Home Sweet Home


Picnic at MRSM Kuala Terengganu, hehehe....



Abe Miji with wife, Kak Lah ,n Pak tgh syok tengok TV...



I"m back at my home....though it's not my hometown, but it's my home. Apa la aku merepek ni anyway aku balik Keningau on the 22nd of December. Abang Adi hantar kita orang kat KLIA, - thanks abang adi , and our flight transit jap kat Labuan so dapat la aku tengok airport Labuan cemaner....tengah dok upgrade sama macam airport KK jugak, tengah ligat dok upgrade. Tapi tu la nak ambik gambar airport Labuan pon tak boleh la pasal tak boleh nak "ON" kan telefon pasal dok dalam kapal terbang kan...sampai airport KK a friend of ours yang jemput. Alhamdulillah....lega la kalu ada orang jemput, kalu tak memang kena amik teksi la balik Keningau.

Balik kampung hari tu memang best......balik Kelantan la lama, dekat sebulan! Pastu baru la balik Pulau Indah. Masa kat Pulau Indah kita orang pegi PD, rumah a friend of ours who used to teach in Keningau and dia dah pindah PD dah. BUkan orang PD pon, tapi tu la dah kena transfer ke PD. A day before that we went to Bangi, to meet old friends whom we haven't seen each othet for almost 6 years - Alex (bukan nama sebenar, hahaha) and his wife Sufi. She just had her first baby delivered so I thought that it was a perfect time to pay them a visit. Memang seronok sangat bila dapat jumpa so macam2 cerita lama habis keluar. Tu pon rasa tak puas lagi berborak but nak buat cemaner dapat jumpa pon dah syukur.



With Sufi...


Kalu balik kampung hubby tak sah kalu tak pergi rumah my sister- Kak Ngoh, and tido sana. Tido semalaman jer....tu pon kitaorang pegi naik komuter sampai KL Sentral pahtu Kak NGOh fetch kitaorang kat sana. From rumah Kak NGoh pegi rumah my aunt kat Setapak pahtu tengah hari pegi rumah my cousins - Adrina and Hasli (both of them are my cousins.....really!But they are not related to each other. Confused? ) at Subang Jaya. Makan tengah hari kat sana and from there we went to my friends house kat Shah Alam - Asilah. Yang ni pon dah lama tak jumpa jugak. We went to the same Uni and dah lama tak jumpa jugak. Thanks to Hasli yang sudi gak drive us ke sana.....Thanks Ha. Rupanya Asilah pon dah pregnant 3 bulan, congratulations! Nasib baik jugak dapat jumpa dia because she'll be flying to Japan in June. Best nyer......tak tahulah bila dapat jumpa dia lagi.

Balik Semenanjung kali ni memang suker la...pasal bulih jumpa sumer adik beradik. Kakak and family (kakak elok beli MyVi besar and jimat petrol!), Kak NGoh n family (thanks for the sandal), Kak Noor n family (best la naik Innova..hehehe) , Kak Lah and family (tahun ni amik PTK ker) ,Welloh...(all the best to you...).....pasal sok KElate pon bulih jalan....thanks to JIe and JIhan....'coz bagi pinjam kereta.....Siti and Ise....(cuber lagi tahun depan,try to get pregnant, kalu pregnant kuat skit alasan nak mintak tukar...hehehe) ....Ahlami...(bila lagi bulih juppo Amie?nak gi Adelaide doh this February dop?huhuhuhu....) and Adik...(janger buang masa yer dik...)...thanx also to Abah and Ma...thanks to everybody...... insyaAllah kalu panjang umur dan murah rezeki kita akan jumpa lagi next year.

Comments

pokcak said…
banyoknyoooo gambaaaa.. sonot dan duaronot tengok

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!