Posts

Showing posts from July, 2007

My Ayang is home......*wink, wink *(blushing)

Image
At last....he's home. I just fell asleep when I heard the phone rang and it was him calling me to unlock the gate. . When I looked up the clock it was quarter past two in the morning. It did took me a while before I could reach the gate and unlock the padlock since I had to change my sleeping attire....too sexy to be outside (eh, seksi ker I nie?)....hehehe...eventhough it was still dark. Fazmi sent him home. Thank you Fazmi for safely driving my beloved Ayang home..here's a packet of keropok for you. Ngeh..ngeh..ngeh...

We talked....until we heard the Azan Subuh....and we slept after the prayer. There were so much to tell...so many things to talk about....and so many boxes to be "treasured"...hehehe...actually there were only two boxes. Apart of his dirty clothes...Ma kirim some keropok and frozen char kuey (it's a must!) . Ayang did buy me a batik sarong , eventhough I'm not a batik sarong lover which he knows. There were also some stuffs that his friends ha…

I'm waiting n waiting n waiting n....n....n.....zzzzz

Argghh....tak larat dah nak tunggu...tp nak tunggu jugak....eeiiii....!

Today I went to the clinic to see he doctor to have a peak on my little baby in my womb. Nor drove me there. There I met Ema, who was also having her tummy being scanned. I was worried at first since I'm stucked with Yasmin....worried if she would cry...if she would not let me being checked but everything went just fine. Yasmin was behaving very very well even if she missed her 2 o'clock nap time. Hehehe....when I was ready to be scanned the doctor even put her on the same bed with me ! And she was bubbly as ever. According to the doctor, she believed that I'm now 6 months pregnant and the baby is expected to be delivered on November 17 ! Whooo....! Tak lama dah tu...
My next appoinment with the doctor will be in end of August.

* commercial break *

eiiii.....ring me! do ring me! ......eeiiii......bikin wa tensen laaa......


okeh...chow!

No Idea?

I feel like writing something but I don't know how and where to start....why don't I start with this....well, last nite my eldest sis- Kakak, called from Singapore.Thanks sis....we talked for almost 30 minutes I guess. We rarely see eachother because of the distance you see....but every year I'll make sure that we meet so whenever I want to book tickets to fly back to my hometown...I'll check up with her...or otherwise. So we surely will meet eachother, insyaAllah.

I told her that I'm expecting my fourth child (err....have I ever mentioned that I'm currently 17 weeks pregnant? I bet I miss that ...) and her response was very supportive...and positive as usual....that made me thinking.....well, because some people are not that positive ....far from being supportive. When I told my mom that I'm pregnant (again...) she was positive too. Well, she had being pregnant for 11 times and the gap between each pregnancy was between 1-3 years...so of course it's not…

Another day to live....

Hmm.....yup....yet another day to live.....last nite my Ayang called at 1 o'clock in the morning. I was all prepared to go to the bed, had my camisole and my short on......the kids were already asleep and then I heard the phone rang and I knew it would be him. We talked for about 30 minutes or so and off I went to bed......Ayang said he won't postpone his ticket, he wants to go straight home.....well, that's a good news for me! Can't wait to see him..

It rained today....hard...fortunately after I safely sent the kids to school...otherwise.....hehehe....and I figured out something today too....Yasmin is not so keen of rains....yesterday it rained too and the sound of the heavy rain pouring over the roof woke her up and she cried....and today...she wouldn't go to sleep..not until the rain had stopped.

I prepared Nasi Minyak Hujan Panas for lunch today....with Chicken Curry and "Ikan goreng"...Sophea's favourite. ...and no acar. Not enough ingredients....h…

Takperlah..tepek gambar ni dulu.....

Image
Pegi tengok ayah main bola kat skolah ayah....aktiviti di hujung minggu.....hehehe....










(err..yang belakang tu Che' Yan ...)

Sedihnyerrr.......

