Posts

Showing posts from July, 2006

Tepek Gambar sikit....

Image
(Aper kena la dengan blogger aku nih?)












weekend yg sama........sama jer....

Image
Hmm.....tak tahu nak letak title aper....tp memang every weekend..routine lebih kurang sama jer...boring tu boring gak, tapi bila dapat keluar sekejap walaupun hanya pegi pasar pon dah kira okay dah, dah dapat legakan fikiran sikit.

Anyway, hari ni gi pasar my Ayang beli ikan tenggiri, kepala ikan jemuduk (my Ayang mmg suker sangat makan kepala ikan lagi2 kalu buat kari), ikan kerisi (ni ikan wajib kat umah aku...) ,ikan kembung....ayam and udang. Sumer fresh2.....geram sungguh. Penuh freezer aku. Tapi untuk tengah hari ni aku cumer goreng ikan kerisi pahtu goreng sayur kacang buncis campur dengan udang. Tu pun dah sedap dah pasal sumer fresh2. MAsak simple2 pong sedap. SAmbil2 aku dok cuci2 ikan ayam sumer tuh dalam kepala dah dok fikir2 menu utk seminggu. Yelar, senang fikir dan plan dari awal nanti by the time nak masak tak der la dok terfikir2 lagi nak masak apa. Gini lah kalu dah hari2 masak. Most of the time I'm out of idea nak masak aper....nak what cemaner "profession…

Siti nak kawin!!!

Image
Hari tu Siti Aisyah adik aku yang kawin....ni pulak Siti Nurhaliza la pulak. Sejak Siti dah buat announcement pasal dia nak kawin dengan Datuk K...everybody starts talking about it. Ada yang marah..ada yg tak suker and ada yang tak kisah . Aku la yang tak kisah tu. Biar la dia nak kawing ngan saper pong, asal dia bahagia (ikhlas ke aku nih? hihihihi....) . Mesti la Siti punya wedding ni akan jadi Wedding of the Year punyer. Jangan jadik cam E & Y sudah.....kemain majlis kawin diaorang.....macam2 orang yg taja, at last..........berkecai jugak. Dah jodoh diaorang pendek nak wat cemaner. Kalu baca kat forum tuh, alahai...macam2 org kata. Agak2 Siti baca ker all the postings kat forum2 tu? Rasa nyer tak der masa dia nak baca kot.

Errr.....by the way, Yasmin dah berak dah semalam after almost 5 days tak berak. Lega sangat aku. Yelor...5 hari beb! Saper tak risau. Tu la..semalam pong dia buang punya lah banyak sampai bocor2. Yelor...5 hari kumpul mesti la banyak. Dua kali pulak tu dia …

Yasmin Liyana.......!

Image

hati ini rindu......

entah kenapa hari ni tiba2 terasa rindu dekat my Ayang...nak kata dia kena outstation pi mane2, tak jugak...ada jer kat rumah ni. Cuma sejak dua menjak ni dia sibuk ngan badminton. Alahai...badminton lagi.....dah dia minat, nak buat macam mana. Minat main badminton takper..asal dia tak minat main pompuan. HEhehee....

Tapi tu la.......hati ni rasa rindu sangat kat dia. Nak kata ada problem..tak juga. Rindu sampai macam nak menitiskan air mata. Aduhai....Mungkin sebab dah lamer tak berbual2 kot......biasanya kitaorang kalu malam2 bila anak2 dah tido tu, masa tu la kitaorang berborak2....cerita itu ini.....tapi tula. lately aku selalu tido awal, asal masuk bilik nyusukan Yasmin dengan aku aku sekali terlelap. Hilang.


I miss you la Ayang........rindu sesangat!

Hmmm.....

Image
Hari ni..bila aku bukak peti ais....terus nampak kuih2 frozen yg Ma bawak hari tu. Sardin roll dan carkui..ker char kuey..(gini ker eja nyer?). Masa Ma datang hari tu memang Ma bawak byk, utk aku and utk Siti etek...skang ni kat dlm peti ais aku tinggal 2 pack jer. Sayang nak goreng......pasal bila aku tgk kuih2 tu aku akan teringat kat Ma...and started to miss her. huhuuuuhuhuhhuu..........!

Tapi tula.....aku tahu, nanti habis gak kuih tu aku makan, hehehe. Sebab aku memang suker. Esok Ma akan balik ke Semenanjung lah.........nanti malam nak call Ma lah....sebab flight Ma esok pon pagi...pukul 10.20 pagi.

Untuk Ma and Abah, terima kasih banyak2 sebab datang Keningau.......Janna pon tak sabar nak balik sebenarnyer, tak puas jumpa Ma . Janna pon nak mintak maaf andai ada terkurang ker aper.....sebab Janna tahu Ma datang sini hari tu pon tak leh nak jalan2 sangat. Nanti kalu Janna ada rezeki, Janna nak bawak MA datang sini lagi..........I love you Ma and Abah.



Ni la kuih2 tue......rindunye…

I miss U mom.........

Image
Hari Ahad lepas my Ma and Abah dah terbang ke Sandakan pulak, rumah my sister - Siti. Sedihnyer....aku dah start rindu dekat Ma...masa Ma dok sini utk 12 hari tu...mmg seronok pasal hari2 Ma la yg masak...! Hehehe......tak der la....bukan macam tue cumer, selama Ma ada tu macam2 laMa bercerita, cerita majlis kenduri Siti....cerita pasal Arwah Che', alah...macam2 lah. Tapi tu la, Ma dok sini pon kitaorang sempat bawak gi Tenom jer.....pahtu masa Ma nak balik tue pusing2 KK. Kalu masa cuti skolah boleh la bawk gi jauh2 skit...gi Kudat ker...Kundasang ker...tak perlah. May be next time.

Hari Ahad tu pagi2 lagi kami turun dari rumah and sampai KK dlm pkl 9.15 pagi. Lepas sarapan kat kedai mamak makan roti canai kitaorang pon pusing la Tamu kat Gaya Street tuh....ma nak tgk gelang kristal, pahtu abah plak nak cari biji kopi. Actually abah tu masa dok Keningau lagi dia sibuk dok cari rokok dia - LUcky Strike, tapi tu la...satu kedai pon tak der jual rokok dia tuh. Sian abah...sampai KK…

Jom Jalan - Jalan !

Image

My MOM is here !!!

Image
Seronoknyer ....my mom is here. Actually both my parents are here. Diaorang sampai KEningau hari Rabu (28/6- *Happy Birthday Kuyu!), tu pon dah malam baru lah sampai rumah. Lepas dok KEningau Abah and Ma nak pegi Sandakan plak , rumah Siti 9hb nanti and dari Sandakan mereka akan balik ke Semenanjung and singgah jap rumah Kak NGoh kat KL. Yelah.....alang2 dah berjalan tu nak ler singgah kat rumah anak2, setakat yg sempat. Actually this is not the first time Ma and Abah ke Keningau. Masa aku bersalin kat Laila dulu (2002) Ma and Abah dah datang dah. Sempat berpuasa kat sini lagi. Kali ni Ma datang boleh la kami bawak jenjalan skit2....skit2 tu bukan aper..pasal bukan cuti sekolah, jadi tak leh nak bawak jauh2 macam gi Ranau ker....Kundasang ker...Kudat ker....so takat Keningau , Tenom boleh la. Hari Ahad lepas pegi Tenom....nak pegi Pasar TAmu Tenom..tapi tu la...dah tak banyak barang dah tamu sana....kalau dulu2 macam2 ada. Nak cari benda pelik2 pon ada. Pastu ingat nak gi terus ke K…