Motor n Keta.

ni citer lama. eh..tader la lama sangat. minggu lepas kot. laki eden eksiden. masa tu dia nak pegi hantar roti and kek kat kantin skolah dia la. aku kan jual roti n kek......sekali boleh pulak tereksiden. dia pegi cium bontot kancil. habis tercampak la segala roti moti...kuih muih.....tader rejeki. Selama2 dia dok drive...ada lesen keta.....ni festaim dia eksiden. Mujor la keta pon tak teruk mana.....teruk tak teruk..seribu jugak hbs repair. Keta Kancil yang disondol tu pon boleh tahan jugak la keta dia.....mau seribu jugak habis untuk repair. Tak per la...dah nak jadi kan....yang penting orangnyer tak apa2. Kereta rosak boleh lagi kita repair...leh lagi cari spare part.

So sementara kereta masuk workshop, kami naik moto. Hihihi. Best pulak naik moto. Leh peluk2. Lama dah tak naik moto berdua gini. Yer la kan....dah anak dah 4...takkan nak naik moto lagi kot? Hari tu laa....aku ada attend satu kursus .......so tu yang kena gak la naik moto ngan my laling.....pakai helmet.....dok kat bakang, tangan pegang pinggang cik abe .......waaa......suker2. Anak2 sumer tinggal kat umah dengan Si Hugau. Nasib baik jugak ada si hugau. Ala...mak pegi kejap er....3 jam je pon. Dekat pulak tu.

Dah habis kursus aku pon tunggu la my cik abe kat luar lobby hotel.....macam tunggu gewe plak. Ehh....memang tunggu gewe pom. Pastu tak lama my ayang sampai...dari jauh lagi dia dah tersenyum......aku pon tersenyum gak. Kuikuikui....so setelah 20 menet (pegi balik) naik moto ngan my laling, pada pendapat aku ektibiti naik moto berdua ni memang patut di teruskan la. Sebab boleh menambah menyemarakkan lagi kasih sayang somi isteri......hahaha.

Sampai umah Nana terus kuar cari aku......" mak dah alik...!mak dah alik ! " aiseh, macam la mak pegi sebulan........cute je baby mak. Kakak and Angah dah pakai baju skolah...dah siap makan...Nana n Anin pon dah mandi...dah wangi2.....suka hati mak tengok sumer dah siap. Bagus2.Nana ada nangis jugak sikit, cari Mak. Anin pon ada nangis jugak. Tapi sumer nangis kejap jer.

Ini macam kalu..next time boleh la Mak and Ayah pegi dating2. Tengok muvi ker......anak2 tokleh ikut ok? =)



note: by the way keta dah siap dah pom......dah boleh pegi KK dah, hehehe.

Comments

AziniMZ said…
kak janna.. may i know.. keningau ada panggung kah.. hehehe
tiada panggung yang....nak tgk muvi sila pegi KK....hehehe.
Halen said…
haaa apa lg vrommm vroommm la dtg kk ni. lama x jumpa uuu.. nsb cik abe xde apa2 time xciden aritu kan.
mrs. nazri said…
whaa zanna masa naik moto tu ada terbayang scene hindustan x?

sekali sekala berduaan makin terasa bertambah cinta...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!