Aper yer...?

Tu lah, nak tulis aper yer? Tulis jelah yer..

My Cik Abam dah balik dah dari Lahad Datu. Hari Jumaat tu dia sampai dalam kol 3.30 gitu la...macam2 dia wat balik....alah...mende2 biasalah..ikan kering kopok...amplang...buah salak..itu lah....pastu dia ajak aku pegi KK on Saturday. Terkejut beruk gak aku...iyer lah..dia kan baru je sampai dari Lahad Datu..dah dok drive dah 5,6 jam....alih2 esok nyer nak gi KK plak. Aku tak kisah sebenarnyer ....nak2 kalu orang ajak berjalan aku suker ajer..tp tu la kesian la jugak kat my Cik Abam kan...but since he insisted of going...aku pon On ajela.

So on Saturday tu off we went to KK....pegi pon dah kol 3 petang sbb Angah ada Kem Bestari Solat kat skolah dia..hbs dalam kol 1 gitu..siap2 itu ini..kol 3 jugak baru jalan. Sampai KK ingat nak menginap kat Tabung Haji jer...tp penuh la plak....so kami check in kat Ruby Inn je....

Pegi KK bukan ape pon...sajer2 ....pegi makan....pastu aku kata kat Ayang nak cari sandal satu nak wat pakai hari2....iyerla..takkan la nak pegi pasar pon nak pakai kasut kan....so cari punyer carik dapat la sandal Hush Puppies sepasang. Jadik la...




Pastu anak2 plak sibuk nak makan sushi....hadoi...budak2 zaman skang..kemain lagi nak makan macam2..sushi la..ape la...aku ni dah tua2 ni ..ehh...ahkak mana tua....dah omo2 gini ni baru la kenal sushi...tu pon tak penah makan...so...nak tak nak kena la memenuhi permintaan budak2 ni...masuk la Sushi King...jakun jugak aku..yelar..tak penah masuk...aper lagi makan...tp kami tapau je..tak makan kat situ....anak2 pon excited la nih nak pilih yang mana satu..Si Yasmin pon teruja dok tgk sushi2 tu dok lalu atas conveyor....hahaha..pastu bila aku amik satu yang aku nak terus dia tepuk tangan..." Yesss! Dapat.....!" hahaha...macam memancing ikan la plak....ekeke...

Anin pilih yang ni....bukan dia tahu pon ape nih, dia main suruh je aku amik yang mana2


Kakak and Angah nak yang ni sebab kakak sker crab stick tuh


Ni Ayang punyer..... of kos la...udang kan.



Aku pilih hak ni..... memang sedap banget!


Sedap la pulak Sushi nih....anak2 pon suker banget. Aina pon suka..sampai menangis2 sebab nak lagi..hahaha...kalu gini gaya nyer, next time pegi KK kita makan SUSHI ! Hehehe...

Kami balik Keningau on Sunday....tapau Big Apple...pastu balik ...sampai Keningau dalam kol 4 gitu....penat seh...!

Comments

ramizah said…
mokhsin bawa gi jalan2 tu sebnrnya nak menebus kehilanagn dia 2, 3 hari tak da kat rumah.. lagi satu iktibarnya, org laki, kalau hok dia nak, bule aje..anytime..kalu hok dia toksir..hmm..fhm2 sendiri la.. berbuih mulut bagi alasan itu ini..ehem..mcm ada pglamn je?
Ambo said…
Ermm..sedap ko makey situ ??? Terliur jugok try...
fzi said…
Salam.
Wah.. gitu rupanya sushi tuh... akak tak penah rasa. Masa ronda2 kat shopping mall tu ada gak nampak kedai jual sushi ni, tapi kitaorang just berenti jap tengok dan appreciate dari luar cermin je...hehe

Thanks singgah blog akak. Salam perkenalan.
ise3339 said…
emmm..bestnye mkn sushi.. act. tak pernah mkn pom, tp nmpk mcm best but i dont think it'll suits my taste buds..he3..but i'm willing to try.
kreatif jugok pilihan anin tu;)
Ambo said…
eRRR...Ada member pelawa asben akak join mylivina club ni.. Coti sekoloh ni nak konvoi seluruh Sabah.. di sponsor oleh ETCM
kakngoh: hahaha,betulla tu kak ngoh..kalu hok dio nok,meme bulih sangat,ekekeke.

ambo: sedap lah ambo...eh...demo la deh? lepas ni kalu gi KK nok gi make lagi situ lah! tera la...demo dekakk jah

FZI:thanks akak singgah blog saya jugak,saya pon tu la festaim pertama kali makan sushi,tu pon sbb anak2 yg insist nak makan,

tie: bukan ke awok would try anything kan?It wasn't that bad..I was sceptical too but bila dah rasa..ehh..sedap la plok, try la yg I makan tu...smoked salmon...sadap!and the one yg anin makan tu...the seaweed sgt la sedap, tastes better than the look, it tastes like fish...fish yg sedap la.

ambo (again): ooo..dio join doh club tu...baru jah join..nok konvoi seluruh saboh? waa..best nyo..baru tahun lepas kami konvoi 3 Livina dari Keningau-KK-Ranau- Sandakan- Lahad Daru- Semporna-TAwau..pastu cuti raya cina baru2 ni plok kami konvoi ke Labuan...nanti ado singgah Keningau ker? kalu singgoh oyak la deh!
fzi said…
Salam.
Kalu sudi, jemput le singgah blog okid akak
http://seri-orkid.blogspot.com

...minat gardening?
Ahlami said…
hehee...budak2 tue time mak ude pegi keningau hari tu lg nk makan sushi..hehe..tercapai jgk akhirnyer..

bubye
amie

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!