Yasmin In Progress


Hari ni nak cerita pasal my youngest doter nih. Wah2...skang ni dia suker sangat mandi. Air sejuk pon tak per! Dah tak mo mandi kat mini bath tub dia dah, dia sker mandi berdiri jer kat tepi baldi tu sambil main2 air. Hari ni sajer dah 3 kali masuk bilik air sendiri. Tak leh jadi nie...kalau dulu pantang sliding door tu terbukak mesti dia kuar, skang ni pintu bilik air plak tak leh terbukak nanti dia mesti merangkak2 masuk kat dalam pasal nak main air. Kakak dia dulu mana ada camtu. Sampai omo dah dekat 2 tahun pon takmo lagi mandi air sejuk, air panas memanjang. Kalau dah mandi tu, wah...bahagia nyer dia. Menjerit2 suker......! Nak2 lagi kalu mandi sesama dengan Kakak dan Angah dia. Perasan dah besar la tu! Pastu kalu kita angkat dia wat kuar bilik air, menggelupur nak turun. Takmo! Takmo kuar lagi...tak puas main air lagi. Bila kita letak balik..terus diam...pastu sengih2. Eiii...geram betul aku ngan budak kecik tu. Uit makcik...awak tu baru 9 bulan tau, cakap pon gugu gaga..bubububu...atatataa.....Hihihihi...Yasmin...Yasmin.

Gigi dia pon dah tumbuh 2 batang kat bawah and gigi atas pon dah macam nak tumbuh sebab gusi dia dah macam bengkak gitu. Kenala aku berhati2 time menyusukan dia nanti......arrghh! Hari2 aku bagi dia makan bubur nasi campur macam2 la. Kadang campur carrot, kentang, peas, pasta ker......ikan, egg tofu kerr....tukar2 la...supaya Yasmin tak boring. Dia memang tak mahu makan makanan baby macam nestum ker sumer tuh...dia nak bubur gak. Mungkin jugak sebab bubur tu jadik sedap pasal maknyer masak dengan penuh kasih sayang dan ikhlas kot.....hihihi. Bukan aper, dulu2 zaman Sophea and Laila aku malas betul masak bubur ni....so most of the time memang diaorang makan baby cereal or biskut Farley's tu.



ni la last dia mandi bubble....




uit...wat aper tue......?


hehehehe.........




Okay lah....tu jela cerita untuk hari ni...nanti bila2 kita story lagik, kay!

chow!

Comments

ciku_nunu said…
oit!!!anak dara cekci laaa.... tayang montot kat aunty nunu yer? hhihhihih
azliena_hamdi said…
heheheh ah ah lah.. dok tayang montot ker... heheh apa la anak dara nih... ala kak naz.. anak2 iena pun mcm tuh gak.. kejap jer nak mandi dlm mini tub dia tuh... last2 mini tub depa org masuk dlm stor... kuat badan dia eh.. 9 bln dah berani berdiri sendiri.. baik yer min.. hehhehe nanti jatuh licin tuh....
afifah said…
wah2 cekcinya dia!!! hehe takpe, afifah pun cekci camtu bila mandi... afifah pun suka diri2 dlm baldi masa mak mandi kan heheh
effa said…
U've been tag... :D check my blog ye kak zana...
nunu : tayang kat untie nunu tak per...hafiy jer yg tokley tgk....

ina : yasmin ni nng kuat skit untie ina...since omo 6 bulan lagi dok berdiri gitu...

afifah: tu bukan cekci fifah..tu naked,hihihi...

norf : adoi...akak ingat dah terlepas, kena jugak rupe nyerr...
imalha said…
kak ja!!! gmbr sensored tuhh...hu3.yasmin jd mangsa yer...
ami : kecik2 tak poww.....ngeh ngeh ngeh...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!