Posts

Showing posts from April, 2006

cantik tak?...

Image
more gelang krystal from norf coperation....
baru dapat tadi...hehe

Never Had It in My Mind......

Hehehe...aper punyer tajuk daa.....sajer jer tuh. Actually.. ..hari Ahad lepas anak2 sibuk nak pakai inai....diaorang ni memang suka benar berinai, nak2 Si Sophea tuh.....dia tgk kawan dia nih pakai inai..diapong aper lagi..sibuklah nak pakai inai gak. Inai lak inai daun...adeh...jenuh la Mak nak menumbuk....kalau inai Mekah yg serbuk tu okay lagak..tinggal bancuh ngan air Teh jer. Tapi tu la...bila dah jadi emak ni.....anak nak aper pong seboleh2 nya nak ditunaikan. Aku pong pegi la amik inai kat rumah akak sorang nih.......dah tu malam tu pulak tak der letrik...adei....anak2 lak dah tak sabar2 nak pakai inai.....so dalam gelap2 tuh...dan hanya diterangi cahaya lilin...( cewah!) aku pong tumbuk lah inai tu......bersungguh2 tumbuk nih.....w/p tak nampak sangat pong. Ntah lumat ntah tidak.....da habis tumbuk2 agak2 cam dah lumat...aku pakai kan pulak kat dua bradik nih......habis 20 jari cinonet diaorang bertepek ngan inai. Dah sudah pakai inai...belom sempat tido pong lagi dah tangga…

Hehehe...gelang kristal aku...!

Image
This is mine.


Ni laila punyer.



Ni lak Sophea punyer.


Ni la gelang kristal yg aku order dari Norf tuh. Lawa tak? Aku rasa cam lawa gak.... suker la! Aku beli gak untuk anak2 sorang seurat. Sophea tu dah lamer dok berkenan kat gelang kristal tu aku beli tuh. Jadi lah yg murah....padan la dgn diaorang budak2. Beli yg mahal2 kang hilang ker aper ker....sayang lak. Esok cuti Maulidurrasul..aku rasa aku tak ke mana2. Takat sini jelah.....aku ni bukan aper..dah lamer nor nak gi KK...nak makan nasi lemak kat gerai tepi sutra harbour tuh. Hai...tak tecapai lagi hasrat aku nih. Yelah sebelum ni pon keta tak da kan, yang ada pon keta orang...tak syok la nak bawak jalan jauh2......ni keta kitaorang pon dah 'balik', hehehe....bulih la nak jalan2 pon. Tapi tula....aku ni plak dah 8 bulan dah pregnant....hai....tapi aku rasa.....by the end of this month aku kena gak pegi KK.....tak kira dah...mesti gak..I have to eat that Nasi Lemak. Mesti! hehehehe.....

pasang turbo timer n boost meter..

Image
tinggal kenangan....


pasang baby timer jerk...n boost pun masih standard


oil cooler baru pasang..



frame depan kene ganti 1 set..

gambau kete lagi (yang dah siap)

Image
dah siap dah 9 apr 2006


sejurus smpai rumah(pndgn dari depan malam 7 apr 2006)



lepas kejadian mlm 16 nov 2005


pagi 17 nov 2005,..kat bengkel

Alhamdulillah......kereta dah siap.

Image
enjin dah blh start dah...rindu ngan bunyi nyer...hehe


undercoat......


yg ni baru kene pasang enjin


Alhamdulillah...lega bila nampak keta Ayang aku dah masuk parking bawah porch. Yelah....after 4 months akhirnyer keter kami tu siap jugak...dah sihat balik walau pun tak walafiat....hehehe....tak kisah lah. Ayang aku dah malas nak berurusan dengan tokey bengkel keta kat KK tuh, dah fed up dah....asal boleh wat balik keta tu kat umah sudah....maner ketidaksempurnaan yg kecik tu maleh nak persoal.....wat sendiri lagi bagus....dok tanya banyak2 kat tokey bengkel tu pon nanti wat sakit hati gak. TAk der dah....sekali tu jerk kami nak upah bengkel tu lagi....tobat dah. In fact dah bagitahu kat kengkawan yg lain janganla pegi bengkel tu......service dia mmg tak bagus.....auta jer banyak. Blacklist dah bengkel tuh. hehehe......blacklist untuk senarai kita orang la.......

Hari ni lak aku sker banget....(cewah!) sebab gelan kristal yang aku order dari Norf tu dah sampai...sonot nyer! Anak2 pon sker…