Posts

Showing posts from October, 2008

Al-Fatihah

Yesterday I received a sad news.....my dear cousin Abe Ra had passed away. I wasn't sure what was the cause of his death. Poor my auntie Cik Yah, last July she just lost her husband of 40 years- my uncle, Ayah Sid, and now her eldest son. Abe Ra is not even 40 yetbut according to my sister, Jie, Abe Ra had been complaining of severe head ache since last Raya, and he had to be warded because of that.He almost lost his life once when he was struck by high voltage electric shock at work. He burnt quite a large part of his body, inlcuding his face but he survived. He was a nice person and always in hand whenever we need his favor especially with the electric thingy. He reminded me of my late uncle, Ayah Soh...who used to do this electric wiring in our house (and other relatives)too.


*****************************************

Mohd Umran Wan Abdul Rashid,
had peacefully departed on 30th October 2008,
leaving behind a mother (Nariah), a wife (Wan Rohaya),5 brothers (Umar Khairi, Mohs Zafran,…

Happy Birthday Laila a.k.a Angah

Image
err...mind the hair...

This entry is special for my 2nd princess, Laila Amani. She has turned 6 last 26 October. Sorry Angah for the late entry....it's merely because we went to KK on that day so I didn't have the chance to get myself online. We bought her a cake and celebrated it at 1Borneo, hehehe.....we took her to this playland for kids which they called Boo Boo Land and let the birthday girl enjoyed herself. Jadi laa.....hehehe.

I was pregnant with Laila when I was only 26,I didn't have any problems until it came to my 40th week of pregnancy ,the doctor told me that my baby was in a breech position and since I was also over due and he also strongly believed that the chances for my baby to turn into normal position is very low so he advised me to go for a c-section. I agreed. I was supposed to admit myself to the hospital on the Wednesday(23/10/02) but I only went on Friday (25/10/02),hehehe....so I was scheduled to undergo the c-section on Tuesday.....but the doctor pre…

You Make My Day..!

Yesterday I was extremely happy when I received a special gift from a special blogger friend -Eedany. When I heard the horn sound from the post van I just knew it that the special parcel from me was finally here. I was like a small kid ..overjoyed and couldn't stop smiling as my hands were trying to unwrap the box. As I opened it I could see colorful things being carefully wrapped in bubble wraps..Yasmin was anxious too to find out what was that colorful thing. Finally.....taraaaaa......FRIDGE MAGNETS ! Hehehehe..........owh..Eedany...thanks you sooooooooooooooooo very very much for the FMs....I really really truly love it ! Seriously ! Even my kids like them too since they're sooooooo damn cute ! Owh ! I still can't stop smiling ......but unfortunately, since I'm having problems with my memory card so I couldn't snap any pictures...at least for now. I promise I'll snap some later,okay!

To eedany..thanks again.....you're such a nice person and I'd lik…

Yasmin nyanyi

Hehehe..actually dari hari tu lagi dok nak upload video...tp tak terupload2....lepas tgk my sis Ahlami buh video pasal my niece Azizah dok nyanyi....aku pon semangat la nak buh video Yasmin nyanyi plak....

Tajuk Video : Yasmin singing Sakura Card Captor theme song
Jurukamera : Siti Aisyah Wan Muhammad


Kesian budak tu...

Aku kesian la tengok budak kat depan umah aku ni. They just moved in to the neighbourhood last June and me being such a "friendly" neighbour have yet been to their house. I segan la plak......I could see the wife everyday....either going to work or fetching her teenage girl from school. They also have a son whom I guess is 9 years old or something. I kesian the boy ni laa...macam tader kawan. I assumed he is the youngest in the family since tader lagi budak yang lagi kecik dari dia....hehehe.Tiap2 petang nanti dia akan kuar dari rumah dia and dok kat depan tu.....tengok2 orang..walau pun tiap petang boleh di katakan ramai jugak la budak2 dok bermain2 kat lorong rumah aku nie....main basikal ker...badminton ker....budak2 around his age jugak la..but he never bothers to mix around or make new friends. Nampak macam dia boring and tader sapa nak layan dia......kadang2 dia baling batu kat atas bumbung2 rumah nie.....bila orang nampak or tengok nanti dia akan cepat2 masuk dalam ru…

Tak Sabar weh..!

