Posts

Showing posts from March, 2009

Yasmin n kamera

Image
Yasmin suker betol la amik gambar...alah..amik gambar ngan kamera fon aku je pon. Macam2 gambar dia amik....kadang2 dia amik video. Ish...! Bahye sungguh....kan? Kadang2 aku tak pasan pon. Alih2 tengok dalam tepong...macam2 ada woo....! Dah la ngan macam2 aksi....ekeke. Biasa tepong aku la dia belasah pon...sebab kalu tepong ayah dia.....memang saje nak carik pasalla ...mana bley....tepon baru kan.Hehehe....

Ni antara gambar2 terbaru yang Yasmin sempat amik. Tu pon aku dah tapis2 dah...yang ada ni yang lulus untuk tayangan umum lah. Hahaha....


gambar selipar dalam umah.....aina la yang wat masuk nih



gambar kaki dia senirik pon dia amik gak



tv pon jadik mangsa




ni lagi satu mangsa Yasmin....ekeke....tido baiiikkk punyer.

Earth Hour and environmental concious (camno ejo ha..?)

Hmm....korang support tak earth hour nih last night?
well, we did....tp kami tutup lampu lewat skit...tak pasan dah lebih kol 8.30. Some says that it won't make any difference just to switch off ur lights for an hour...but...for me...it's a way to show our support. Aku tak sign up pon kat web earth hour tuh...but just tutup lampu2 jer...tv and kipas menten pasang. Tak sempat kol 9.30 aku dah bawak masuk yasmin n aina tido....alih2...ngan aku2 sekali gol ( macam la it's something unusual,ekekeke) ...akakakak...Sekali kol 12.30 tu letrik tader...sampai kol 3 pagi....woh..tak tahan wa cakap lu...panas...tokleh nak tido...aku cam musykil laa....semangat betol orang SESB (Sabah Elektrik Sdn. Bhd.) ni nak support Earth Hour..sampai kol 3 pagi tader karen. Sabor jelah.....

Dalam pada usaha kita ni nak menangani masalah global warming and segala masalah yang berkaitan ngan alam sekitar ni....apa lagi yang korang buat..yelar...apart of supporting Earth Hour yg cume setahun sekali ni …

Happy Birthday Jie

Today is my sister's 29th birthday.....Jie....she's expecting to deliver a baby in April. To Jie...all the best to you...may happiness....wealth and good health and a lot more to come......

Tag (lagi) dari nonie plak

Image
Ni plak dapat Tag dari nonie....

It seems that the award comes with a set of rules which are:1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.


1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom).
of kos la bila time marah kat anak2....as much as the kids can make you happy and jolly...but they can be cruel too..! hahaha.....lepas marah misti rasa cam nyesal pong ada....ahkak ni garang tau! Even the kids kata...Mak dia ni lagi garang dari cikgu skolah diaorang....hahaha....I don't care…

TAg from Nur

dapat tag ni dari Nur. aku kalau tag yg simple2...tak byk soklan....aku rajin la buat....hehehe.

Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

My answer : August

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27----…

........................

hari ni saya merasa sungguh down..... lepas saya ternampak itu saya jadik lemah longlai... and I kept sinking and sinking....till I was gasping for air... I felt so tired...so weak....and so empty.... my lips were glued together....and not even a word I uttered.. I felt helpless...... I am down...down....down..till I couldn't sink any further. it sucks.

My Big Girl

Image
Sejak dua menjak ni Sophea kuat betul la makan. Sebelum gi sekolah dah sah2 la makan nasik, nanti gi skolah makan lagik....tu pon nasib baik tak bawak bekal..pastu balik skolah misti dah bising2 kata lapar. Hadoi....nanti kang kalu malam kami kuar cari barang2 ker aper ker....pastu singgah kedai minum2 ker...nanti dia order lagik....kalau tak mee goreng basah...dia misti order soto.
Kat umah pom kalau hari cuti...baru je lepas brekfes..nanti kang kol 10 ker gitu...dia dah masuk dapo...." err...ada tak makanan sedap yang mak masak...?"...hahaha, part makanan sedap tu yang tak tahan tuh. Agaknyer kalau makanan tak berapa nak sedap..takmo makan kot?
Skang ni dah nampak dah badan dia nampak berisi...epecially tang montot....hahaha.....Kakak..kakak...dah besar dah anak mak.....budak ni makan ta cerewet....ada ayam goreng...beres lah...tak pom telur dadar.....makan ngan kicap jer....lagi satu kalu aku masak Asam Pedas Ikan Pari......owh...bertambah2 dia makan...tu mmg favourite anak…

Aktiviti hari ini...

