Posts

Showing posts from January, 2009

Trip to Labuan

Image
ni nak citer la nie our short trip to Labuan....

Day 1 (Monday, 25/1/09).



Jeti Menumbok


Kami (my family, ustaz radhi's family,fazmi's family- 3 grand livina,hehehe) bertolak dari Keningau kira kol 6.30 pagi sebab nak naik feri kol 10.30 pagi di Jeti Menumbuk. Kami tak pasti baper jam perjalanan dari Keningau to Menumbuk so that was why kami turun awal sikit. Kami sampai sana kira2 kol 8.30 pagi.....awal la jugak kan...tak per...awal sampai tak per jangan lewat sampai....tak ke haru kalau kena tinggal ngan feri? Ramai la jugak orang yang nak ke Labuan...feri tu kira nya hampir penuh la....tinggal sikit jer space lagi yang leh muat 2,3 keta je lagik, so kira penuh la kan. Anak2 excited nih.....naik feri....orait la naik feri...tak mabuk....feri kali ni cepat sikit kol 11 pagi dia belayar...kol 12 tgh hari dah sampai kat Jeti Labuan...kira cepat la sebab biasa nyer it takes about 1 and a half hour jugak la .....owh..lupa nak bagi tahu..tiket kereta utk naik feri ialah RM58 sehala (…

Tag....huhuhuh

Image
Kena tag lagi ngan my fren Iena....so here it goes...

"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 6 people.”



1. I am.....(kuikuikui...)










2. I really want to go...










3. My favourite place is...










4. My favourite thing is...








5. my favourite drink is...









6. My favourite food is...









7. My favourite colour is...










8. I live in..








9. I was born at...










10. My college was...







11. my favourite story is...









12. My hobby is.....







13. I wish for this.....








and this...



Bersiaran Dari Labuan

Image
bye bye jetty Menumbuk...hehehe.


yup! I'm now at Labuan. Suker2....akhirnya sampai jugak ke Labuan ni, yelah..selama2 dok Sabah ni tak pernah sampai pon Labuan nih...ni la baru dapat sampai. Skang ni aku bersiaran dari bilik hotel.....ada wifi...aku pong aper lagik, tak melepaskan peluang la.....hahaha. Penat lagi nih. The Driver pon dah tergolek.....letih.

Ohhh...Labuan...Jauh lagi ker?


The journey was smooth....tp from Keningau to Menumbuk tu pening la jugak...nak2 ngan Laila muntah a couple of times. Kami menginap di Tiara Labuan Hotel....best lah kat sini....tak sibuk sangat sebab dia dok kat pinggir bandar Labuan...my room pon sangat la cosy and spacious....mmg highly recommended lah. Jap lagi anak2 nak ajak mandi kolam nih...wah..nampak nyer dapat la aku merasminkan my new swimming suit..hehehe

Citer Sedih Ahkak.....

Sedih pasal aper? Hmm...nampak nyer untuk sementara waktu ni ahkak tak boleh ler nak wat projek baking2, wat kek ker kecuali kek kukus jer,huhuhu), wat roti ker....pizza ker.....atau2 apa2 kerja yang kena bakar2 lah sebab my oven sudah rosak. Huhuhu.....sedih wooo.....macam mana boleh rosak? Well, hari Khamis lepas ada la orang ni datang umah mai betulkan dapo ni sikit, pastu ntah cemaner la dia wat keje dia tak alih pon all my stuff yang ada kat counter top tuh.....dia main redah jer, tiba2 ntah cemaner dia terlanggar ker ...terjatuh ker..sampai my oven tu pon jatuh tergolek. Ahkak tak nampak pon sebenarnyer sebab ahkak masa tu tengah sembahyang. Ahkak cuma dengar bunyi tunggang langgang benda jatuh. Bila ahkak gi jenguk tengok2 oven dah elok2 dok atas counter tu balik as if like nothing happened la...tapi dia tak tahu...ahkak ni C.S.I....(kuikuikui)....akak dapati gula2 yg hubby akak sorok (from the kids) dalam oven tu dah bertabur....pastu atas oven tu jugak ada sesikat pisang dok…

Bulu

Aku bukan nak citer pasal bulu mata...or bulu roma...bulu kaki or apa2 bulu di badan nilah..cumer nak citer pasal orang yang berkawan pilih bulu. Pada pendapat aku, memang patut kita pilih2 kawan, pilih yang baik2 serta ikhlas bersahabat gitulah hendaknyer. Cuma ada gak orang yang pilih kawan sebab orang tu kaya atau banyak duit....atau pon orang tu sama taraf ngan dia...mcm sama2 keja besar or gaji besar.....ada jugak orang yang hanya nak kawan ngan orang2 yang keje...ngan surirumah diaorang takmo kawan.....