Huhuhuhu....sedihnyer...my Ayang dah pon pegi Kelate this morning......sebelum dia depart tu dia sempat call from the airport, katanyer masa on the way nak ke KK tu dia muntah .....aiseh, aku dah agak dah....dia mmg tak tahan naik bas...sure muntah.....kalau dia naik keta ....taderla dia mabuk, nak2 lagi kalu dia yang drive . Sian Ayang....dah la he's not feeling well, muntah2 la plak. Jap2 lagi sampai la dia kat KLIA....flight to KB dalam kol 3.10 petang......dari KK to KL ni dia pegi sorang...tak bersama2 kontinjen Sabah yang lain...bukan apa....sebelum ni ada masalah skit....hehehe...ada la satu hamba Allah nie.....pon nak ikut jugak team Sabah ker Kelantan w/p dia tak dapat pegi sebenarnyer....alih2 dia pandai2 sendiri pegi adjust sendiri kat KK...jadik terganggu la skit urusan yang dah di buat di sini.....tu yang my Ayang punyer tiket cicir ler satu.....adjust sana...adjust sini....at last my Ayang kena fly dulu. Tak kisah la kan......but the interesting part is....the person…

:(

Entah laa....hari ni bangun tido rasa down sangat.....tak tahu kenapa....rasa tak bersemangat.....tapi kerja tetap jalan...yelah...nak wat cemaner...life goes on....and memang hakikatnyer kehidupan kita ni memang macam nie...ada ups and downs......ada masa kita happy...ada masa kita sedih....but at the moment memang rasa macam letih....down...down......gitulah...tader mood nak cakap..aper lagi bercerita....takpelah.....ni temporary je nih.....I know myself..... :)

Letih la plak hari ni...

Hari ni rasa letih la plak....ntah la kenapa....bangun pagi wat bekpes simple2 jer utk anak2....pancake ngan madu.....pehtu kemas2..sidai baju...iron baju anak2 and my Ayang untuk seminggu...tengah hari plak masak simple jugak......sardin and telur dadar jer...hehehe...kekeringan idea..lagi pon makan sardin sekali sekala sedap jugak kan? My Ayang plak pegi skolah awal...kol 10.30 lagi dia dah pegi. Tu la orang kata...kijer cikgu ni senang......setengah hari jer..pehtu banyak cuti.....iyo lah...kalau ikut waktu rasmi memang la macam gitu tapi yang tak rasminya banyak...belum kira kerja2 luar...hari Sabtu Ahad.....sama jer ngan orang keje opis ......lagi banyak keje adala...mana nak wat tugas2 administration...mana nak ngajor...nak wat soklan..pehtu nak mark paper lagi.....adeh.....skang ni kira okay la jugak ada komputer..tinggal taip and fotostat jer....kalau dulu2 aku ingat my father wat soklan gune stensil.......pakai pen jarum tue.....tulis tangan....lukis gambarajah..pehtu nak ken…

LUper nak tepek gambar nie....

Image
Hehehe....luper nak tepek gambar ni.....hari tu ada terai buat Roti Daging Berkeju..resepi di ambil dari Forum Cari.....dah lama dah dok nak terai buat..tak jadi2...until la baru2 nie.....cuber jugak buat since bahan2 pon dah ada.....mak aii....sedap weh..! Anak2 and my Ayang pon sker makan....tak makan nasi diaorang malam tu.....kalau nak resepi nanti aku tepek kat blog resepi yerr....resepi yg sedap dan senang di buat elok di kongsi2 kan? Kalau nak resepi klik sini







sedap roti nih..lain kali leh wat lagi......!

Tader Idea.....aiseh..!

Image
Ntah ler...nak taip pasal aper yer? tader idea betul laa.....sejak dua menjak ni pon tader apa2 spesel yg berlaku (except for yesterday I got a bad news....tapi tokleh nak story laa...) . Masak pon sempoi2 jer....guner pakai jer sumber yang ada...hehehe....anak2 pon semua sihat ....Yasmin pon dah makin lajuuuu berjalan......dia cumer ada selsema jer skit......my Ayang pon sibuk jerr....tak kisah la kan...


