Posts

Showing posts from April, 2008

Hmm....?

Aku tengok blog Dalin aku rasa macam nak tukar template gak ler. Lawa template dia yg baru tu....tp rasa macam malas nak menggodek2. Nantila...agak2 line clear..tak sibuk...tak bz and mood aku pon okay, nanti aku tukar lah. The truth is, aku jarang tukat template ni....rasa nyer setahun sekali kot baru aku tukar...tu pon mana yg blogger provide yang tu la aku tepek. Yang penting template tu mesti mempunyai warna yang mencucuk bijik mata, kalau bulih warna yang cool dan baik untuk orang rabun macam aku nih.

Beli

Image
Hari tu masa my Ayang pegi Indon dia belikan saya kain pasang,bulih la buat baju kurung. Untuk jiran2 dan kawan dia ,dia belikan kopiah ngan key chain. Jadi la .....ole2 dari Indon.

Sebelum tu masa dia pegi Terengganu dia beli keropok lekor......uish sedapnyer....bulih la jugak bagi kat jiran2 and kawan2 sikit sorang, Jadi la buat rasa2 dan tanda.




Pastu dia pegi pulak ke Lahad Datu dia beli buah salak. Korang suker tak buah salak? Saya dulu tak suker buah salak...kelat...berkerut seribu muka ni kalau makan...sampai my Abah kata rugi la tak suker makan buah salak...tp ntah bila saya suka plak makan buah salak skang....sedap la pulak buah salak kat sini, manis2 belaka.



Masa pegi KK weekend lepas macam dia beli untuk anak2, from head to toe. Saya cumer belikan hair band untuk semua my girls yg rambut dah bulih diikat dan sepasang anting2 perak untuk Sophea. Pastu dah balik Keningau baru la saya teringat nak beli brooch. Dah lama tak beli brooch...ingat nak beli la barang seketul dua. Alih2 …

sakit lutut.....aargghh..!

Lately I kinda tak der mood nak update blog. Though ada cerita yang nak di kongsi but, ntah....

Well, last Saturday we went to KK, pegi pon dah petang dalam kol 3 sebab pagi tu Sophea ada kem bistari solat ker aper ntah kat skolah dia sampai kol 1.30..so tunggu dia balik...siap2 sumer kol 3 lebih baru jalan. Kami bermalam dekat Promenade Hotel and Apartments. Ok lah...not bad la...pegi Centrepoint malam tu jalan kaki jer kami 6 beranak.....well, Aina of kos la duk dalam stroller. OOoo......I gues maybe sebab I dah lama tak jalan2 dengan bersungguh2 that's why my right knee hurts so bad kot? Hmm.....

yup, my knee is aching. Sakit la....macam tersalah urat pon ada. Walaupon takder la sakit sangat sampai takleh nak jalan ke aper tapi tak selesa la...dulu2 zaman muda2 dulu my right knee tu dah pernah injured, terkehel masa training silat. Sakitnyer tuhan saja yang tahu...tambah2 plak my boyfriend (currently my hubby la) pon ada...so ngengada pon lebih laa...hahaha. Adala pergi berurut s…

aargghh...!

Hehehe...tajuk kat atas tader kena mengena ngan apa2 it's just that I'm kinda lazy to update my blog, lots of idea but lack of inspiration. I slept late last night (or should I say morning?). I had a loooooooooong chat with my dearest cousin. We talked about life, how much we've grown how much we've shared things together, how much secrets we've kept between each other.
When I was a kid I couldn't wait to grow up because as grown ups I could do things that I wanted to do, I wouldn't be scolded by other grown ups, I could go anywhere I liked and anywhere I wished, I could have my own job (at least I had a dream of getting myself a firm job), earn my own money , and I could whatever and however I wanted with it ! That was what I thought when I was still a little kid.

And now when I'm finally a grown up myself ...how I wished a was small kid again. Huhuhuhu....small kids no need to bother about paying the bills, fixing the lamp or the fan...or the car...all …

Hmm....

aku ni, dari hari tu lagi ..kejap2 bukak Airasia nyer web..pahtu MAS....kang nanti bukak lagi...air asia, MAS...MAS, airasia....
dari takde offer sampai ada offer sampai la offer dah habis...
dok tengok..dok studi harga2 tiket....
aduhai...ikut hati memang nak balik, tapi....ntah....tader ker orang nak sponsor tiket? ekekeke...
hari tu kira yang MAS sumer2 harga tiket balik dari KK sampai ke KB pergi balik utk kami 6 beranak ni Rm5k lebih....tadi kira lagik....dah jadik RM4k lebih plak....
ntah2 besok kalu kira lagik dia jadik RM3k lebih plak kot ? hahaha...impossible....

Home Sweet Home

Image
Hari ni aku nak bercerita pasal rumah pulak. Rumah2 yang penah aku tinggal.....dari aku kecik sampai la sekarang ni.

Sejak aku kawin for the past 7 years aku dah tinggal di 4 buah rumah termasuk la rumah sekarang ni. Rumah yang mula2 kami tinggal ialah rumah No. 147, Taman Luagan. It was a semi detached house with 3 bedrooms and 2 bath rooms. Rumah tu nak kata besar...tak la besar...okayla...tp besar skit la dari rumah skang sebab semi-D kan...pastu ada laman yg luas....tepi belakang but unfortunately masa tu aku tak memang tak minat pon nak menanam ke aper....so gitu jela. It was a full-furnished house so for a newly wed like us (masa tu laa..) memang elok sangat la...orang kata just masuk cuci kaki jer. Sumer dah ada.....sampaikan tukang potong rumput pon tuan rumah upahkan.

Tahun 2002 kami pindah ke rumah No.43, Taman Fajar plak.....rumah ni kecik skit..... perabut and peralatan elektrik sumer ada jugak la.....tp aku tak tahu la...aku sker sangat dok situ walaupun tak ramai kengkawan…

No specific title

I'm really glad to tell you that Aina has finally meniarap....aper yer meniarap? lying on your stomach ?hehehe....pantang baringkan dia nanti mesti dia akan turn over and meniarap......haa..turn over, that's the word right? Seingat2 aku la...among my doters yang paling lambat sekali meniarap ialah Sophea at 5 months young baru meniarap while yang paling cepat sekali meniarap is Yasmin, at 2 months and 10 days.....tp,walaupun dia cepat meniarap,cepat merangkak and berdiri tp dia lambat skit jalan....omo 1 tahun 2 bulan baru jalan..merangkak la paling lama. Aina ni tak tahu lagi la sebab baru jer pandai meniarap. Suker Tengok dia meniarap..alahai.....anak mak dah pandai meniarap dah....hehehe, macam ni la jadik mak kan...ada la anak berapa ramai pon but bila setiap anak pandai satu2 stage tu rasa seronok giler......rasa macam satu pencapaian yang amatlah besar. Hehehe.....

Ish, lambat nyer my Ayang nak balik from Indon. Nak kirim aper yer kat dia? Aper yg best and murah kat sana?…