Image
Hmmm..hari ni dok umah jer....mula2 plan nak gi KK, pastu tak jadi. So tengah hari aku just wat fish and chips. Mula2 tu cam frust jugak tak jadi gi ....pastu ....alah..bukan la tak penah2 pegi KK kan? selalu sangat dah pong...hehehe.




Pastu petang aku gi tengok member sorang ni baru bersalin anak sulung....bulan Mac ni ramai betul yang bersalin..setakat ni dah 4 orang la kenalan yang baru bersalin....diaorang ni macam berjanji jer kan? Tu belom campor ngan mak2 buyung yang belum meletops...bulan 5 nanti pon ramai gak....

aku? bila lagi nak tambah baby...? err....wah2...siapa yang bertanya tu....pada sesiapa yang bertanya tu...sila tengok dulu anak awak dah berapa orang...kalau anak lebih dari anak saya yang 4 orang ni...maka tak per......kalau mereka yg bertanya tu anak nyer baru 1...or kurang dari anak saya yang 4 orang nih...saya bagi can awak tambah dulu......hahahahhaa. Amacam?

biarla Aina besar skit...dia pon baru 1 tahun 4 bulan...baru je pandai jalan...lagi pon aku dah banak 2 tah…

Nama

Soklan di atas ni sokmo diajukan kepada saya..."kenapa nama awak tader Wan? ".....dah ayah saya tak mo letak "wan" camno? hahahahaa....tp memang gitu lah hakikatnyer...adik badik saya 10 orang...9 pompuan 1 lelaki...and dalam 10 orang tu..sorang je yang ada Wan kat depan nama.....aper? my only brother yang ada Wan? TTEEEEeetttt ! Wrong answer..bukan my only brother yg ada Wan but my dentist sister...Wan Azizon....dia sorang lah ada Wan..ntah cemaner leh tersesat dia sorang my Abah buh Wan.

Ayah saya nama Wan Muhammad Wan Jaafar....my mom plak Wan Hasnah Wan Yusoff...tp tu lah..my father tak letak pon Wan kat depan to almost all of his kids. And kami adik badik tak kisah pon..no big deal..lagi pon it doesn't make any difference ada Wan or tader. Tade hal....

Ha...cakap pasal nama2...all the pangkat2 nih...I wonder..adakah penting sangat untuk letak Haji/Hajjah kat depan nama to those yang dah pernah pegi haji ? I just wonder la kan..sbb some people tu..once they o…

Selamat Pengantin Baru !

Image
Gambar di cilok dari blog Ahlami (nak cilok dari blog Mek Na,tokleh...cesss!)


I'd like to wish "Selamat Pengantin Baru" to my dear cousin Wan Arfah Wan Ahmad dan pasangannyer....saper nama? hehehe...semoga Pah akan banyak bersabar dalam menghadapai kehidupan berumahtangga....semoga bahgia selalu....okay !

Maaf la Pah..since kami sumer tak dapat nak attend majlis kawin Pah....huhuhu...sedihnyer....ni Zizi kawin nanti pon tokleh attend gok. Nanti hanimun ko Pah? Mari la ke Keningau ni yer....kak janna nok panggey natu....hehehe.

lepak2

Image
Kadang2 kalau ayang pegi main badminton or futsal kami ikut jugak pegi sumer. Semua lah....6,6 beranak. Lepas dah habis main pegi minum2 plak. Tak ingat dah bila pegi ni sebenar nyer...anak2 suker la sebab bulih berlari2 and main badminton jugak.


para penyokong setia yang tidak berbelah bagi



Yeay..! ayah dah start main badminton kita main game kat tepon ayah..!



hmm...practice catwalk kat sini pom best jugak.....



ngan botol air plak....



ish...haus pulak catwalk..ayah nak air skit!



aperdaaa....tido lagi besh laaa.....Zzzzzzzzzzz



ni aper hal plak nih?

