Posts

Showing posts from September, 2012

Guru Gigit Murid ???

Image
KAJANG: Angkara tidak dapat menyebut perkataan ‘boy’s’ dengan betul, seorang murid tahun enam digigit gurunya hingga mengalami kecederaan di lengan kiri dalam kejadian di sebuah sekolah di Bandar Sri Putra, dekat sini.

Berikutan kejadian jam 8 pagi Khamis lalu itu, mangsa yang dikenali sebagai Farhan, 12, yang juga anak bongsu daripada empat beradik kini mengalami tekanan perasaan dan trauma.

Bapa mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Abu Bakar, 49, berkata, dia mengetahui kejadian menimpa anaknya itu pada jam 12.30 tengah hari selepas melihat anak bongsunya itu murung.

Katanya, selepas disoal, anaknya memberitahu seorang guru menggigit di lengannya hingga pecah darah selepas tidak dapat menyebut satu perkataan dengan baik....


p/s : Berita ni di petik dan di copy dair Forum CARI.


Sesungguhnya saya berasa sungguh tak boleh nak diterima akal bila saya baca artikel kat atas ni . Seriously laaa...sungguh tak masuk akal ! Guru tu gigit murid sebab murid tu tokleh nak sebut pe…

Ayrton Senna

Image
Hari tu incik suami dok tengok dokumentari pasal Ayrton Senna di HBO. Saya pon duduk la tengok jugak sebab nya masa dia meninggal dulu tu saya tak ingat sangat. Yang saya tahu dia meninggal masa tengah racing in Formula 1. Tu je.

So tengok la ...macam mana he started his career..bla bla bla...tapi part yang saya nak tengok sangat ialah part yang dia eksiden tu. Race baru je start and he was leading la masa tu..belakang dia Schumacher dok follow. Sampai satu corner yang panjang and masa tu dia memang tengah speeding laa..dah nama pom berlumba kan...heheeheh....his formula 1 racing car went straight to dinding tepi jalan. Baammm! And dari video tu memang boleh nampak the right side of his head was slamming to the wall...err, if you can call it a wall laa... and the result from the impact memang nampak jelas lepas tu kepala dia terkulai skit and he was not moving. Rasa nya masa tu dia mungkin dah tak ada atau pon dah pengsan.

It was totally obvious.

And later he was pronounce dead. The w…

Tahniah Shila Amzah !

Image
Sejak Shila Amzah menang Asian Wave  saya balik2 dok tengok Youtube dia nyanyi lagu Forever Love, Zheng fu....alah...semua lah 5 lagu yang di upload di Youtube tu.

Actually, sebelum dia pergi final tu lagi saya dah dok tengok. Ye la...ada orang dok tepek kat Facebook, terai la tengok. 20 September tu dia final....beriya la search kat Youtube kalau2 dah ada orang yang terawal upload persembahan dia ....Sekali tengok banyak dah jugak orang upload ! Pantas betul mereka semua nih.

 Tapi Shila memang layak untuk jadi juara. Persembahan dia memang tip top lah ! Suara menten je...ish memang meremang bulu roma dengar dia nyanyi lagu Forever Love tuh ! Cuma tu la..a few of my friends dok kata tudung yang dia pakai untuk menyanyi kat sana tu macam ada yang tak berapa sesuai. Ada yang simple la sangat tudung nyer. Tak apa lah...dah menang pon. Mungkin lepas ni ada la pengusaha2 tudung2 kat Malaysia ni yang nak taja Shila jadik model tudung depa ker.... ? Hehehe....

Untuk Shila ...Tahniah and kee…

Trip to Miri/Brunei (15-17 September2012)

Image
Seperti yang saya janji kan skang saya nak cerita la pasal our short trip to Miri and Brunei. Kalau anda semua nak tahu after 12 years in Sabah ni la first time kami ke Brunei dan Miri. Tak apa lah asal sampai la jugak.

Bukan apa, alang2 dah berada di Borneo ni kalau boleh nak la sampai ke tempat2 menarik dan utama di Borneo ni. Kalau pon tak dapat pegi semua dapat pegi ke sebahagian tempat pon jadi lah.

 Plan nak ke Miri dan Brunei ni sebenarnya dah lama ada cuma kali ni la baru dapat direalisasikan. Mula2 nya kawan2 yang lain tak dapat nak pegi sebab ada hal lain, tapi ntah macam mana last minute jadi pulak kita orang konvoi ramai2. Bukan apa, seronok kalau berkonvoi ni. Kan ?



Our rides :)

So hari Sabtu 15/9 tu kami pon bertolak la dari Keningau ni kira2 jam 9 pagi. Route kami ialah Keningau  > Tenom > Sindumin > Lawas(Sarawak) > Temburung (Brunei) > Limbang (Sarawak) > Bandar Seri Begawan (Brunei) > Miri . Ha tudia..nak kena keluar masuk Malaysia -Brunei baru…

1st Entry di bulan September.

Baru perasan yang sepanjang bulan September ni belom lagi post apa2 entry. OK ...nanti saya akan cerita pasal our short trip to Miri and Brunei baru2 ni but not in this entry, insyaAllah in my next entry yer ! Ni nak baru nak upload gambar2 pegi Miri and Brunei ke Facebook dulu....punya banyak gambar. Jenuh menunggu.

Tu pon ngam2 sampai Bandar Seri Begawan dari Miri bateri kamera cik abe kong. So amek pakai kamera fon la plak.