Pada pendapat korang la kan, adakah kerana orang2 ni memilih serta menapis2 sahabat mereka membuatkan mereka ni sombong, atau tak baik? Gini la....aku amik contoh aku la kan...I'm a housewife, which most of this country's society call and labelled us as "not working" or "tak kerja" (walhal we did all kinds of work, with no annual leaves, on calls 24-7 ,including public holidays and plus double or even triple extra job during festives seasons, and they a…

swimming

Image
owh...aku rasa macam nak berenang balik jer. huhuhu...beh nya kalau dapat berenang mcm dugong duyung dalam kolam....wakakaka! Masa aku kecik2 dulu, aku memang takut air walaupun rumah aku ni tiap2 tahun banjir. Kalau mandi banjir tu aku dok je tepi tangga sambil pegang tangga...tak berani nak pegi jauh2 and lepas tangan. Sebab nye kan..seingat aku la...aku penah lemas ..masa tu aku omo 5,6 tahun la kot, aku dok atas pelampung yang tiub tayar tu kan..pastu sekali pelampung tu terbalik...ala2 kayak capsized la....so I was struggling to surface myself lah.....owh..giler seram betulla ....nasib baik omo aku panjang......ada can la nak belajar berenang.



So bila my cousin dua orang ni (Nora and Nor)pegi belajar berenang kat kolam belakang SM Kota Bharu (currently known as SMK Kota Bharu) so aku ikut sekali...ntah cemaner aku leh berani nak ikut.....mebi sebab aku terguda dengan swimsuit yang lawa2 tu kot, hehehe......so kat situ la aku bajar berenang. Tapi bajar tak habis pom....takat pand…

Angah goes to school

Image
My second daughter Laila (Angah ) is now in her Primary 1. We send her to the same school with her sister, Sophea, SK Pasir Puteh which is only 3 minutes drive from our home. Angah has always been excited of going to the Primary and so far she's enjoying herself being at school in class 1 Kelisa . I used to worry so much on how she would adapt herself with the new situation and environment even if she had spent 2 years at kindergarten but I guess I had not to worry anymore because she's doing just fine. She easily made new friends, she can go to the toilet by herself and unlike Sophea who tends to cry over small things....Laila is not. She's more independent at school than at home ,vice versa with Sophea.


we're ready for school ! me too ( Aina,hehehe)


Starting from this year ,the Ministry of Education just introduced Mandarin Classes at selected primary schools in Malaysia and my kids' school is one of them. My husband and I agreed on sending Laila to take this cla…

Photos

Image
Masa balik kampung hari tu a couple days sebelum balik Sabah kami pegi PD.....tido kat sana satu malam kat Tanjung Tuan....aper ntah...tak ingat dah....my BIL booked a 3 bedroom apartment for all of us (me and my small family, my BIL's family, my MIL,and the newlyweds)....overlooking the Malacca Straits......cantik sungguh. Anak2 la paling suka...dapat mandi laut and mandi kolam. As for me...ntah la, I don't like mandi laut....sebab air dia masin and berombak......hahaha, dah nama nye pon air laut, of kos la masin kan.....so me and hubby just sat by the beach and enjoyed the view....watching the sunset. And then something popped into my head....I thought of going out for a romantic walk with my hubby by the sea shore while the kids were all asleep at night but akhirnya......ngan aku2 sekali gol masa tidokan Aina n Yasmin....hahaha.....romantic walk dalam mimpi jela ......

I'm connected...! At last.....

Image
yer..akhirnya aku dapat bertenet semula. Thanks to my sister Siti yang bermurah hati dan sudi untuk mengepos adaptor modem aku yang tertinggal kat KB.Hehehe....as soon as the parcel arrived cepat2 aku bukak and terus hidupkan laptop....nasib baik la Streamyx tak kena potong...kalu tak haru jugak ....huhuhu. Eh, lupa pulak nak wish Happy New Year 2009 and 1430 Hijrah........tu la eksaited sangat dapat online, hehehe......


Nila bungkusan yang di nanti2.....



Anyway..aper nak citer yer? well.....I'm back at my home sweet home.....owh....it took me several days jugak la nak mengemas....especially all the dust yang dah tebal....huhuhu. Ni pon bersepah2 gak lagi kat dapur sebab yelah...dapur tu blom siap 100% lagik......skang tgh wat wiring ....kabinet plak baru buat yang bawah...tp tak siap pasang lagik...tp dah tempah la.....aiseh..berapa banyak tapi daa....ehh..jap....aku tak bitau kan that I just extended my dapur kan? Ha....tu lah...memang tak mention pon kat blog ni that we were doin…