Posts

Showing posts from January, 2007

Tader Idea.....

Image
Ish....memang tader idea langsung nih! Tapi tak per la...aku taip jela aper yg terlintas kat kepala. Kalu ikutkan hati memang malas lagi nak update blog nie, tapi tu la...peminat2 pon dah bising...bila nak update blog,bila nak update blog....sampai ada yg tinggal kan message kat YM lagi tuh....(kha!kha!kha!).Eceh! Peminat la konon....hihihi.

Anyway, semalam tader buat aper pon. Biasa2 jer cumer on Saturday tu jiran baru sebelah rumah ni kawin. Dr.Zulfadhly namanyer. Dia orang Selangor, doktor perubatan dekat Hospital Keningau ni.....isteri dia pulak keje nurse kat spital tu jugak, orang Kudat. Nama baru dia Nurul Wafa'.....lembut jer nama...pandai Dr.Zul pilihkan nama ( I assumed dia la yang pilihkan) , sesuai dengan orang nyer pon yang lembut. Ramai jugak la jemputannyer. His reception tu kitaorang gotong royong buat sama2. Actually, parents Dr. Zul pun ada jugak datang sini, but most of the preparations kami yang tolong handle. Simple je majlis, tapi meriah. Alhamdulillah....

Hari…

Click! Click!

Image
hei budak kecik...wat aper tue......?




hehehe......







Gotcha!

Sian anak mak...

Image
Kelakar ada...kesian pon ada. Ni gambar Laila on her first day back from school. Lepas balik sekolah aku suruh dia makan nasik, coz lepas tu nak mandi and siap2 nak gi ngaji pulak. Alih2..aku tengok..dah ZZZZZZZZZZ.......hehehe...Angah,Angah....


Musim Demam agaknyer....?

Well, hari ni Laila pulak yang demam. Minggu sudah aku sendiri yang demam, pahtu Ayang aku pulak...kena cirit birit lagi tu, sekarang ni Laila pulak. Aduhai....tak pegi sekolah la dia hari ni. Oh! By the way, lupa nak bagi tahu that Laila pun dah mula tadika. Semalam la start pegi sekolah .Seronok sungguh dia. Hehehe.....aku cuma risau takut2 dia kencing kat seluar jer. Jenuh la cikgu dia nak handle tapi tu la aku dah pesan dekat Sophea, pukul 3 tolong bawakkan Angah pegi toilet, kencing and she did as I told. Alhamdulillah..legaaa. Hehehe...Nasib baik la Sophea ni bulih diharap jugak la.

Well, hari ni nak cerita pasal aper yer? Owh..semalam jumpa ada member (member?) dari Bincang.Net (BDN) - Asriey. Actually tak kenal pon dia. ...sekali dekat BDN tu ada sorang forummer ni nak tny maklumat macam mana nak ke KEningau. So aku pon respon la....yelah, dah aku mmg dok Keningau and of course tahu selok belok nya so aku respon la kan. So on the day dia datang Keningau tu my Ayang pon tanya la…

Subhanallah...

Malam ni ntah kenapa tiba2 jer aku teringat kat dua orang arwah pakcik aku- Arwah Ayah San and Arwah Ayah Soh. Ayah San is my uncle belah my mom, and dia meninggal tak silap aku sometime in April, 2005 mana kala Ayah Soh plak was my father's younger brother and he died last year and both of them died because of heart problem. What a coincidence.

Masa balik Kelantan tahun lepas bila borak2 dengan Ma, mesti keluar cerita2 lama....macam2 cerita termasuk la cerita masa Ayah Soh nak meninggal. Ayah Soh aku ni bekas pesara tentera, lepas dia bersara dengan tentera dia jadik drebar untuk TNB plak, walaupun dia hanya seorang driver but dia pandai bab buat2 wyring ni. Kita orang dulu2 kalu nak buat wyring kat umah mesti panggil Ayah Soh tulung buat. Kemudian setelah berkhidmat dengan TNB for years sampai la masa untuk bersara lagi. Kali ni kiranya memang bersara betul la....dah sampai tahap bersara wajib la. Lepas dia bersara dengan TNB Ayah Soh buat bisnes sendiri, bisnes makan2....he had…