Posts

Showing posts from June, 2013

Minangkabau Cuisine, Kota Kinabalu.

Image
Semalam Cik Abang ajak ke KK, nak hantar borang nak mintak tiket free kekdahnya. Aduhaii....baru nak hantar borang haa..orang lain dah dapat waran dah pon. Lupa pulak nak tengok tarikh untuk balik tu Cik Abang isi berapa haribulan.

Pergi kali ni bawak Nana and Kak Chik. Kak Chik demam sebenarnya tapi sebab tak ada orang yang boleh nak jaga and tunggu budak2 ni kat rumah maka terpaksa la heret je sekali pegi KK demam2 pon. Sempat la berhenti kat tepi jalan sekali bersihkan muntah Kak Chik.

Dah selesai hantar borang kami singgah rumah di UCA2 kejap. Boleh la rehat2 luruskan tulang belakang. Hehehe. Lepas dah selesai solat apa semua kami pon balik la....tapi singgah dulu cari barang2 kek sikit. Yela...alang2 dah turun KK ni kan.

Selesai cari barang kek Cik Abang pon beriya la ajak saya makan. Dari hari tu lagi dia dok cerita kat saya pasal tempat makan yang baru dia pegi masa bertugas untuk SAGA baru2 ni lah. . Kawan sewasit juri nya jugak yang bawak..so dia memang dah janji kalau ke KK …

Honeymoon

Saya teringin la nak pergi berbulan madu. Sejak saya dan suami berkahwin almost 13 years ago kami tak pernah pegi berbulan madu berdua.

So sekarang ni since anak2 pon dah besar memang teringin nak pergi honeymoon ni. Tader la nak pegi jauh2 pon, dekat2 pon boleh....asal berdua . Pergi Kundasang je pon ok jugak ! Atau pon kalau time kami balik Semenanjung tu dapat pergi berdua ke Pantai Cherating pon dah ok rasanya...ehehe....tak pon pegi Pulau Perhentian ke....haa...tengok my cousin pegi Pulau Perhentian bestnye lah ! Cantik sungguh pantai dan air laut nya amat la jernih. Tapi kalau ke Perhentian Island tak bawak anak2 macam tak best plak sebab anak2 pon belom sampai jugak lagi...jadi macam tak best plak tinggal anak2.

Tapi pernah la pergi tido di hotel berdua je dengan suami 2 tahun lepas. Alaa..hotel kat Keningau ni je pon...masa tu Cik Abang kena bertugas untuk Sukan Sabah la jugak....so wasit2 ni dapat la bilik penginapan kat hotel...so hari last tu wasit yang dok sebilik dengan m…

Angau

Sejak dua menjak ni dada asyik berdebar je. Hati ni pulak asyik berasa rindu je.  Setiap hari selalu rasa macam tak sabar nak berjumpa. Apelah maksudnya semua ini?

Aduhai.......l

My routine

Image
Begini la saya setiap hari...bermain dengan senjata. Hehehe. Dengan tepung, krim....kadang2 tu memang rasa macam penat sangat bila order penuh, tapi bila dapat menghias2 kek tu hilang rasa penat datang rasa seronok dan enjoy dapat mekap2 kek dan hias kek cantik2.....


Cuti Dah Habis.

Image
Apa khabar semua...? Nampaknya cuti sekolah sudah pon sampai ke penghujung nya. 2 minggu cuti ni saya tak ke mana2, Owh, ada la pegi KK sekejap. Tu pon tak sempat nak bawak anak2 jalan2 pom, huhuhuh.

Tapi adik saya dari Sandakan ada datang. Suka nya lah ! Sebab dapat jumpa anak2 sedara yang sedang melasak dan membesar dengan cepat sekali. Tapi tu la, diaorang datang Keningau pon kami tak dapat bawak ke mana2 sebab my cik Abang pon sibuk sepanjang cuti sekolah ni sebab kena bertugas sebagai Wasit untuk Sukan Sabah ( SAGA) .Lagipon sepanjang cuti ni saya banyak order kek, kek kawin, kek birthday...memang tak menang tangan melayan order sampai ada yang terpaksa saya tolak, especially order yang last minute....huhuhuh...

Tabik spring saya hadiah kan kepada adik ipar saya Hisyam sebab akhirnya dapat juga drive all the way from Sandakan to Keningau. Ikut jalan Kimanis lagi tu. Hehehe. Bukannya apa, biasa nya bagi orang yang first time datang Keningau biasa nya tak berani nak lalu ikut jala…

There's always a limit.

Alahai, dah lama tak update blog. Hari tu beriya2 suruh my cousin Adrina update blog dia. Sekarang ni dia pon dah kemaruk update blog dah jadinya, saya pulak yang jadik malas, hahahaha.

Actually, bukanlah tak ada idea atau cerita atau luahan yang boleh ditulis. Banyak juga kadang2 tu, cuma tak semua perkara atau cerita yang boleh kita publish atau berkongsi dengan seluruh dunia. Ada perkara yang patut kita pendam sahaja di dalam hati, ada juga perkara yang kita boleh kongsi dengan orang2 tertentu sahaja.

Jika kita fikir "Ehhh! Ni blog aku, suka hati aku la nak tulis apa!" ,ehh, boleh je nak fikir gitu tapi kita juga harus tahu apa jua kesan dari tulisan kita tu kena la kita tanggung. Sama ada orang terasa, marah atau kecil hati dengan tulisan kita, kita kena la hadap.

Blog memang satu medium yang baik untuk kita express our feelings tetapi kita juga perlu tahu the limits. Andainya kita buat ikut suka je, blog is not a good thing anymore.