Punya la cerdik itu anjing, dia tak kejar pon mereka yang depan2 saya..
Dia tunggu saya yang dok kat belakang sekali baru dia datang dekat
pastu menyalak2.Kurang asam punya anjing. Saya dah kecut dah.
Dah le masa tu nak naik bukit. Mana bloleh nak pecut.
Tapi anjing tu tak jadi nak kejar saya bila saya jerit " Babe !!! ". Hehehe.

Saya banyak kalah kat bukit. …

My Loved Ones Were Here.

Image
Owh...lama tak update blog. Nak kata sibuk tak la sibuk sangat,biasa2 jer.

Cuma Minggu lepas Ma and Abah saya datang jadi memang tak dan nak online sangat.

Ma dan Abah datang seminggu je. Kejap je rasa. Tapi memandang kan Ma and Abah datang ni pon masa bukan cuti sekolah jadi tak dapat la nak bawak berjalan2 sangat. Ye la..nak wat cemaner, Sabah ni tempat2 menarik banyak ..cuma semua jauh2. Plus, kereta pon tader.

My parents datang ni bukan sebab lepas dengar kami eksiden , tapi memang dah plan awal2 lagi dah. Siti Aisyah dah beli tiket awal2 lagi dah. The last time Ma and Abah came here was in 2009, masa datang ramai2 kenduri Wanee di KK. Charter satu bas nak datang keningau...hehehe....rasa nya dekat 30 orang family members semuanya. Jadi bila dah confirm tiket semua saya pon berangan2 la nak bawak ma n abah pegi situ...pegi sini.....tapi apa boleh buat, kita hanya merancang Allah yang menentukan..nak jadi cerita kami eksiden pulak.....maka rosak la semua plan, tak apa lah. Allah know…