Salam Aidilfitri


Salam Aidilfitri dari Mokhsin, Zanariah, Sophea, Laila, Yasmin dan Aina
Keningau, Sabah.



owh...lama nya kita tak bertemu di alam maya ni kan? Maaf la sebab masa dah hujung2 Ramadhan tu memang dah tak sempat nak online.....bila dah raya plak lagi la tak sempat sebab sibuk beraya. Hehehe....

Anyway, Syawal kali ni macam biasa la kami sambut di Keningau untuk kali- 6....nak buat macam mana kan....cumer yang istimewa kali ni my sister Siti and her husband Hisham pon datang beraya bersama kami di sini dari sandakan. Diaorang pon tak balik. So meriah la sikit. Hari Ahad (28/9) tu my Ayang pegi ke KK untuk jemput Siti and Ise. Aku tak ikut la...malas lah, lagi pon hari tu baru jer pegi KK. Tak boleh kerap sangat ke KK.....duit macam air kelaur kalau ke KK....nak wat cemaner,godaan tu banyak sangat...hehehe. Anak2 la yang paling happy sangat kalau Che Tie n Ayah Sae diaorang datang nak2 plak Che Tie n Ayah Sae dah beli ole2 for each and every one of them. Barbie Mariposa untuk Sophea...Laila plak dapat Play Doh Icecream Maker...Yasmin dapat Mr. Snail....ole2 untuk Mak pon ada gak....kuih tart nenas and Almond Rocker untuk hari raya....baju raya pon Ayah Sae beli gak sorang sepasang. Thank you Che Tie and Ayah Sae....tima kasih banyak2...nanti datang la ke Keningau lagi.




Tengah syok main play doh...yang tepi Yasmin tu la Mr. Snail...hehehe


Aiskrim dah siap!

Tahun ni macam biasa menu utama kami ialah Satay. Kami bukak rumah pada hari raya ke-2. So ramai la kawan2 and jiran2 yang datang. Walaupon penat membakar satay..( er...Hisham la yang dok bakar pon....hehehe) tapi seronok. Hari2 lain beraya la kerja kami...hehehe,makan macam2 sampai perut pon sakit, adoi...


Sedia menerima tetamu...hehehe


On Friday we sent Siti and Hisham to KK since they'll be leaving for SAndakan on Saturday. We all went there we even managed to visit Siti's friend whom coincidently known as Siti Aisyah too (sama nama ngan Siti gak,heheheh) somewhere in Kampung Warisan, Inanam. Owh..on the way to KK my Ayang did some demo to all of us....hahaha...ala...demo kat kilometer 44 (from Keningau to KK )....adala satu spot ni...kalau ikut jalan Kimanis nak ke Keningau...di mana kalau kita benti kan kereta..I mean free gear la kan...nanti kereta tu akan bergerak melawan graviti ! Seriously! Kami mula2 tahu pon lepas this taxi driver yang bagitahu and tunjuk kat kitaorang....memang pelik la kan. So masa pegi hantar Siti tu my Ayang pon wat la demo....tanda kat mana tempat tu ialah kalau dari Keningau ni look for batu kilometer 44km lagi ke Papar.....kat situ la tempatnyer....cubala free gear and let the car move by itself. How to explain this phenomenon? I'm definitely not the right person...hehehe.

Masa di KK kami sempat pegi Wisma Merdeka....dah lama tak ke sana...kami nak pegi Familia jer....tu kedai barang2 perhiasan rumah...tp yang murah2 punya la...tp walaupon murah barang2 nyer kira okay2 gak la....aku beli candle stand satu...dah lama dah nak beli...tak tak beli2...so beli la kali ni..pastu beli bakul untuk letak baju busuk.....wah, jauh nya pegi beli bakul baju busuk...di Keningau tak da ker? Hahaha....bakul yang aku berkenan ni yg macam bakul rotan tu...pastu ada penutup dia tu....so memang tader la di jual di Keningau...owh, fridge magnet jangan lupa tau..hehehe....pastu I bought jewellery box untuk Sophea...untuk buat simpan subang, brooch serta hairband dia. Aina plak suka sangat bila dapat soft toys PO...ala....main karakter dalam Kung Fu Panda tu.....tak mo lepas langsung dia ! Kelakar betul Aina. Dok gigit la telinga Po, hehehe.

