swimming

owh...aku rasa macam nak berenang balik jer. huhuhu...beh nya kalau dapat berenang mcm dugong duyung dalam kolam....wakakaka! Masa aku kecik2 dulu, aku memang takut air walaupun rumah aku ni tiap2 tahun banjir. Kalau mandi banjir tu aku dok je tepi tangga sambil pegang tangga...tak berani nak pegi jauh2 and lepas tangan. Sebab nye kan..seingat aku la...aku penah lemas ..masa tu aku omo 5,6 tahun la kot, aku dok atas pelampung yang tiub tayar tu kan..pastu sekali pelampung tu terbalik...ala2 kayak capsized la....so I was struggling to surface myself lah.....owh..giler seram betulla ....nasib baik omo aku panjang......ada can la nak belajar berenang.



So bila my cousin dua orang ni (Nora and Nor)pegi belajar berenang kat kolam belakang SM Kota Bharu (currently known as SMK Kota Bharu) so aku ikut sekali...ntah cemaner aku leh berani nak ikut.....mebi sebab aku terguda dengan swimsuit yang lawa2 tu kot, hehehe......so kat situ la aku bajar berenang. Tapi bajar tak habis pom....takat pandai wat freestyle, breaststroke sikit2 and back stroke sikit2.Tu jelah....kalau nak selamat kan orang lemas ker...memang tak lepas la...kang ngan aku2 sekali lemas kang....

Bila aku masuk UPM aku start swim balik....sebab kat UPM ada kolam renang and yang best nyer pihak kolam tu ada wat hari2 khas untuk orang pompuan jer berenang....so kalau nak pakai swimsuit yg cekci2 tader hal la sebab sumer pompuan kan......yelah...masa tu mana ada lagi orang jual baju renang ala2 muslimah ni......sume swim suit yg konfirm dedah aurat punyer..... seminggu 3 kali aku mesti pegi swimming...kalau ada geng ...aku pegi ngan housemate, kalau tak sorang pon aku pegi, tader hal. Memang syiok la swimming nih...body pon lawa fit. Hehehe...

So baru2 ni...aku dah beli swimsuit muslimah.....hehehe, aku beli online, beli kat sini, aku memang siyes nak swim balik. Ni la swim suit yg aku beli tu...aku cilok dari blog yg aku beli swim suit tuh....tak kuasa la aku nak tepek gambar aku yang pakai swimsuit tuh....tak fotogenik la....kang tak selera plak ornag nak beli, ekekeke.....tp orait la kan?



Comments

Adrina Adi said…
bestnya kalau teringat zaman kita mandi masa bah dulu2.

kenangan manis :)
NikNor said…
eh ..mcm kenal jer Nora dan Nor tuh..kui kui kui kui....
halen said…
wahhh.. x sangka rupanya janna pandai berenang. ble la ajar kiter.
alin teringin jgk nak belajar berenang nak bawa nasya pi swimming kt likas tp tu la takut sbb ader pengalaman lemas hehe..
syok ker klu pandai berenang ni sbb klu msk air mesti tenggelam punya ekeke..
Kakak: mmg besh....lama dah tak mandi bah....

Nor: hahaha...wat2 tak tahu la plok..jom Nor kita swim balik nak?
Bawak Husna sekali,hehehe.

Halen: er..pandai tu tak la sangat, but boleh la...saya pon nak jugak suh budak2 ni bajar berenang, cuma tak tahu lagi kat sini kat mana.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!