Posts

Showing posts from June, 2006

Her first report Card...

Image
Last week my daughter Sophea, buat balik her first report card.....alahai anak mak..."mak, cikgu kata nak kena Ayah tulis pahtu bagi balik kat cikgu.." Aku pon tgk la result periksa dia...waa...sumer dapat A , ala....baru tadika kan.....tapi yg dapat fullmark subject Matematik and Lisan Bahasa Inggeris..(ni baru anak mak....heeheh). KEdudukan dalam kelas lak...1/7. Owh...anak mak dapat nombor 1. Patut la balik sekolah tu pon wat balik hadiah yg cikgu dia bagi. Tahniah! Alahai...bila dok belek report kad Sophea tu aku rasa macam tua lak. Yelor...dah besar dah my doter tuh. Tahun ni baru report kad tadika punya, nanti besok2 report kad yg sekolah rendah lak...pahtu sekolah menengah plak.....uisshh.....cepat nyer masa berjalan. Dah besar nanti dia pon akan tinggalkan aku...pegi belajar.....meet some one, get married....alahai kejap nyer..nak kepit puas2 la masa anak2 kecik ni...Tu la orang kata, anak2 ni cepat besar.....sayang anak2 mak.Err...by the way, hari ni hari yg ke-2…

Congratulations...!

Image
Tahniah buat my sister Siti Aisyah and her newlywed husband, Hisyam. Semoga tabah dan banyak bersabar dalam mengharungi kehidupan berumah tangga.

Alahai anak Mak.......!!!!

Image
Ni lah...kalu dah nama nya budak tu...budak lah jugak. Begini, si laila malam tadi....ntah cemaner dia dok melompat tiba2 jatuh tersembam. Punya lah kuat dia nangis, aku plak masa tu tgh nyusu Yasmin so bila Ayang aku angkat dia tgk ddarah dah meleleh2 ....ingat kan bibir dia pecah or lidah nya tergigit rupa2 nya dagu dia yg terkoyak. Darah banyak gak kuar......bila aku tengok luka tu mamca besar jugak lah. Ayang aku pon apa lagi bawak la Laila gi hospital......masa tu dah pukul 11.30 mlm dah. Adui.......sebelum gi spital tu aku sempat gak letak minyak ubat skit kat luka tu...and darah pon dah berenti. Ayang aku pegi berdua jer dgn Laila...Aku kat rumah ni dok teringat la...hai macam mana la Laila tu.....kena jahit ker aper ker...tp masa nak gi spital tu dia dah tak nangis dah.

PUkul 12 lebih gitu Ayang aku pon balik......Sophea cepat2 gi kat pintu....dia pon risau jugak kat adik dia..bila dia bukak pintu and nampak Laila....aku terdengar suara Sophea cakap "Aii...? Naper macam tu…

life has its ups and downs.......

entah ler....hari ni rasa cam tak berapa nak bercakap jer.....rasa tak der mood....ntah ler....
rasa sunyi pong ada......rasa nak marah jer memanjang.......nak kata PMS...tak pong pasal aku tgh dalam pantang....PMS kebende nyer.....

bior lah...esok kang elok ler.........tgk lah cemaner......

ni nak tunggu Survivor nih....special 2 hours.....tak tahu lah...nak kena tukar2 channel la nampak gaya pasal ada orang tu nak tgk first match World Cup.....

Selamat Pengantin Baru....!

Hai.....nak kawing dah adik aku. Adik aku Siti nak kawin dah minggu depan. 5/6 dia nikah...the next day nya kenduri. Everything happened so fast. Dia sendiri pon tak expect akan kawin secepat ni. Langkah bendul lagi tu. Hehehehe....tak per ...dah sampai jodoh, macam tu lah. Family kita tak percaya sangat kan benda2 macam2 tu...tak boleh langkah bendul la aper laa......jodoh masing2, tu memang dah ketentuan Allah. Cuma aku cam terkilan la skit pasal tak boleh tengok dia naik pelamin pasal aku tak boleh nak balik. Nak2 pulak aku ni masih dalam pantang...lagipon ongkos nya.....nggak ada....! Lain la kalu buat hujung tahun. InsyaAllah aku bulih balik. Actually Siti punyer plan asal nak tunang jer dulu bulan 6 nih, but nampak nyer pihak lelaki bersungguh2 nak mempercepatkan pernikahan .....Abah aku lak jenis tak der hal nyer.....beres sajer. Lagipon bagi abah aku yg wajib tu yg penting. So takat persediaan kawing 2 bulan...not a big deal for him. Aku dulu pon tunang 2 bulan gak.

Bakal sua…