Posts

Showing posts from February, 2007

My cupcakes....hehehe...

Image
Luper nak tepek gambar my cupcakes....

so ni la hasil nyer....first time buat nih...boleh laaa.....













ni pulak kek birthday nor....

Ar-rihlaatu fin - Nahri

Image
Hehehe...sekali sekala buat tajuk dalam Bahasa Arab apa salah nyer. Tapi tu la...bahasa arab aku pon dah berkarat dah. Dah lama ku tinggalkan . Setakat ayat yang simple2 tu bulih laa.. Aku dulu memang sekolah arab dari kelas Peralihan (sebab sekolah arab kan, bukan sekolah ugama so memang ada kelas peralihan) sampai aku form 3. Lepas SRP aku cabut....hihihi, takmo amik Sijil Menengah Ugama (SMU) . Lagipon aku nak amik aliran sains and kat sekolah aku masa tu takder kelas aliran sains, so kukuh jugak ler alasan aku nak tukar sekolah. Hehehe....

Well, berbalik kepada tajuk di atas tu...Ar-rihlaatu fin - Nahri, maksudnyer "berkelah di tepi sungai" dan memang aku nak cerita pasal aku pegi berkelah kat tepi sungai kat Pamilan, last Sunday. There were 4 families altogether - Nor's, Kak Min's, Kak Aton's and mine. Masing2 bawak makanan sendiri yang dah kitaorang plan hari tu. I brought nasi goreng, chocolate cake and air oren. Nor plak bawak ayam untuk BBQ la...Kak Aton…

Snap!

Image
Sophea and Laila with their bestfriend, Faris.

















entah aper2 jer aku susun gambar.....ni gambar terbaru anak2......masa gi tengok ayah diaorang main futsal....

Suker banget!

Image
Hari ni aku suker sangat sebab rempah mee bandung yang aku kirim tu dah selamat sampai! Terima kasih banyak2 la kat Kak Ct (Siti) yang sudi kirimkan rempah tu kat aku. Tima kasih daun keladi! Kak Ct ni is one of my virtual friends.....hehehe, actually she's one of the forummer dekat Cari Forum tu...So hari ni aper lagi, projek buat Mee Bandung Muar la. Tengahari aku masak Gulai Terung, Ikan Panggang Tawar, Ayam goreng untuk anak2 and menu paling special...BUDU! Ayang aku punyer request la ni nak makan budu. Dah lama tak makan budu katanya. So tengah hari makan budu la...


ini gulai terung



ni la nama nyer Budu.....




ni plak ikan panggang tawar...(actually aku goreng tawar jer, malas nak panggang,hihihi)



Malam pulak , makan aper lagi....Mee Bandung laa..bila makan tue teringat masa dok UPM dulu...suker sangat gi makan Mee Bandung Muar kat Restoran Yus kat Sungai Ramal, Kajang tu...teringat la zaman dok bercinta dulu.....hehehe....



ni ler ruper mee bandung muor....can you smell it? hehehe.…

Gong Xi Fa Chai!

Image
First and foremost I'd like to wish to all the Chinese community in Malaysia and as well as the rest of the world a very Happy Chinese New Year!


Well, hari ni aku tak gi mana2 pong. Keta tak siap2 lagi...... :( . Ntah ler bila nak siap......kalu tak siap gak by Tuesday alamat tak dapek ler hamber nak join Nor and yang lain2 pegi picnic. Uish.....tak syok nyer! Dah la aku ni lama dah tak picnic. Cumer tadi lepas semayang Isyak aku ikut my Ayang pegi tengok dia main futsal. Tu pon bulih ikut sebab dia pinjam keta his friend, so bulih la kami sekeluarga pegi...hihihi.....

Anyway, last 14 February my 9th sister - Ahlami (yang dalam gambor sebelah tu yang pakai tudung krim tu), dah selamat terbang ke Adelaide, Australia to further her studies. Good for her, untuk Amie, bajar rajin2 yer ......dan jaga diri molek2 di tempat orang tu. Actually, Ahlami kiranya is the 3rd person in our family yang belajar kat University of Adelaide. Sebelum ni my brother in-law, Abe Miji pon buat Ph.D kat s…

Kangen

Image
Tadi pagi my Ayang dah bertolak ke Sipitang bawak budak2 pegi pertandingan badminton kat sana. Lama la jugak dia pegi, hari Jumaat ni baru balik. Sedih nya.....