Image
Owh...tersangat la tak sabar...tak sabar nak balik kampung.Hehehe....tiket dah ada...hari2 dok belek2.....macam orang tak balik kampung 10 tahun kekdah nya. Tahun ni kami balik ngan tiket sponsor....sebab tahun lepas dah habis beriban2 untuk beli tiket flight sendiri. Tapi, nak balik kampung punya pasal...tak kisah la.....bukan selalu pon..setahun sekali jer. Cumer starting from next year semua kakitangan kerajaan dari Semenanjung yang bertugas di Sabah atau Sarawak (dan vise versa bagi kakitangan yang berasal dari Sabah/Sarawak yg bertugas di Semenanjung) akan dapat tiket sponsor setahun sekali. Sebelum ni kami dapat for every two years jer ....ni dah dapat tiap2 tahun...ringan la sikit.

Kami dah dapat pon tiket untuk balik kampung. Flight kami is on 17/11/08....flight tengah hari rasanyer. Tahun ni kami balik KB dulu......pastu 7/12 baru kami balik ke Pulau Indah pulak. Pastu kami akan balik ke Keningau semula on December, 24......sehari sebelum Krismas. Hmm......jadik la....sebulan …

Owh macam2 lah!

Image
Aku sebenarnya nak bitau....aku nak beli macam2 lah. Wah...bunyi konon macam orang banyak duit.....tader la...at least berangan dulu..pastu kumpul duit nanti bulih la beli satu2...bukannyer nak beli semua sekali gus, tapi kalau dapat beli semua sekali gus pon bagus juga,hahaha.











- Microwave Oven.
Aku memang tak ada microwave oven lagik, aku cumer ada conventional oven jer untuk bakar kek, pizza...ayam....dulu2 rasa cam tak perlu sangat microwave nih sebab kalu wat kek,pizza and sumer2 tuh memang sedap dan cantik kalau guna conventional oven, tapi...bila terpaksa amik masa utk perangat2 lauk2 atau pon time nak cepat masak tp lupa wat keluar lauk2 mentah yg masih keras beku lagi terasala betapa besh nyer kalau microwave oven.....so..aku nak la sebijik, bukan nak yang besar pong, nak yang kecik jer.....jadik la...sekadar nak reheat food and defroze lauk mentah kat peti ais....



- Water heater
Dulu masa dok menyewa sumer rumah yang aku sewa tu ada water heater, so kalu nak mandi pepagi or tgh2 …

Aidilfitri 1429

Image
Wajah2 di Aidilfitri 1429H/2008M





Salam Aidilfitri

Image
Salam Aidilfitri dari Mokhsin, Zanariah, Sophea, Laila, Yasmin dan Aina
Keningau, Sabah.



owh...lama nya kita tak bertemu di alam maya ni kan? Maaf la sebab masa dah hujung2 Ramadhan tu memang dah tak sempat nak online.....bila dah raya plak lagi la tak sempat sebab sibuk beraya. Hehehe....

Anyway, Syawal kali ni macam biasa la kami sambut di Keningau untuk kali- 6....nak buat macam mana kan....cumer yang istimewa kali ni my sister Siti and her husband Hisham pon datang beraya bersama kami di sini dari sandakan. Diaorang pon tak balik. So meriah la sikit. Hari Ahad (28/9) tu my Ayang pegi ke KK untuk jemput Siti and Ise. Aku tak ikut la...malas lah, lagi pon hari tu baru jer pegi KK. Tak boleh kerap sangat ke KK.....duit macam air kelaur kalau ke KK....nak wat cemaner,godaan tu banyak sangat...hehehe. Anak2 la yang paling happy sangat kalau Che Tie n Ayah Sae diaorang datang nak2 plak Che Tie n Ayah Sae dah beli ole2 for each and every one of them. Barbie Mariposa untuk Sophea...Laila pla…