Posts

Showing posts from September, 2015

Syukur Alhamdulillah....

Assalamualaikum semua...

 Tiba2 kali ni mak rasa macam rajin plak nak update blog. Ni sebenarnya tengah rehat2 lepas dok tunggang tebalik siapkan kek order seorang sahabat. Well, semua pelanggan saya adalah sahabat saya. Hehehe.

Owh..gini sebenarnya... Mak perasan la dekat fesbuk skang ni macam jadi trend plak pasangan suami isteri ( atau isteri sahaja, atau suami sahaja) dok cerita la pasal pengalaman mereka kawin muda.  Dah la muda...masih belajar. Duit pon tak ada. Orang kata zero lah.

Ada lah yang dok share ...masa dok bercinta dulu...susah....naik keta buruk je. Pastu pakai beg pon cap Bonia or Carlo Rino je.....sedihnya lah rasa.  Susah nya la hidup ketika tu . Sungguh la mereka tak punya apa2 . Tapi gambar kawin boleh tahan grand jugak Mak tengok. Takde2 duit...tp kawin boleh jugak upah photographer. Owh...mungkin itu di sponsor. Macam mak dulu2 la...hantaran semua di sponsor oleh adik beradik, sepupu sepapat dan makcik pakcik. Alhamdulillah....

 Jadi mak ni pon rasa tercuit la n…

Mak Nak Komen Sikit.

Adeh...tengok my last post was during Ramadhan lagi. Punya lama tak update blog. Jangan kata Raya Puasa...ni dah nak raya haji dah plak ! Hahaha. Sabor jelah.

Saya sekarang memang bermasalah betul nak update blog, Nak kata beriya sangat  update status di Facebook...pon tak jugak. Sebab rasa macam bebudak skolah je dok update status memanjang. Sekali sehari pon paya. Nampak sangat mak ni dah tua.

Yer...Mak ni dah tua dah...nak masuk 4 series dah tahun depan. Maknanya dengan mati pon dah semakin dekat. Ya Allah....takutnya lah .

Nak cerita pasal apa ye sebenarnya ni ?

Owh..tader ni ha..mak nak kadang nak ketawa jugak kalau tengok status atau komen2 ibu2 muda ...ehh...bukan lah ibu muda but more to first timer mothers/parents. Tapi memang mak notice kalau bab pasal anak2 or husband or wife relationship ramai yang baru ada anak 1 atau baru kawin setahun dua yang beriya bagi tips, bagi pendapat.

Well, mak tak nafikan tips2 or nasihat tu berguna juga..tapi kadang2 tu komen2 tu rasa macam kelaka…