Posts

Showing posts from February, 2010

=)

Image
Semalam, masa kami pegi KK, on the wat balik tu kami pon singgah la kat one of the petrol pumps. Aku pegi solat dulu. Masuk2 dalam bilik solat yang kecik tapi bersih aku sangat la tertarik ngan kipas dia.....





menarik kan? alahai...kipas pon nak kena tambat and rantai . Siap dengan mangga lagi tu. Takut kipas tu bergerak kot. I assume misti dah penah jadi kes kipas yang missing in action la kot. Tu yang tuan empunya petrol pump beriya merantai kipas dinding nyer.

Duhh..!

Semalam hari kami memenatkan diri tanpa dapat hasil.Huhuuhu....

Kami pegi KK...konon nak pegi beli barang2 buat kek..alih2 kedai tutup. Dem! 3,3 kedai pegi sumer tutup. Aku agak konfius la...sama ada depa2 ni yg chinese2 ni sambut Maulidurrasul jugak ker?Memang pegi KK semata2 nak ke situ. Alih2 rosak segala plan. Last2 pegi Karamunsing and beli baju Tunas Putri Sophea jer. Lepak2 kat Mc.D patu dah..balik.....

sungguh sia2 je rasa. Setakat nak soping2, huha2...alah..baru jer berhuha2 masa raya cina baru2 ni....duit huha2 pon tak dan nak top up pon lagik..tu yg tak besh nak pusing2 pom,hehehe.

Ish...dah la banyak barang2 kat umah ni dah berkurang....kena la cari di Keningau jer....hantam sajalah.

Short Trip to KK n Kudat

Image
since tak tahu apa nak update, apa kata kita citer la sket2 pasal my short holiday masa cuti raya cina baru2 ni .

well, raya cina baru2 ni anak2 sumer cuti skolah seminggu. skolah cik abam plak cuti sampai Rabu jer. Aku plak cuti sampai.......?Hahaha....cuti sampai Selasa. Kami dah plan nak ke Kudat. Aku pun sukalah. Memang nak sangat rilek2.....jalan2....penat nih wat kijer. So, memandangkan nak sangat pergi bercuti pendek ni maka aku pon pulun la siapkan order2. Kebetulan order dah nak dekat2 bercuti ni banyak la pulak. Alhamdulillah.....rezeki...ada la sket dwet poket nak buat beli jajan...hehehe.

So we went to KK on Sunday. Kata nak bertolak morning....alah..morning2 kami pon kol 10 gitu...lagipon masih ada 2,3 customer yang nak amek kek. So nak taknak kena la tunggu sumer2 order2 siap di pick up. Last2 dekat kol 1 jugak baru jalan.

Sampai KK we checked in kat Hotel Tabung Haji. Cik abam eden lupa nak bawak pass keje dia so tak dapat la nak dapat diskaun istimewa untuk goverment ser…

..................................

Image
I think I don't have friends ( how pathetic....) . I have lots of friends, but close friends....nada. All my close friends dok jauh2 and I haven't met them for decades.


Tingin gak nak wat cam orang lain..go for a girls' day out...minum2, gossip2, hang out. Owh..best nyer. But ntah la...in my dreams jelah.

A woman once told me that, once u've become a wife...and a mother, you have to let go all those things. Duhh! Not that I will forget who I am if I go out and about......sometimes, I also need some time for my self, a break...just to relax.....to find my real self again...so then when I come back..I'll be a better wife and a better mom. *sigh.

Bila haa..?

Ha...bila? bila ni....? lama aku tunggu dekat 4 taun dah kot.
cepat la....cepat la cukup. Tak sabar2 dah aku nih.
korang agak2 bila ? try la agak. teka ker.
tp kalu korang klik byk2 ...cepat la aku dapat.
so soklan aku "bila?" tu.....boleh la terjawab.


apa yang bila2 nih?

ala....bila Adsense aku nak cukup USD100. bila adsense aku cukup USD100, depa akan hantar cek kat aku. nanti aku tanya plak lagi..bila cek tu nak sampai plak.
Ish...bila2 lah!

At Last.....!

Image
Yup, at last my sweet little Nana is officially wean off breastfeeding after a solid 2 years. It's been almost 3 weeks since the last day she had my breast milk. How did I do it? I did like what I did to Laila before- I put some tomato ketchup ! Got'cha Nana.

I told her that Mak's breast is sakit...and it was bleeding . Owh..Nana sungguh merasa kesian kepada Mak and told me to letak minyak ubat. She even gently rubbed my breast to ease the pain.....

