Posts

Showing posts from August, 2009

Tima kasih Che Adik....

Image
Hari Selasa baru2 ni...tiba2 ada orang hon2 kat depan umah. Tengok2...POS LAJU....dalam hati terfikir,sapa pulak yang hantar barang...nak kata aku ada order barang secara online ....tader la pulak.

Sekali bila dah sain tengok2 nama kat kotak tu... "SOPHEA MUNIRA MOKHSIN"....pastu baru la au teringat...hehehe.....



aku pon bagi la kat sophea suh dia tengok sendiri....suka la dia dapat barang...ada nama dia lak tu. Pastu siap dok berteka teki ngan Angah....sapa la yang kirim barang tu. Misteri sungguh. Hahaha....

Dah koyak kertas pembalut tu separuh baru la dia pasan nama sender kat belakang kotak....

"Laa....che adik rupanya..." suka sungguh Sophea dapat barang from Che Adik dia. Dah habis koyak kertas pembalut...tengok kotak Cookie Crisp. Angah kata....Che Adik hantar makanan ker? Hahaha...sabor jelah.....


Bukak2 kotak....rupenya ada nie.......




tima kasi che adik.....sebab bagi Sophea hadiah besday yang sangat best.Baju Poney...mahal neh....awat tak beli baju Hallmark ke…

Ramadhan Al-Mubarak

Akhirnya bulan yang di tunggu2 dah tiba. Bulan Ramadhan. Hari ni dah masuk hari kedua kita semua berpuasa. Anak2 pon puasa...kecuali Yasmin dan Aina lah. Memandangkan bulan puasa ni jatuh pada musim cuti sekolah, so dapat la saya membuka gerai jualan ayam percik. :)

Memang tiap2 tahun...since 2004 saya dah mula meniaga ayam percik. Secara kecil-kecilan je. Iyer lah..bukan ada pembantu pon...just saya dah cik abe. Penat memang penat tapi tu lah..seronok pon ada. Nak2 bila jualan semua habis. Sejak mula puasa ni saya memang jarang2 dapat mengadap laptop lelama. Apa lagi nak update blog , nak jenguk blog kengkawan pon tak sempat. Siang sibuk memasak...malam plak lepas isyak dan solat terawih....mata mula kuyu....dan kecik....tapi di tahan2 juga sbb nak kemas2 dan sediakan lauk untuk sahur pulak .

Kepada seluruh Muslimin dan Muslimat ..saudara seislam di seluruh dunia...saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa, semoga kita akan mendapat kebaikan serta berbuat baik di sepanjang bulan ini da…

Oyeh..Oyeh..!

Image
Hari Sabtu lepas, pegi KK. Ada jemputan makan2 from kawan lama. Sambil2 nak hantar kek durian and nak ambik barang.

Turun dari Keningau pon dah kol 12 lebih....sampai KK terus carik rumah my fren tuh....dah la hujan lebat, nasib baik tak sesat. Lepas dah sudah2 kami pegi plak rumah another fren..Ain a.k.a Nonie.....dalam pada boleh nak sampai tu gado2 gak ler aku laki bini....konon2 macam aper tu....Amazing Race la....eceh, perasan la plak. Dah sampai nak kena plak mendaki tangga. Akhirnya dapat jugak jumper Nonie, member sekampung . Nonie sangat la peramah....walaupon baru first time jumper tapi macam dah kenal lama jer. Tima kasih Nonie sbb sudi melayan I dan anak2. Sedap kek mu itew....hehehe.

Dah sudah2....another fren of mine , Alin...sampai kat umah Nonie...tapi tak naik pom...aku just lambai dari balconi umah Nonie jer....Alin pon nak cepat gak sbb nak balik kampung cik abang ida kat Beaufort....dia just drop by jer..semata2 nak hantar benda alah ni untuk aku...

Apekah benda itu?
v

Yup,it was my birthday.

well, yes....last August 9 was the day I turned 33.

I received loads of wishes through SMS....endless lists of wishes on Facebook...calls from my sisters and a homemade card from my lovely daughter, Sophea..who never fails to do so. :) and owh...a lunch treat from my Ayang (macam la something unusual pom,ekekek).

Thanks a lot all of you who wished.

I didn't do anything special....neither bake a cake nor prepare any special meal. Actually I did plan to but since my Ayang was away for a week....I just didn't feel like celebrating. Instead of me feeling overjoy for my so-called special day, the kids were the ones who overexcited the most. Hehehe....they kept asking me again and again about my birthday and they didn't just keeping it to themselves ...they even spread it to their friends at school and along the house estate. "Esok birthday Mak saya....." Adoii...!

But I still want to bake a durian cake. (hahaha). Been craving for the cake since the day I ate the last piec…

Pesanan

kali ni..mak plak nak jadi wartawan...tp inteview Yasmin lah...hehhe


Wartawan

Ni ler keje anak2 aku kat umah...hadoi....layan je la....


Kena tinggal lagi......

Yup, kami kena tinggal lagi. Seminggu la jugak. Kali ni my husband kena gi KL...for silat tournament lah. So tinggal la aku dengan anak2 yang 4 orang nih. Memang gini rutin aku tiap2 tahun...memang dah biasa sangat kena tinggal. So...lama2 jadik alah bisa tegal biasa dah la.

Kali ni tournament silat MSSM peringkat kebangsaan di buat di Kompleks Sukan Titiwangsa, KL. Dapat balik kampung lagi la laki eden. Tahun lepas lagi la...buat kat Klang....balik la dia umah mak dia kat Port Klang...a year before that buat kat Kelantan...balik la jugak dia umah mak mertua dia kat Penambang......mak mertua dia mak eden lerr..

Kalu sapa2 ada kelapangan leh pegi tengok pertandingan silat kat sana.

Sebelum dia pegi tu dia pesan kat aku...suh tengok2 kat kebun dia dua bijik tu.....FarmVille dan Barn Buddy.....pastu dia suh tulun wat job kat Mafia Wars.... (hehehee...) .

Semalam, since dia nak pegi nih my Ayang ajak kami pegi picnic2 di Air Terjun Mahua...kat Tambunan. So kami pegi lah since aku pon tak pena…