Posts

Showing posts from September, 2006

Mangga dah berbuah!

Image
Ya, pokok mangga kat belakang rumah aku ni dah berbuah. Hari tu masa pokok tu baru berbunga aku ada amik gambar. Banyak sangat bunga dia , yang gugur pon banyak jugak lagi2 kalu lepas hujan. Sekarang ni buah mangga dah makin besar. Tapi aku tak tahu la sempat ker aku nak merasa buah mangga tu masak. Yelah, tak lama lagi dah nak cuti sekolah jadi aku pon nak balik kampung la . Kalu by the time aku nak balik tu buah mangga belum sukup masak lagi, jawabnya kempunan la aku. Dah la tahun ni baru ni lah pokok tu berbuah. Mangga tu pulak memang sedap kalu dah masak. Manis. tapi aku tak tahu pulak tu mangga jenis apa. Tahun lepas pokok tu berbuah 2 kali, jadi memang sempat la aku rasa. Dapat la gak bagi2 skit kat jiran2. Harap2 kali ni sempat gak la....nak2 la kalu time mangga tu masak ngam2 dengan raya orait gak, bulih la hidang kat tetamu.




Owh! Dalam aku dok tengok tv ni aku teringat kat Steve Irwin. Dah meninggal dah dia...siapa sangka kan. Crocodile Hunter meninggal akibat terkena sengat e…

Arrrggghhh! Letih nya........ : - (

Letih sungguh hari ni. Dah la tak bangun sahur, pahtu gentel karipap pulak 260 biji. Eh! Actually, tak sempat pon gentel sampai 260biji pasal cuma berjaya gentel setakat 253biji jer. Hehehe....Ada member ni la mintak tolong buatkan karipap 260 biji pasal nak bawak gi skolah untuk majlis bukak puasa. Dia dok merayu2 mintak tolong aku, aku ni pulak kesian dengarkan suara dia kat telefon sanggup lah . Malam tu aku tido lewat pasal dok tunggu inti karipap siap. Sampai kol 1.30 pagi aku dah tak larat nak tunggu dah, penat and ngantuk sangat dah rasanya pasal siang nya aku niaga ayam percik kat taman atas (as usual la .....tiap kalu Ramadhan aku mesti bukak gerai Ayam Percik) . Last2 inti belum cukup kering aku matikan api dapur terus masuk tido. cik abe aku lame dah pengsan nyer. Besok lah sambung. Kemain ni kunci jam kol 3.30 pagi nak bangun sahur alih2 aku sedar dah pukul 5. Huh..sahur amender nye kol 5....dah subuh dah....

Menu buka puasa hari ni aku tak masak2 aper2 pom, hehehe....sumer…
Image

I'm back!

Image
Waaa....seronok sungguh bila dah bulih online......! Tak sabar2 nak update blog dah nie. Macam2 nak cerita nih dok simpan for almost two months.

Well, to start with nak bagi tahu that Yasmin dah pandai mengkurep.....ops! ber bahasa jawa pulak I mean Yasmin dah pandai meniarap. Actually dia start meniarap masa omo dia 2 bulan setengah lagi tau! Cepat betul. Seingat2 aku la..kakak2 diaorang dulu omo 4 , 5 bulan baru la pandai meniarap, dapat kat YAsmin nih cepat pulak. Dah jatuh katil pong cik mek tue.....huhuhu...kesian anak mak. Kuat la dia melalak but nasib baik tak der ape2.....tak demam or muntah2. Alhamdulillah...skang ni dia dah start angkat2 bontot dah pulak.











My birthday last 9 August my Ayang luper lagi!!!!!..... sedey nyer.....petang masa dia balik skolah baru dia wish. Tu pon dia ingat pasal Sophea yang bagi tahu. Aiseh....luper nak pesan kat Sophea jangan bagi tahu AYah....kalu Ayah lupa ada can la Mak nak merajuk....hehehe. I only bought a cake and makan sama2 kat rumah. BUt …