ehem,ehem.....

Well, anak2 dah pegi sekolah ,Yasmin pon dah tido...so ni la masanya untuk aku ber'tenet',hehehe. Nak cerita pasal apa yer hari ni? Oh,hari Rabu lepas Ayang aku tak gi sekolah sebab dia kena bawak budak2 pegi badminton tournament kat Tambunan and thank god the tournament which was supposed to take two days to finish but they managed to settle everything in just a day! So good for me la...hehehe, so my Ayang boleh relax kat rumah .


Since he's home we decided to send the girls to school by ourselves. Usually they go with their teacher who lives at the same block with us. Anak2 pon memang excited sangat la bila ayah nyer yang nak hantarkan. After sending them to the kindy we -ayang, me and Yasmin,of course, went for a drink...pusing2 cuci mata ....owh...kitaorang pegi repair itu blender sebab dia punya rubbuer kat bawah tu dah haus...yelar dah 6 tahun pon dah umo blender tu pon. Dah habis pusing2...sekali tengok jam dah 4 o'clock so instead of going straight home kitaorang masuk kedai perabut sementara nak amik anak2 balik sekolah. Yela..alang2, diaorang habis tadika pukul 4.30 so baik le kitaorang tunggu and terus fetch Sophea and Laila. Masuk kedau perabut tu sajer2 jer....cuci mata .sambil2 tengok kalau ada perabut baru, hehehe.....kengkonon nyer nak cuci mata, alih2 'ter'beli sofa....hehehe, terbeli tu! Actually ,we've been thinking of buying a sofa sice we haven't got any. So bila dah jumpa design yang berkena tu my Ayang pon without hesitation terus purchase that sofa. Tapi mmg sweet la...simple jer... and I guess masuk kot dengan wajah baru rumah kitaorang tue.


So sekarang ni rumah kitaorang macam dah lengkap la skit because dah ada sofa. Sebelum ni kalu orang datang ke rumah sumer kena duduk bawah jer. Ala zaman dulu2....hehehe. Dah ada sofa ni makin bersemangat nak decorate rumah. Tambah plak dinding pon dah bercat baru.....hehehe...perabut2 kayu yang lain sumer habis aku polish biar berkilat. Wah! Nampaknya I have another new hobby - Home decorating! Hehehe....

Comments

Neffa said…
decorate molek2 yea.. mana tau norf datang.. :D
datang jangan tak datang...datang jangan tak datang...! hehehe...
afifah said…
wah syoknya shopping perabot... mak afifah kata, dia pun tak sabar nak shopping perabot banyak2 tapi kena tunggu pindah umah sendiri dulu la...isk!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!