The first couple days was quite tough for her. Dia jadik macam orang gian nak merokok. Hahaha....and jadi manja semacam. But gitu jelah...kira nya the process was quite easy. But since then she hardly took nap during the day. Susah sikit la.....but sometimes she does fall asleep unintentionally like in front of the tv. Sian baby mak. But so far....she's doing fine.....and much better.




Although it was something I've been trying to do once Nana turned 2, but it was quite emotional for me too despite of being proud of myself …

Citer Pengantin

Image
Owh...rasa nyer belum terlambat untuk saya ucapkan Tahniah to my dear cousin Kak Chik a.k.a Wan Atikah di atas perkahwinan nye dengan jejaka pilihan hati dari Sarawak....Duan. Congrats Kak Chik and Duan...semoga tabah dan sabar dalam mengharungi kehidupan berumah tangga......kawin ni best...TAPI....nak kena banyak10x sabar dan misti selalu bertolak ansur......baru la rumah tangga boleh aman dah bahgia. Cinta semata tak cukup dik oii.....hehehe.




Saya ni kemain lagi..orang pertama yang dapat kad jemputan kawin kak chik, padahal memang sah2 tak dapat nak attend. Mebi sebab confirm tak dapat attend so that was why Moksu Mah (the bride's mom) gave us the card. Buat kenang kenangan......tapi kan..kat mana yer I simpan kad jemputan kawin kak chik tu yer....?

Tengok gambar2 masa kenduri..akad nikah...Kak Chik nampak sungguh berseri2 dan terpancar sinar bahagia di mata kedua mempelai. Aiseh..now I started to sound like a wedding magazine journalist. Of kos la kita nak tengok pengantin yang n…

Tido

aku rasa lately aku tak cukup tido la. tido lambat, bangun awal. hari2 lagu tu. Dah la aku ni jenis tido banyak, ala2 koala bear gitu....sokmo je rasa tak cukup, skang ni bertambah2 tak cukup la. Nak usaha tido awal, ish...payah nyer. Kecuali la kalu dah tertido. Lain cerita la kan. Siang2 aku memang tak boleh tido. Bz weh.....ngantuk cemaner pon tokleh tido jugak. Kepala dah tersengguk2....mulut tak benti menguap...mata dah berair.....pon tak boleh nak take nap during the day.

Waktu paling kritikal dan memang time tu aku mengantuk gila2 ialah :

1) Lepas dah masuk waktu Asar. Duhh..! Giler dasat weh. Tapi..mana boleh tido kan...orang kata kalu tido lepas asar ni leh jadik biol? eh...otak lembab? eh...apa ha? tapi tak bagus la tido lepas asar ni. So cara aku takmo wi mata aku ni terlelap...aku pegi la kuar....bawak2 anak2 main2 kat luar rumah. Borak2 kosong ngan jiran2 tetangga.


2) Waktu Maghrib. Owh..giler...time ni pon ngantuk yang amat jugak. Tapi kejap jer, sebab lepas je aku mandi.…

Motor n Keta.

ni citer lama. eh..tader la lama sangat. minggu lepas kot. laki eden eksiden. masa tu dia nak pegi hantar roti and kek kat kantin skolah dia la. aku kan jual roti n kek......sekali boleh pulak tereksiden. dia pegi cium bontot kancil. habis tercampak la segala roti moti...kuih muih.....tader rejeki. Selama2 dia dok drive...ada lesen keta.....ni festaim dia eksiden. Mujor la keta pon tak teruk mana.....teruk tak teruk..seribu jugak hbs repair. Keta Kancil yang disondol tu pon boleh tahan jugak la keta dia.....mau seribu jugak habis untuk repair. Tak per la...dah nak jadi kan....yang penting orangnyer tak apa2. Kereta rosak boleh lagi kita repair...leh lagi cari spare part.

So sementara kereta masuk workshop, kami naik moto. Hihihi. Best pulak naik moto. Leh peluk2. Lama dah tak naik moto berdua gini. Yer la kan....dah anak dah 4...takkan nak naik moto lagi kot? Hari tu laa....aku ada attend satu kursus .......so tu yang kena gak la naik moto ngan my laling.....pakai helmet.....dok kat b…

Lagu

Kenapa saya tak letak lagu2 di blog saya? Sebab saya rasa lagu2 tu sangatla menganggu. Kalu pegi blog2 lain yg ada lagu2 pon saya akan kasi mute itu sound. Kasi bisu. Mengganggu sungguh rasanyer. Kalau server tengah menyiput lagu yang kuar pon tersengguk2. So I chose not to letak la segala lagu2 nih supaya sesapa yang menyinggah blog saya dapat membaca dengan tenang. Kalau agak2 saya rasa macam nak dengar lagu...saya nyanyi je sendiri.