Esok ingat nak wat rendang lah....nak wat rendang daging rusa tue....ada seketul lagi kat peti ais aku nak wat semua lah. Kasi habis terus....agak2 kalau nampak cam byk sangat aku bagi la kat jiran2 skit wat rasa. Jadik la kan.....aku ni tak pandai sangat buat rendang nih sebab tu memang bukan my specialty....not even my mom sebab rendang ni bukan masakan orang Kelantan....lain la kalau Kuzi kerr....mak aiihh....sedap nyer kuzi...dah lama tak makan.

oklah...memandangkan aku tak berapa nak ada idea so aku tepek gmbr la skit...alah...gambar anak2 la jugak...nak tepek gambar saper lagi ka…

Happy Birthday Kakak...!

Image
Sebelum aku proceed aku nak bitau ni bukan birthday wish utk kakak aku...but utk one of my best cousins....Adrina. Dia ni kalau within our family memang sumer orang panggil dia "kakak"...yang tua ker...muda ker...makcik pakcik ..atuk nenek ker....sumer jadik adik dia...sebab dia di panggil Kakak...hehehe.....jangan marah aa...

Actually birthday dia semalam....10/7 but..aku baru update hari ni...tak sempat seh semalam...err, nak mention ker birthday ke berapa nie? Alahai...u ni...macam artis la plak takmo mention umur....hehehe..tak kisah la kan..yang penting mudo lagik aper....anak pong baru dua....

So I nak wish kat u a very happy birthday...may Allah bless you always...semoga dimurah rezeki dan bahagia selalu...and kalau dah murah rezeki tu...jangan ler luper I di sini yer..? hehehe.....



p.s : I cilok gambar you...bulih la yer..? ngeh ngeh ngeh.....

I've been tagged ...again!

Image
Aiyya.....I've been tagged again by norf...so utk tidak menghampakan norf so here it goes...but I most probably won't tag anyone else in return...sebab ntah...tak tahu nak tag saper la norf.....hehehe...aci la yer?

so ..currently I have three daughters....

My eldest : SOPHEA MUNIRA



- She was named by my hubby.......at first we planned to name our first baby girl as RANI MASTURA....ntah haper2 la nak letak nama RANI......hehehe...so masa dah bersalin tu memang nama tu la yang melekat kat my kepala, but bila aku balik from hospital tiba my sister Ahlami told me : "Kak Ja, Abe Mokhsin suh letak nama Nur Sophea Munira pulak..." (Ami, I bet u remeber this right? ) . Aku pon cam pelik laa....lerr..dari mana plak la dia dapat nama tue....yang aku ni plak tak berapa berkenan nama yang ada "NUR" nie.....hehehe....so aku pon bagitahu my Ayang takyah Nur2 lah...just Sophea Munira jer...cukup. Hehehe....Aku dah lupe la aper maksud Sophea Munira, but it has something to do…

I'm always here...

Hai sumer....it's been a while since the last time I posted.....rindu banget nak tekan2 keyboard nih, hehehe. Actually ada beberapa masalah teknikal skit with my streamyx nih so that's why la tak dapek eden nak bertenet buat beberapa ketika. But anyway, here I am.....banyak jugak things yang rasa macam nak share kat sini . First thing I noticed that I've been tagged (again!) by norf (again...)....hehehe....nanti akak update for the next entry la yer...

Well, aper nak cerita yer? Hmm...skang ni dah masuk bulan Julai dah yer? Alahai...cepat nyer masa berlalu. Rasa macam baru jer masuk tahun 2007 alih2 dah separuh tahun dah pon. Hari tu we did plan to go to Kudat but unfortunately after considering a lot of things - time, budget, the car and a few other things, we decided not go ...yet. Yelah....macam tak berapa sesuai jer nak pegi masa tu....dah la my Ayang and yang lain2 tu pon baru jer habis handle pertandingan silat2 baru2 ni ...so penat pon tak habis lagi...tido pon tak h…