Posts

Showing posts from May, 2006

Nanti kita botak ye dik.....

Semalam , Alhamdulillah dah selamat buat kenduri cukur adik......and secara rasmi nya jugak dah bulih announce namer adik. Dah alang2 buat kenduri tu kami buat tahlil sekali...all in one lah kira... oh...luper lak name adik yang baru ni kami sebulat suara bersetuju letak nama YASMIN LIANA ...YAsmin maksud nyer bunga melur...liana lak maksud nyer kelembutan......wah...ala2...perempuan melayu terakhir gitu....hehehe. Buat masa sekarang nih YAsmin tgh tido..so mak nyer bulih la nak ber'tenet' pong. Aku tak pasti lak ada ker gambar kenduri semalam......macam tak der...tak per lah. Sebut kenduri....macam la besar sangat...kenduri simple2 jer....aku mintak tulung my friend nih buat nasi lemak...pahtu jemput dalam 40 orang gitu jer....jadi lah....

Tadi gi spital...cek kuning adik ni..hari Khamis lepas dah amik darah dah and kuning nyer 225..tingi la jugak....pahtu hari ni gi cek lagi dah turun dah jadik 123.....lega sangat rasa. BUkan aper,dengar citer kengkawan yang lain...sumer kena…

Alhamdulillah.......

Image
tgh nenen.....hhihihi...


Alamak...blurr la plak....



look at the cheek!



Ni plak my tag...


Alhamdulillah...lega.....sebab aku pong dah selamat melahirkan baby aku yg ketiga nih. Me and my Ayang blom tahu lagi nak bagi baby ni namer aper..tgh dok fikir2....buat masa sekarang....kami masih dok panggil "Adik " je...

Actually my expected date due was on 21st May.....so that day tu aku tak rasa aper2 pon lagi hinggalh jam 4 ptggitu...masa tgh dok gentel karipap...hehehe, ada rasa semacam jer....but aku wat derk jer...malas nak layan sgt nih.....makin lamer makin tak tahan...sampai berpeluh2 aku menahan sakit .....tapi dalam dok menahan tu sempat jugak siap kan 80 bijij karipap..siap packing sumer....

last2 aku bagitahu jugak Ayang aku....tp aku kata tak la sakit sangat.....dalam dah dok rasa2 nyut2 kat tang pinggang tuh kami sempat lagi kuar gi makan tuh....sabor jelah.....balik umah..semayang maghrib...pastu isyak...sakit pong bertambah kuat...aku baring jerk.....lamer2 nak baring pong …

At Last.....dapat gak....!

Alhamdulillah...akhirnyer dapat jugak aku nak makan nasi lemak yg aku dok mengidam sangat2 tuh. Hari Ahad lepas kitaorang pegi lah KK.....niat aku nak gi KK tu mmg tak er niat lain selain nak makan Nasi Lemak.....tgh hari sampai kat KK tuh Ayang aku nak bawak makan Kari Kepala Ikan kat Krishna Curry House....alih2 elok sampai jerk kitaorang tgk tutup.....frust sungguh. Tak per lah..so kitaorang pon pegi lah Restoran Salim...kat Lintas tuh.....dapat gak la makan kari kepala ikan....sumer2 makan dalam RM26 jerk. Murah betul.....sbb rasanyer kalu kat Semenanjung kalu makan Kari Kepala Ikan jgn harap la bulih dapat rege camtu....rasanyer RM26 tu baru rege kepala tu jerk tak termasuk minum and all the side dishes.....hehehe. Dah kenyang kitaorang pon gi masjid pulak...alang2 dah masuk waktu Zohor..semayang lah dulu...siap jamak and Qasar sekali....baru syok skit nak jalan pong. Pegi gak shopping skit baju anak2......pastu Ayang aku nak beli tayar lak......pusing2 cari kedai tayar...dia lup…