Posts

Showing posts from November, 2010

@ Kampung

hi..I'm now at my husband's kampung at Pulau Indah, Port Klang. Setakat ni aktiviti yang kami buat ialah makan and makan and more makan. Adeh. Camno la nak kurus kan? (Kata kakak ipar saya, kalau nak kurus pergi la menebas semak kat belakang umah tu....hihihhi, haaa...amek ko! )

we'll be here until 6th December and after that we'll be flying back to my hometown pulak to see my loved ones. Yeeehhuuuuuu!

Owh...saya sangat teringin nak pegi makan nasi beriani dekat Shah Alam yang selalu Ana Suzana tu oder untuk makan2 kat umah dia...so...dok tengok2 gambar kat blog dia membuatkan saya sangat la terliur ....adoii...makan lagik. Ala...tak kisah la....balik kampung setahun sekali je kan.

Hari ni tak tahu la nak buat apa....agak buhsan la jugak. Tak per la..hari ni ada Pasar Malam kat kampung cik abam saya nih...so nanti boleh la kita buat lawatan ke sana. Lama dah tak pergi pasar malam....tak per la...walaupon pasar malam kat sini ni tader la besar sangat....

Ingat nak pegi berj…

GA! Anniversary Give away

Image
Syarat2 nak join mudah je :


1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.. yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je..


2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.. yg takde blog korang email je ye..
3. Tag 2 org kawan anda..


4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.. utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun.. nak wish pun leh gak.. kekeke..


5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 28 Nov nanti..


hadiah2 nyer ialah.................



Tarikh Tutup : 26 November 2010
Ucapan : Sy sangat suka bulan november. Macam sweet november gitu. Anyway, Selamat ulang tahun perkahwinan buat Ana. Such A sweet Family. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Kehidupan tidak selalu indah, tapi percayalah itu lah kemanisan dalam kehidupan.
Good Luck Dear Anna.
And the Tag Goes toooo.......


1) Iena hamdi
2) Riko

Apa boleh buat.

Hmm....nampak gaya..rancangan saya nak pergi jalan2....makan angin sambil berehat tidak kesampaian. Konon lepas raya nak pegi Mesilau la....Kundasang laa....tak jadi. Pastu plan pulak nak pegi pulau la...siap berangan nak pasang khemah segala la....pon tak jadi. Owh..hari tu ada la jugak pegi sungai...ala2 picnic...tp ntah.......maybe sebab tu plan orang lain maka saya tak enjoy sangat .tak kisah la asal anak2 enjoy.

Tak per la..kita hanya merancang kan ? Allah yang tentukan. Lagi pon ni nak balik kampung dah...maka berehat2 la sepuasnya nanti . Hmmm...boleh ke nak berehat ni ? Tengok la macam mana.....atau nanti rancangan pon hanya tinggal rancangan jer. Saya bukan apa...setelah penat bekerja....I think I deserve to rest and enjoy myself...

Happy 10th anniversary and Happy Birthday Nana!

Image
Last 16 November was our 10th anniversary dan juga hari lahir Nana yang ke-3. Kami pergi sambut di KFC jer and I baked brownies instead of cakes. Buhsan dah makan kek lagi la macam saya ni hari2 dok mengadap kek. hehehe...

Ingat nak wat karangan panjang2 pasal cemana saya dan cik abang bertemu sebab dah banyak kali dah jugak peminat setia saya dok suruh saya cerita kisah cinta saya. adoii....macam2 lah. Tapi kali ni macam tak berapa ada mood nak mengarang. Lagipon sibuk skit..nanti kalu saya ada masa dan ada mood saya cerita. Mungkin saya akan wat entry berpassword .....hehehe...

and memandangkan my handphone pon dah ala2 nyanyuk..so my lokung gave me this as our anniversary present....





Thank you Yang......




.

Adik2, Kakak dan Adik, Kakak2.

Owh....seronok nye merepek meraban dengan adik2 saya di alam maya tadi. Sorang dok Kota Bharu, Kelantan ...sorang dok Adelaide, Australia dan sorang lagi harus la dok Keningau,Sabah.

Lama dah tak macam ni, borak2...bercerita sampai ke pagi....cerita meleret2 dari satu cerita ke satu cerita. Panjang berjela komen2 kat Facebook tu...padahal yang tukang komen nya 3 orang ni jer.

pastu saya nak la kongsi kat sini pasal abah saya...abah saya ni klakar....hehehe..abah2...abah tengok gambar kek thomas and kek barbie yang saya buat tu....abah pon puji2 laa..



Abah : Panda Janna lukih...dengae tangae kiri pulop tu...

my Ma: ho la...mugo janna kae memae ngiri...



kuikuikui........abah2....

sejak dua menjak.

sejak dua menjak , nak dekat cuti skolah ni ramai yang wat jamuan akhir tahun...wat dinner...bila orang sibuk wat jamuan wat dinner..saya pon sibuk la jugak.

sejak dua menjak ni dah sibuk sangat, tido lewat...bangun plak pagi2.....tak pelah,alhamdulillah...rezeki.

sejak dua menjak dah banyak kerja sangat , badan pon penat....rasa tak larat. tingin nak pergi berehat2...biar badan kembali kuat.....

sejak dua menjak dah sibuk sangat, kadang2 rasa tak terbuat, tapi nak buat macam mana, dah jadi tanggung jawab, mahu tak mahu tetap kena buat.

sejak dua menjak ni sangat la busy....buat keja tak henti2...tak pelah,lagi pon lepas ni dah nak bercuti.................

