Posts

Showing posts from March, 2007

Aduhai...

Image
Hari ni anak2 tak pergi sekolah sebab demam. Dua2 pulak tu, Sophea dan Laila. Ubat sumer dah makan dah. Aku pon rasa macam nak demam jugak. Tapi tu la, jadi mak ni kalau nak demam pon tak jadi demam.....nak wat cemaner kan...hehehe.

Hari ni aku tak masak sebab rasa tak larat + malas, hehehe. So aku suh jer my Ayang tapau lauk dari kedai. Ingatkan dia beli lauk gulai kambing yang dia suker sangat tu,rupanya dia beli sup tulang dengan sup perut......uhuhuuu....sedpanyer! Baru jer aku dok sebut2 nak makan sup tulang malam tadi, hari ni dia dah belikan. Baik sungguh cik abang aku ni.... Sayang Ayang..! hehehe....Actually, aku nak wat sup tulang sendiri sebab dah lama tak makan. Lagi pon kalau buat sendiri boleh makan sampai puas, banyak2 .Hehehe....anak2 pon tengahari ni makan nasi dengan sup tu la. Boleh la dua beradik tu makan walau pon tak banyak macam selalu. Jadikla....asal perut diaorang tak kosong.
Petang nya aku buat begedil, nak makan dengan sup tulang tu. Sedap nyer...tengok deka…

Any idea anyone?

Hmmm....?

It's been a while since the last time I posted. Nothing much happened for the past few days except for yesterday my Ayang got fever, so last night I gave him a full body massage. From head to toe....hehehe. I do give him full body massage once in a while because an active person like him really needs one. And I do think I also need a full body massage sometimes......and I need it now....huhuhuhuhuuu....


Back to School!

Image
Well, cuti sekolah dah habis.....hari ni dah start balik sekolah....and my rutin start bz balik laa...hehehe. Semalam aku gi potong rambut. Rasa dah rimas sangat dah nie. Tu yang potong tu. Aku ni since kawin memang tak pernah berambut panjang lepas bahu pon. Sekali jer kot simpan rambut panjang pahtu malas lagi dah.....pendek gak la yang sesuai...senang nak diurus...cepat kering....kalu nak syampu pon senang nak bilas.....and lagi satu berambut pendek ni nampak mude skit...hihihi.....cam omo 18! Hehehe...perasan la plak.

Actually paling panjang aku pernah simpan rambut sampai paras belakang laa....tak sempat cecah pinggang pon. Masa tu belom kawin lagi la.....jaman anak dara....jaman tader anak...so rajin lagi la nak membelai rambut...hehehe....skang ni tader lagi ....banyak kerja nak buat. And aku memang suker rambut boycut jerr.....masa form 5 dulu aku memang tader style lain la.....style tu jelah...skang ni pon dah beranak pinak ni pon asih dok style boycut jugak lagi...hehehe.....…

Farewell and do come again....!

Well, hari ni my sister Siti and her husband Hisyam berangkat ke KK. They took a taxi from our house. Tima kasih T and Ise sebab sudi datang ke rumah Kak Ja and Abe Mokhsin. Sorila kalu ada apa2 yg terkurang ker terlebih ker....jangan serik nak ke Keningau yerr....!

Actually semalam kitaorang pegi berpicnic lagi di Pamilan.....Who are we? we are my families (including Siti and Ise la...)...Nor's , Kak Aton's and also kawan Nor from Semenanjung. Diaorang datang cuti2 malaysia kat Keningau ni. Aku goreng Mee pahtu buat Pasta ...Penne Bolognese....hihihi....jadik la. Yang lain2 pon bawak gak makanan masing2. We went there around 10 in the morning and head back home around 2.30 in the afternoon. As usual anak2 mesti la nak mandi manda. Sampai berbelang2 badan anak2...hehehe..Yasmin pon mandi jugak. Aku ni kalu ikutkan hati memang teringin gak nak berendam dalam sungai tu....geram jer tgk air....sejuk lak tue...huhuhuu..behnyer....tp tak per lah.....