Lepas dah siap sumer kami pon singgah bilik hotel Siti kejap untuk solat...terus tunggu untuk solat maghrib isyak sekali, senang sikit. Lepas solat kami pegi makan kat Centrepoint (CP)...kami jalan kaki jer, sebab hotel yg Siti menginap tu (DeLeeton Hotel) dekat jer ngan CP. Siti kata nak makan kat Kenny Rogers(KR) sebab dia kata dah lama tak makan..lagi pon kat Sandakan tader KR nie...so KR it is. Lepas makan ,salam2...peluk2.....kami pon balik ke Keningau. Luckily the kids slept all the way to Keningau....lega sesangat....bukan aper..takut budak2 ni mabuk darat jer, owh...tak tahan aku....double the penat la plak nanti...penat jalan jauh...penat ngurus anak2 yg mabuk.....hmm....menurun their aunties (their Che' Jie and Che Teh memang mabuk darat tahap hardcore punyer laa..) la nie bab mabuk darat nih......sampai rumah pukul 10.30malam...

Comments

adrina adi said…
kak ja,
selamat hari raya, maaf zahir batin.

beraya mana pun sama jer janji suami & anak2 di sisi.

hehe..
janna..
Selamat Hari Raya utk janna & family!...

wahhh..besh betul yr kids...dpt hadiah..mesti sonok derang main2 dgn menda tu kan.

aku pun..dah lamer x makan kat Kenny rogers..
Zawi said…
Janna,
Terima kasihla kerana bagi tahu Azini tempat tu.
Rupanya adalagi beberapa tempat didunia yang mempunyai ciri-ciri begitu. (lihat URL di blog saya). Bertuah betul Keningau ada tempat begitu. Semoga Kerajaan Sabah akan melakukan sesuatu untuk memperbaiki termpat tersebut supaya lebih selamat bagi orang yang ingin mengalami keadaan anti gravity itu. Mengikut Lokman keadaan amat merbahaya masa dia menghala ke Keningau sebab tak nampak kereta yang datang dari belakang. Dia akan mencuba sekali lagi masa pulang ke Labuan.
wanee said…
lawa rumah kak ja! nicceee...
kakak: selamat hari raya to you too....lama kita tak chat...ada citer sensasi?hehehe...

Nurul: Nurul, budak2 tu bukan selalau dpat present gitu, setahun sekali jer kot sbb aku mmg jarng beli toys utk depa..eh, selamat hari raya utk ko jugak ehh..! Best raya kat Ganu?

Pok Zawi: owh..suko saya dgr dia juppo tepat tu, lain kali bulih la cubo lagi, and Pok Zawi sediri pon patut rasa sediri cemaner....nanti datang lagi la ke Keningau, deh!

Wanee: lawa? alahai...malu I tau! I baru jer nak mintak khidmat nasihat dari you...lepas ni boleh la yer u consult I serba sedikit, ok?
ise3339 said…
eh..dh ade org puji umah tu kak ja..kesan org amik gambar jgk kot..he3, anyway thanx for having us there, dpt jgk merasa meriah suasana hari raya;) and dpt record yasmin nyanyi beberapa buah lagu..lagu jepun ada..lagu omputih ado..lagu melayu pon ado.. oklah nxt time che tie pegi lg ye!
ise3339 said…
nok tambah komen lg..psl jln pelik di kilometer 44 tu kn..
dh dpt explaination dio..tp mcm susah nak terima sbb dio kata jln tu wlpn kite nmpk uphill sbnrya downhill, kite nmpk die uphill sbb optical illusion..sbb keadaan sekeliling dikelilingi bukit n kite tak nmpk horizon utk compare sbb jauh dari laut...ntahla.. nnti i'll ask ise to put the explaination in the blog.
ami said…
yer2...saye setuju sgt laa...suruh abe ise wt explanation sket pasal gravity tuee..kaktie pon buleh jgk sbnrnyo..cikgu fizik tu gakk..hehe..
ehh..haa..lawa la umh kakja..
aishh...meme keno g lahh..
mak ude pegi nnti, nk tgk lawa mcm ni jgk ehh..haha

bubye
amie
tie n ise: hmm....cari la the explanation for the phenomenon, nak tahu sesangat...takdop ker sapa2 yg nak wat study or experiment situ deh? owh....pasal umah I tu..I think sebab faktor kamera pon ye jugok kot, sbb kalu just amik ngan Sony Ericsson tu...tak napok secomey iteww....hehehe.

ami: comey ker? hahaha...tu sebak amik angle yg comey sahaja, angle hok tok comey...tok amik,ekekeke....takpow2...nati kito nok comey lagi...
eedany said…
hihihi... Fridge Magnet tak lupa kan?

samalah macam eedany, ke mana2 mesti tinjau2 FM!

:)
eedany: hehehe....of kos la eedany...ni kes berjangkit ngan eedany gak nie,hehehe, sampaikan my kids tanya.." mak ni mesti nak beli bende ni lagi...."hahaha.....mak punyer suker la...wakakaka...!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!