Beli

Hari tu masa my Ayang pegi Indon dia belikan saya kain pasang,bulih la buat baju kurung. Untuk jiran2 dan kawan dia ,dia belikan kopiah ngan key chain. Jadi la .....ole2 dari Indon.

Sebelum tu masa dia pegi Terengganu dia beli keropok lekor......uish sedapnyer....bulih la jugak bagi kat jiran2 and kawan2 sikit sorang, Jadi la buat rasa2 dan tanda.




Pastu dia pegi pulak ke Lahad Datu dia beli buah salak. Korang suker tak buah salak? Saya dulu tak suker buah salak...kelat...berkerut seribu muka ni kalau makan...sampai my Abah kata rugi la tak suker makan buah salak...tp ntah bila saya suka plak makan buah salak skang....sedap la pulak buah salak kat sini, manis2 belaka.



Masa pegi KK weekend lepas macam dia beli untuk anak2, from head to toe. Saya cumer belikan hair band untuk semua my girls yg rambut dah bulih diikat dan sepasang anting2 perak untuk Sophea. Pastu dah balik Keningau baru la saya teringat nak beli brooch. Dah lama tak beli brooch...ingat nak beli la barang seketul dua. Alih2 semalam my Ayang wat balik 5 pasang brooch. Macam2 kaler macam2 design. 3 untuk saya dan masing2 1 untuk Sophea dan Laila. Waa....tima kasih Yang...




Pastu malam tadi kami pegi beli barang2 dapur..barang2 rumah.....saya pon memang nak beli barang2 buat kek. Stok yang wajib ada kat rumah. Dah tahu nak beli barang2 kek tu sumer cemaner la saya boleh "terlupa" bawak beg duit....maka, saya bulihla pow duit Ayang saya (macam selalu la...) dan duit yang Ayang saya bagi sokmo tu saya leh simpan saja. Hahaha.....bijak kan saya?

Comments

nonie said…
waaaa jelesnya!!!!
adrina adi said…
banyok pitih rupanya ayang u ni.. hehe.. kena pau sokmo...
Nenos said…
See Please Here
Ms said…
aaa.. beshnya rindu nk mkn kopok lekor trg.. =(
canteknyer ...bling..bling lagik. Lawo ler..broach tu.
nonie
ala......brooch tu brooch biasa2 jerr nonie....yg murah2 tu jer...

kakak?
hahaha....syyy...jange oyak kokghe..

ms
yeker>sedap kan kopok losong kan?

Nurul
lawo ker? tengkiuuu....hehehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!