Bye Bye WDQ3918

Image
Today we say good bye to our car WDQ3918. We bought her in 2001 as our first ride and she had been a very good companion for the last 9 years.

My husband loves her so much that he had bought and showered her with various types of accessories and special treatment more than he ever gave me. Oops. Her sport rim was stolen once and it had made my husband in despair for a quite some time.


In 2004 she had undergone a major modification to her heart. My husband spent a quite some of ringgit just to upgrade her standard 1.5 engine to 2.0 4g63t turbo engine (which is an alien language to me). She also got new paint job. She was a beauty. I guess.

Unfortunately on November 16,2005 she had involved in an accident. but it wasn't my husband who was driving. The accident had caused severe damage to her. She was turtle up side down broken glasses was everywhere but luckily the driver was not injured (for more pictures click here) . He was just in shocked. It took almost 4 unbearable months …

Pada Suatu Hari

Image
Owh...nak cerita la jugak w/p bukan la citer best sangat pon.

Baru2 ni saya telah di jemput oleh pihak KEMAS untuk buat satu demo menghias kek sempena hari penyampaian sijil peserta2 Kemas. Kiranya macam satu slot jemputan laa.....

Maka ahkak hari tu kena la buat demo kat depan peserta2 Kemas dan jugak tetamu2. Alah...majlis simple2 jer tapi seronok la jugak. Dapat la jugak akak berangan konon macam Celebrity Chef gituk .Hahahaha...sangat la perasan. Mula2 tau risau jugak akak..yer la...kang tiba2 tergagap2 tak tahu nak cakap apa...malu la ai. Tapi ahkak ada la jugak berlatih kat umah...siap guna Hugau as my fake penonton. Hua hua hua...bersungguh nye aku pom. Bila tiba hari nya ok jer...akak cool jer. Dah ahkak ni kan suka bercakap jadi bila di beri peluang bercakap2 kat depan orang ni ...cakap la sampai kering air liur.

Glemer tak ahkak? heheehe


Tapi yang best penonton2 pon enjoy jugak. Lepas ahkak buat demo depa plak di beri peluang untuk mencuba deko kek jugak. Main2 krim. Hahaha..ma…

Macam

Tak lama lagi dah nak raya haji. Kami beraya di Keningau jer. Sebab nyer masa raya haji tu skolah tak cuti lagi. Tak per la. macam la tak biasa beraya di sini kan?

Raya haji nanti saya rasa macam nak pergi jenjalan plak. Tak penah lagi jenjalan time raya. Biasa dok umah jer buat apa yang patut. Tapi kali ni rasa macam nak jalan2 kejap. sebelum balik kampung cuti skolah nanti. Dah cakap dah kat cik abam....setakat ni nampak macam cadangan akan diterima...hehehee...

tengok la macam mana nanti.

Lawak Terhebat 2010

Ada seorang hamba Allah ni...punyer la excited la nak upgrade dia punya Astro kat rumah dia ke Astro Beyond. Dia pon pegi la ke salah satu authorized astro dealer..isi borang segala. Sampai masa nya technician tu pon datang la rumah nak install....

technician: aik? tv lama ker?
Pn. A : kenapa? nak kena tukar tv ker?
Technician : mesti la...(kuikuikui)


owh..ahkak ketawa guling2 tau! by the way...Beyond mmg besh tgk...mana2 channel yg ada HD jela yang best pon.

.........................................................

haih................................,


penatnyer jadi ibu dan isteri.


sampai tak ada masa untuk jadi diri sendiri







.

Al-Fatihah

Image
Sebentar tadi kami baru sahaja mendapat berita bahawa nenda kesayangan suami saya telah pon selamat kembali ke rahmatullah di Hospital Tengku Ampuan ,Klang kerana sakit tua.

Mbah (which is what we call grandma in Javanese) is a very soft spoken and nice lady. She had been suffering of sakit tua for a wuite sometime. She could barely hear or see us. Whenever we came to see her we had to stay close to her so she could hear our voices and she could caress our face trying hard to identify whom is who. Mbah to my husband is like his second mother because Mbah used to take of him when he was a little kid. Everytime we came back during school holiday a visit to Mbah's house is a must and each time the two of them meet ( Mbah and my husband) they would hug and kiss eachother with tears in their eyes.

And as for me, I 'm glad that I was given the chance to take of Mbah when I was in kampung for the last couple years. Even just for a short time. I bathed her, dressed her, combed her hair…

Happy Birthday!

Hari ni hari lahir suami saya. Omo dia baru masuk 34.

Kepada somi saya, Happy Birthday Yang.....semoga sihat selalu.....macho selalu....saya sayam ayang sangat2. May Allah bless you.....