Semalam ada surprise gathering kat umah. Actually, bukan aku yang buat surprise but orang yang buat surprise kat aku. Mana tak nya, aku yang tak tahu apa2...sekali ramai tetamu datang ke rumah. Pelik la ...naper plak ramai2 datang umah ni? Rupa2 nya my friend Nor and hubby dia nak buat makan2, tapi nak wat kat umah aku pasal dia nak suh aku wat laksam while dia plak buat kuah nya. Well, aku tak kisah and tader masalah cumer tu la terkejut la jugak and unexpected laa...So jadikla instant gathering gitu. Panggil kengkawan rapat jer- Nor and family,Yan and family, Kak Min and family,Kak Aton and family (w/p datang lambat skit,hehehe...) and my family la of course. Jadik laa....seronok gak ler kumpul ramai2.....bulih la gossip2...hihihi. And kitaorang pon ada gak plan nak pegi picnic masa cuti Chinese New Year nanti ni. Aku dah set…

Hehehe....presenting...

Ni ada video cousin aku masuk dalam berita Jepun. Kalu korang nak tengok cemaner orang jepun makan roti jala tengok la....by the way, roti jala tu cousin aku yang kirai.....hehehe.....Paih (Faiz). Err...Paih yang pakai baju melayu merah yang hirup kuah sup dari mangkuk tue....(by the way..I believe he is still single and searching.....promote lagi tu paeh!)


What a bored,bored weekend...... :(

Hari ni hari Sabtu, tak kemana2 gak....boring betul...(my favourite word skang is...BORING) . Balik2 dok lap meja,lap cermin ,tenyeh bilik air.....balik2 tuuuuu jer.....ish! Esok pon mesti sama gak, and the day after...and the day after....bla..bla...blaa....hehehe...sori la yer....hari ni merapu sket. Ni kiranya boring tahap dewa la nie. Punyer la dah merapu2....aku tengok citer kartun dengan anak2 pon, pahtu tengok kartun tu bulih terbang pegi ke mana2....sampai ke planet ntah haper2 , aku rasa macam best jerr....kalu laaa aku pon bulih terbang camtu kan best?

Masak pon belum lagik, jap2 lagi lah. BOring2 macam ni bagus jugak aku borak2 ngan ONCE....hehehe....Once, adala satu forummer ni kat Forum Cari.com.my sker gak merapu2. Sampai ada satu thread khas untuk dia merapu.....lawak la plak.

Bah....aku chow dulu!

Down....

Hari ni tader mood.....ntah ler....memang tader mood...

Nak citer pasal aper yer? Hmm....malam tadi pakai kan inai kat budak2 nie....Kak Shidah depan umah tu bagi inai kat budak2 nie. Kena plak sophea and Laila memang suker sangat pakai inai...apa lagi, sibuk la suh aku tumbuk inai. Aduhai.....maleh nyer....dah malas sangat aku blender jer inai tue, hihihi.....dah di blender sebegitu rupa jadik cair la plak inai .Buh dalam peti ais pon takmo keras jugak. Aku tapis ler air nyer....suker la dua beradik tu dapat pakai inai. tido pon siap depa2 tangan, hambat masuk tido pon senang jer sbb pakai inai. Hehehe....kalu tidak jenuh dok "berperang" dulu sebelum masuk bilik tido!

Tapi inai tu mmg merah sangat. Aku yang jadik tukang tepek inai ni pon naik merah2 jari. Tu belum pakai betul2 semalaman tu. Yasmin pon aku pakai kan jugak inai. Hehehe.....comey jer jari kecik dia tu pakai....sweet sangat. Tak tercabut ker? fuih...mahu tak tercabut....sumer aku lekat kan pakai tape. Hehehe....…

The New Look

Image
Well,here are some pictures of our house new look. Just simple.....because I haven't mastered the art of decorating a house...I need to learn more....MORE!

Some old pic with a new touch...

Image

ehem,ehem.....

Well, anak2 dah pegi sekolah ,Yasmin pon dah tido...so ni la masanya untuk aku ber'tenet',hehehe. Nak cerita pasal apa yer hari ni? Oh,hari Rabu lepas Ayang aku tak gi sekolah sebab dia kena bawak budak2 pegi badminton tournament kat Tambunan and thank god the tournament which was supposed to take two days to finish but they managed to settle everything in just a day! So good for me la...hehehe, so my Ayang boleh relax kat rumah .


Since he's home we decided to send the girls to school by ourselves. Usually they go with their teacher who lives at the same block with us. Anak2 pon memang excited sangat la bila ayah nyer yang nak hantarkan. After sending them to the kindy we -ayang, me and Yasmin,of course, went for a drink...pusing2 cuci mata ....owh...kitaorang pegi repair itu blender sebab dia punya rubbuer kat bawah tu dah haus...yelar dah 6 tahun pon dah umo blender tu pon. Dah habis pusing2...sekali tengok jam dah 4 o'clock so instead of going straight home kitaoran…