Posts

Showing posts from December, 2006

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Image
Akhirnya Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Haji muncul lagi pada tahun 2006 buat kali ke-2. Aku frust jugak sebab hasrat aku nak beraya haji dengan keluarga di Kelate masih belum kesampaian. Mudah- mudahan tahun depan kalau ada rezeki boleh la kami sama menyambut AidilAdha di Kelate.


Menu Hari Raya....


Apa-apa pun raya di Keningau ni pun tak kurang meriah nya. Aku memang plan raya pertama aku tak mahu bukak pintu, hihihi...aku yang nak berjalan beraya ke rumah kawan2, but tu la...pagi2 lagi Si Nor datang rumah. Aku masa tu dah la tak mandi lagi, pakai baju pun masa tu terbalik pulak (orang kata nak dapat duit, hihihi...yeker? ) . Tapi orang dah datang takkan la aku nak halau balik lagi pun yang datang tu Nor, so aku tak la segan sangat. Pagi tu aku cumer goreng pisang buat sarapan, so saper2 yang datang tu makan pisang goreng jelah. Lepas Nor datang sekali Za (Rashid) pulak datang.....pastu Anis, Siti, Kak Aton and Kak Shidah, wah..berderet2 la pulak! Muahaha.....diaorang sumer ke…

Hari ni......?

Image
Well, hari ni macam hari2 biasa gak.....masak...basuh baju....cumer tu la, baju tak kering2 pasal asyik hujan jer dari pagi. Panas sekejap, pastu hujan balik. Baru jer aku habis sidai baju tak sampai setengah jam hujan dah turun...adoi.....leceh betul!

Anyway, tadi tengah hari masak kangkung goreng belacan ,goreng ayam and buat sambal belacan ikan bilis. Sophea makan dengan berselera sekali ! Petang nyer aku goreng pisang . Malam pulak pegi rumah Cikgu Ali and isteri dia Cikgu Charlotte kat Taman MDK , dia ada buat open house sempena Christmas and New Year. Balik dari sana aku terus buat biskut semperit...hehehe.....tak puas makan kat rumah mertua hari tu so tu yang aku nak buat jugak tu. Lagi pon masa first time buat hari tu tak berapa jadik, adunan nyer macam lembik skit. And Alhamdulillah kali ni aku buat jadik! Anak2 pun suker makan. Kalu sempat bulih la aku simpan sampai Raya Haji nanti...tu pon kalu sempat la....ntah2 esok dah habis. Sebut Raya Haji ni...aku still tak tahu nak m…

Home Sweet Home

Image
Picnic at MRSM Kuala Terengganu, hehehe....



Abe Miji with wife, Kak Lah ,n Pak tgh syok tengok TV...



I"m back at my home....though it's not my hometown, but it's my home. Apa la aku merepek ni anyway aku balik Keningau on the 22nd of December. Abang Adi hantar kita orang kat KLIA, - thanks abang adi , and our flight transit jap kat Labuan so dapat la aku tengok airport Labuan cemaner....tengah dok upgrade sama macam airport KK jugak, tengah ligat dok upgrade. Tapi tu la nak ambik gambar airport Labuan pon tak boleh la pasal tak boleh nak "ON" kan telefon pasal dok dalam kapal terbang kan...sampai airport KK a friend of ours yang jemput. Alhamdulillah....lega la kalu ada orang jemput, kalu tak memang kena amik teksi la balik Keningau.

Balik kampung hari tu memang best......balik Kelantan la lama, dekat sebulan! Pastu baru la balik Pulau Indah. Masa kat Pulau Indah kita orang pegi PD, rumah a friend of ours who used to teach in Keningau and dia dah pindah PD dah. BUk…

Lama sungguh sehh!!!

Image
Waaa...lama sungguh aku tak update blog. Nasib baik password ingat lagi....hehehe. Sejak balik semenanjung ni mana sempat nak update....sibuk2....sibuk makan. Hehehe

Anyway aku sekarang kat umah my sister ni..tu yang bulih nak online pon. Aku balik Kelantan dekat sebulan.....jangan marah beb...habis aku laki aku tak kisah, bukan aku mintak balik lamer2 pon..dia yang suker....so aku lagiiiiiiiii lah suker! Hehehe....Anak2 and my hubby dah tangkap lentok dah..letih sangat agaknyer. Anak2 plak penat main air,yelah...nak main air banjir kat Kelantan tak dapat, dapat main air kolam renang pon jadik lah....






Masa kat kelantan hari tu aku sempat pegi majlis kawin a friend of ours yang ngajar kat KEningau jugak - Che' NOr and Syed. Tahniah to both if them. Masa gi kenduri Che' NOr kitaorang makan nasi sambil berendam dalam air hujan! Hehehe...nak wat cemaner,dah namanya musim tengkujuh...

Aku nak balik Keningau 22/12 nanti (12 hari jer balik kampung my hubby! hehehe....). Rasa tak sabar …