Malam plak Nor bakar Satay...maca…

Hmmm....?

Image
Actually aku tak tahu nak tulis apa ni.......tp takperla...tulis jela.

Semalam my sister- Siti, datang sini with her husband Hisyam. Diaorang datang cuti2 malaysia kat Keningau...hehehe. Yelah, skang ni kan cuti sekolah so depa mai la umah aku. Aku plak cuti ni pon tader plan nak ke mana2.....nak wat cemaner, blom gaji....hihihi. So dok umah jelah....cuma hari Khamis ni ada plan nak gi Pamilan (lagi?)....sambil2 bawak Siti and Hisyam pehtu plak Nor pon katanya ada kawan dia dari Semenanjung nak datang besok...so boleh la pegi sekali . InsyaAllah la...

Hari ni aku masak biasa2 jer....rebus sotong, goreng ikan. Petang nye kitaorang pegi gelanggang futsal, Hisyam pon main sekali futsal. Pahtu pegi beli tomyam and ikan bakar untuk makan malam. Kenyang siot! Sebelum gi main tu aku ada uli tepung skit buat Pau. So untuk sarapan esok dah ada aku freeze kan beberapa biji pau. Tinggal kukus jela besok pagi.

Owh...baru2 ni my cousin - Nor, kawin......seronok la bila tengok pengantin pon happy and …

I've been tagged too!

sabor jelah.....aku ni syok jer dok baca orang lain yang kena tagged..ingatkan diri ku ini terlepas la....alih2 kena gak.....Ive been tagged by norf.....so....what are 6 weird things about me...?

1. I prefer to spend my money on FOODS rather than spending them on clothes..shoes or barang2 lain. Sebab tu aku tak leh nampak where all my money goes pasal sumer masuk perut..hehehe.

2. I won't sleep until my husband sleeps first. Macam2 mana pon aku takkan tido dulu...mesti nak tunggu dia lelap dulu baru ler aku boleh tido dengan aman.....hehehe.

3. I like budu and I also like durian.....but I don't eat budu durian.....cannot go laa...tak tahu la kenapa....

4. I can eat and write at the same time....can you? (sebab I'm a lefty......hehehe....jangan jeles!)

5. kalu hubby aku pegi main badminton tiap2 malam aku nak suh dia dok umah, tp kalu dia tak pegi main plak aku nak suh dia pegi main....pasal susah nak tgk tv kalu dia ada....berebut ler plak! hihihi....

6. aku ni kalu datang tim…

Yasmin In Progress

Image
Hari ni nak cerita pasal my youngest doter nih. Wah2...skang ni dia suker sangat mandi. Air sejuk pon tak per! Dah tak mo mandi kat mini bath tub dia dah, dia sker mandi berdiri jer kat tepi baldi tu sambil main2 air. Hari ni sajer dah 3 kali masuk bilik air sendiri. Tak leh jadi nie...kalau dulu pantang sliding door tu terbukak mesti dia kuar, skang ni pintu bilik air plak tak leh terbukak nanti dia mesti merangkak2 masuk kat dalam pasal nak main air. Kakak dia dulu mana ada camtu. Sampai omo dah dekat 2 tahun pon takmo lagi mandi air sejuk, air panas memanjang. Kalau dah mandi tu, wah...bahagia nyer dia. Menjerit2 suker......! Nak2 lagi kalu mandi sesama dengan Kakak dan Angah dia. Perasan dah besar la tu! Pastu kalu kita angkat dia wat kuar bilik air, menggelupur nak turun. Takmo! Takmo kuar lagi...tak puas main air lagi. Bila kita letak balik..terus diam...pastu sengih2. Eiii...geram betul aku ngan budak kecik tu. Uit makcik...awak tu baru 9 bulan tau, cakap pon gugu gaga..bububu…