Posts

Showing posts from November, 2014

Selamat Pengantin Baru Adek and Almie !

Image
Adek bongsu kesayangan kami akhirnya sudah selamat bernikah. Baru nak cerita ni sebenarnya. Hehe.

13 September 2014 baru2 ni ...akhirnya lengkap lah kami 10 beradik anak2 Cikgu Wan Muhammad dan Wan Hasnah sudah bernikah dan berkeluarga.

Jejaka bertuah yag berjaya mencuri hati adik bongsu kami ni bernama Mohd. Almie....orang Melaka.  Baik dan sopan orang nya. Hehe. Memang sesuai dengan adek bongsu kami tu.

Saya tak pasti la macam mana mereka berkenalan...sebab tidak la pula saya menemuramah adik saya tu. Semua adik beradik pakat balik..yang dekat mahupon yang jauh.

Yang special kali ni....adik saya telah di nikahkan sediri oleh my Abah. Abah ni...walaupon ada 9 orang anak perempuan...sebelum2 ni memang tak pernah lagi nikahkan anak sendiri. Semua pakai kadi je. So bila sampai turn adik bongsu kawin ni memang kami nak sangat la tengok Abah yang akadkan pengantin. Akhirnya tercapai jugak hasrat kita orang...lagi pon lepas ni dah tade dah adik badik yang nak kawin kan.

Sayu la pulak bila teng…