Injection dan lain2.

Tadi petang Laila balik sekolah and wat balik satu borang....ala..kira cam borang pelepasan ibubapa la utk pihak sekolah bagi rawatan kesihatan kat anak2...and borang kali ni kiranya untuk aku approve kan pemberian suntikan...of kos ler aku ber setuju lah.

Aku tengok anak2 aku ni tak takut pon nak kena inject. Macam Sophea tahun lepas pong gitu gak..balik2 skola je dengan bangganyer bitau.." kakak kena suntik.." (yer..dia memang gna perkataan SUNTIK yer,ada lagi perkataan lain yang skima macam dalam buku...mcm..Memandu, Selesa, Kejutan....tu antaranye lah). Bukan aper..kalau aku dulu alahai..baru nampak ambulan datang sekolah dah mula ketaq lutut...perut dah memulas2...nak kencing la..nak berak la...hahaha...blom lagi kena suntik betul2. Memang penakut ! Tu belum kira kalau kena wat pemerikasaan gigi kat skolah......aduhai...! Tapi bila turn anak2 aku ni...alhamdulillah..budak2 ni tak takut pom...sama ada nak kena cucuk or jumper doktor gigi. Maybe sebab aku dah train awal2 …

what to write ha...?

yup? tak tahu nak tulis aper....it's been like thousand time that I've been trying to update...hahaha...tipu lah thousand times...actually many times I was making an attempt of updating something tp tu la...tader idea....actually ada gak beberapa butir idea...(hahaha..beberapa butir la plak....saper yang ajar tuh ? ) but tu laa...cam tader mood jer....

nak tepek gambar2..pom malas.....urgghh!
keje pon banyak sebenar nyer...tp malas nyer...tuhan sajer yang tahu....aaargghh..!

minggu depan dan nak cuti skolah. my cousin Arfah is getting married...pastu ....we still don't have plans of going anywhere....tak tahu lagi la cemaner. Cuti pon seminggu je kan. Owh..kalau ada jemputan kawin orait jugak.....ada kot satu. Tak kisah lah.

Ada a group of friends are planning of driving to Tawau during the school holiday but we're not really interested....(amboi!) sebab tahun lepas pon dah pegi....

Dah la...I think I should proceed with all the kain baju......nak lipat baju.....nak wat tu …

Aper yer...?

Image
Tu lah, nak tulis aper yer? Tulis jelah yer..

My Cik Abam dah balik dah dari Lahad Datu. Hari Jumaat tu dia sampai dalam kol 3.30 gitu la...macam2 dia wat balik....alah...mende2 biasalah..ikan kering kopok...amplang...buah salak..itu lah....pastu dia ajak aku pegi KK on Saturday. Terkejut beruk gak aku...iyer lah..dia kan baru je sampai dari Lahad Datu..dah dok drive dah 5,6 jam....alih2 esok nyer nak gi KK plak. Aku tak kisah sebenarnyer ....nak2 kalu orang ajak berjalan aku suker ajer..tp tu la kesian la jugak kat my Cik Abam kan...but since he insisted of going...aku pon On ajela.

So on Saturday tu off we went to KK....pegi pon dah kol 3 petang sbb Angah ada Kem Bestari Solat kat skolah dia..hbs dalam kol 1 gitu..siap2 itu ini..kol 3 jugak baru jalan. Sampai KK ingat nak menginap kat Tabung Haji jer...tp penuh la plak....so kami check in kat Ruby Inn je....

Pegi KK bukan ape pon...sajer2 ....pegi makan....pastu aku kata kat Ayang nak cari sandal satu nak wat pakai hari2....iyerla..tak…