Syukur Alhamdulillah....

Assalamualaikum semua...

 Tiba2 kali ni mak rasa macam rajin plak nak update blog. Ni sebenarnya tengah rehat2 lepas dok tunggang tebalik siapkan kek order seorang sahabat. Well, semua pelanggan saya adalah sahabat saya. Hehehe.

Owh..gini sebenarnya... Mak perasan la dekat fesbuk skang ni macam jadi trend plak pasangan suami isteri ( atau isteri sahaja, atau suami sahaja) dok cerita la pasal pengalaman mereka kawin muda.  Dah la muda...masih belajar. Duit pon tak ada. Orang kata zero lah.

Ada lah yang dok share ...masa dok bercinta dulu...susah....naik keta buruk je. Pastu pakai beg pon cap Bonia or Carlo Rino je.....sedihnya lah rasa.  Susah nya la hidup ketika tu . Sungguh la mereka tak punya apa2 . Tapi gambar kawin boleh tahan grand jugak Mak tengok. Takde2 duit...tp kawin boleh jugak upah photographer. Owh...mungkin itu di sponsor. Macam mak dulu2 la...hantaran semua di sponsor oleh adik beradik, sepupu sepapat dan makcik pakcik. Alhamdulillah....

 Jadi mak ni pon rasa tercuit la nak menyampuk. Sebab masa mak kawin dulu pon...mak pon muda juga. 24 tahun kira muda la kan. Laki mak pon 24 jugak. Muka pon macam bebudak skolah lagi.  Misai pon nipis je. Badan pon kerempeng je. Bukan badan je yang kerempeng...wallet and purse weols lagi kerempeng taw !

Mak nak la cakap ni haa....untung la uols...masa bercinta boleh naik jugak kereta...! Ada jugak beg Bonia nak di usung ke hulu ke hilir ! Mak ni dulu nak hadooo! Laki mak tu...masa lagi 3 hari nak genggam tangan tok kadi baru duit gaji dia masuk taw dak ??

Uols tu beruntungle  boleh naik keta..buruk2 pon at least tak basah pon kalau hujan kan ? Uols penah merasa ke naik motor berdua dengan laki ? Pastu tetiba hujan. Dah kena benti dulu....berteduh kat mana2. Kalau tade tempat berteduh redah je lah hujan2 pon...hujan air je pon...bukan la hujan api kan ? Motor plak motor kapcai je...bukan moto besar. motor EX5 tu.  Jadi lah...dapat la jugak merasa pakai HONDA.

Mak dulu masa pregnant sulung teringin la nak pegi KK. Jalan2. Yela...masa tu...sejak mula2 sampai Keningau ni....sebab Mak mabuk teruk memang weols tak pegi2 pon ke KK...tapi bila dok dengar cerita orang tu...cerita orang ni..betapa best nye pegi bejalan ke KK..so laki mak ni layankan lah Mak....pegi naik bas ekpress tu. Sampai KK..kena la menapak nak ke mana2 kan...tapi masa tu Mak rasa happy.....bahagia ....susah jugak..tapi rasa nya ada orang lagi susah dari weols la rasanya. Pastu dah balik Keningau...bas benti tepi jalan je...dah kena menapak lagi naik bukit sebelum sampai rumah. Mak plak tengah memboyot masa tu......uols imagine la seekor ikan paus yang berjalan macam penguin...berjalan panjat bukit macam mana ? Susah kan nak imagine ? Haaa...gitu lah.

Masa mak kawin dengan laki mak dulu...weols tak ada apa2. Sungguh. Lepas kawin baru la kami kumpul sikit2....dari tak ada ..kepada ada. Mewah tu tidak lah...tapi alhamdulillah...makan pakai cukup. Sebab nya kalau mak rasa mak ni susah...mak selalu ingat....ada orang di luar sana yang lebih susah dari Mak.

OK lah...mak dah penat membebel. Lain kali la plak mak membebel yer.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!