Posts

Showing posts from January, 2006

MTV, please pimp my ride!

Image
The current look of My Ayang's car.......


Inilah rupa terbaru kereta Ayang ku...Wira Turbo kesayangannye. Hehehe....hari tu,masa kita orang nak balik Semenanjung....Ayang ku drive la keta tu ke KK, pastu bila kitaorang dah terbang balik member dia pon bawak balik la keta tu ke KEningau......alih2, bila dah sampai kat KLIA Ayang aku dapat SMS dari member dia tuh........keta accident. Nasib baik la drebar nyer tak aper2.....tapi keta macam teruk jugak la...sebab terbalik....tayar empat,empat ke atas......orang putih kata..turtle upside down. Aku agak mesti member dia bawak keta tu laju. Almaklumlah....keta turbo lah katakan......ada member aku cakap..bodoh la orang tu kalu keta turbo bawak slow....

Macam Ayang aku dia pon suka gak bawak keta laju2 nih...but at least..masih beringat dan Alhamdulillah setakat ni tak pernah lagi la accident. Allah masih jaga lagi...Tambah2 aku rasa..bawak kereta orang ngan bawak kereta sendiri lain.....w/p samer turbo....so mungkin jugak member Ayang a…

Nak tengok hantu?

Image
Hehehe......jgn terkejut......ni la gambar hantu. Ayang aku dapat pon dari member dia ...... Gambar ni diambil di bangunan flet guru2 Sekolah Menengah Kebangsaan Gunsanad 2, Keningau. As you can see in the picture, the guy was posing by the balcony with the Keningau town view behind him.
TAk pasti la tingkat berapa nih...tp tingkat atas la.....dia pon tak perasan ada "orang"lain pon nak bergambar gak....nak kata gambar ni super impose......aku pon tak tahu tapi....gambar ni diambil dgn menggunakan kamera telefon. Boleh ker buat superimpose pakai camera phone? aku memamng tak arif pasal IT nih...

Pahtu nak kata ada member sajer main2 macam Pontianak Harum Sundal Malam pon....tak leh gak..sebab tu tingkat atas...and kat tepi balkoni tu memang tak der ruang utk pijak pon...aper lagi untuk bertenggek kat situ.....hehehe......alah korang tgk la sendiri...aku memang tak edit pon gambar nih....cemaner aku dapat..macam tu la korang tgk....

Dengar kata ...mamat yang kat dalam gambar tu …

Sophea's First Day at School

Image
Semalam hari pertama Sophea pegi sekolah. Seronok sungguh dia . Yelah, dah lama dah dok tanya bila bulih pegi sekolah akhirnya hari yang ditunggu2 sudah tiba. Siap pakai baju skolah dia yang kaler hijau tu..dengan tudung.....kasut and beg sekolah. Aku pun seronok tengok. Orang lain dah mula sekolah minggu lepas lagi tapi dia minggu ni baru nak pergi skolah. Bukan aper ....daftar lambat sikit jadi buat baju pun lambat tapi tu la nasib baik Kak Nah jahit cepat sebab tak banyak baju yang hendak dijahit. So hari ni barulah dia boleh pergi sekolah. Tak perlah...lagipon cikgu dia kata buku pun belum sampai lagi.....baru belajar sikit2.

Aku hantar Sophea pergi Tadika Pasti jer.....dekat Taman aku ni pon ada gak satu tadika tapi rasanya tak mampu nak hantar situ w/pun ramai yang kata kat situ bagus. Tak per lah kakak....yang penting Mak nak kakak biasakan diri pergi sekolah jer......belajar berkawan....maklumlah, memang dari kecik tak pernah berpisah ngan aku ......lagipun okay gak tadika tu…

Pictures of us

Image
My Ayang (in yellow t-shirt) with my sisters and his biras at Kak Lah's house


Sophea and Laila just minutes away before flying to Kota Bharu


At Yatie's wedding reception (Dewan Perdana Felda, 20 November 2005)


Comel nyer anak2 Mak....


With my Chik....and Che' Noh (far left)



Today's report...

Image
Hari ni hari Ahad....hai....paper pon belom beli lagi. Ayang aku tak der nih, dia pegi main badminton (well...as usual la) mungkin malam baru balik.

Hari Selasa ni Hari Raya Haji. Seperti biasa aku sambut di Keningau jer...mula2 aku ingat bulih celebrate dengan adik aku -Siti, tapi tu lah..frust sungguh. Siti tak boleh posting Keningau! Dia kena posting ke Sandakan. Frust sungguh aku ! Sampai hari ni rasa nyer aku masih lagi frust....bukan aper, aku ingat bulih la dia posting di Keningau memandangkan sepupu aku yang kerja kat bahagian Penempatan guru kat Putrajaya tu dah bagi jaminan that Siti bulih kalu nak ngajar di Keningau pon. Kita orang pun sedap hati lah. Aku pulak dah start plan macam2 nih kalu adik aku datang. Alih2 on the day dia dapat tahu dia kena ngajar sekolah mana dia bagi tahu that dia kena ngajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan.....tension nyer! Siti pon frust menonggeng. Bukan ape, kalu cousin aku kata tak yakin bulih dapat Keningau, tak per la....tak la kit…