Posts

Showing posts from June, 2007

What a day...!

Image
Aiseh...gue masam la plak.....



Well, hari ni aku pegi tengok Pertandingan Pencak Silat Peringkat Negeri Sabah kat kompleks sukan.....aku memang plan nak pegi pong, nak2 lagi my Ayang jadik wasit so nak tgk la jugak gaya dia jadik wasit...hehehe....adoi..aku yg menengok jer ni pon penat siot!


One happy family....... :D


Anyway, another reason why aku nak pegi sesangat tu sebab my Ayang kata mas first day tu dia cakap dia jumper my ex-housemate - Zaitu! Oloh laa......Zaitu, Zaitu....ngko pon ada kat Sabah ni jugak rupenyer yer? Siapa sangka....hehehe. Actually Zaitu ni bukan sekadar my x-housemate, but she was also my x- coursemate, x- roomate and silat mate...hehehe yang ni tak boleh dikira "x" la sebab we consider ourselves as a "pesilat forever" hehehe....


with Zaitu...ni Sophea yg amik gambar nie..tu la pasal kepala aku kena pancung skit....hehehe


So tadi petang we met lah! Mak aaii...sudah berisi itu minah...hehehe....dulu kemain cekeding cam model...skang ni dah ber…

Happy Birthday Arinah...!

Image
Errr...first and foremost Che Ja nak mintak maaf banyak2 ngan Kak Angah Arinah sebab lambat update blog Che' Ja pasal ur birthday..bukan apa.....sebab masa 21/6 ntah cemaner my PC ni ad atechnical problem skit...so that's why la terlewat skit...tak per yer Arinah...at least Che' Ja dah wish awal2 dekat ur Friendster....hehehe

Anyway....Happy Belated Birthday to my sweet niece - 'Iffah Arinah Ibrahim, yang ke 13.....owh dah besar dah Kak Ngah rupenyer....kena la malu2 yerr....orait! Anyway...Arinah ni anak my eldest sis yang dok Singapore....dah masuk secondary school la nie....she is very sweet and talkative....pot pet pot pet.....hihihi....lawak pong ada gak.....tapi paling suker and pandai sangat melayan cousins dia yang kecik2...orang kata kalau nak mintak tolong Kak Ngah suh ngasuh kejap memang boleh di harap sangat lah! Jangan kata kejap....lama pong boleh! Errr..betul kan Kak Ngah?

By the way...Che ja dah pong beli tiket balik SEmenanjung but tiket nak balik Kelate…

Happy Birthday to Welloh, Lutfi and Adam

Image
Hari ni , 20 Jun adalah birthday my brother Welloh yang ke-29 (uiii....dah tua dah awok ruper nyer!) dan juga birthday my nephews - Lutfi and Adam yang ker 7. Lorr....dah besar dah anak sedara Che' Ja ni yer....diaorang semua ni kebetulan share tarikh birthday yang sama. Macam Adam dan Lutfi tu plak memang lahir pada tarikh,hari dan tahun yang sama cumer tak silap aku Adam lahir dulu kot....?Hmmm.....tak pasti la plak. Anyway to the three of you....have a wonderful birthday !

My brother Welloh ...err...nak citer lagi ker pasal dia? Tak yah la kan...hari tu dah citer pasal dia masa dia kawin itu hari kan....so tak yah la....hihihi....cumer ni la first time dia sambut birthday with a new title - husband. Cewah...! Jadilah suami yang baik,bertanggungjawab dan penyayang...cepat2la dpat baby yerr....

Lutfi ni anak my second sister- Kak Ngoh, aku tak sempat nak bermesra2 sgt dengan dia sebab masa aku kawin tu dia kecik lagi pahtu lepas aku kawin terus aku dok Sabah ni so jarang lerr jumpe…

Happy Father's Day....

Image
Alamak...sorry la to all fathers in the world sebab terlambat skit wish "Selamat Hari Bapa". Ruper nyer semalam tu hari bapa....aku check2 calendar sekali tgk ruper nyer yesterday was the 3rd Saturday in June so maknanya semalam tu Father's Day la. So...untuk my Abah...Happy father's Day.....abah memang abah yang paling best dalam dunia.....nothing compares to you abah...sayang abah yang amat!

Untuk My Ayang plak....Ayang, on behalf of the kids I'd like to wish you a very Happy Father's Day.....you are definitely a great father to the kids....keep it that way!


My Baked Penne



Well, yesterday aku masak Baked Penne. Anak2 ni dok bising suh masak pasta...tu yang aku buat jugak tu. Tambah2 plak semalam masa pegi kedai yang aku selalu dok cari barang2 buat kek tu sekali tgk ada parmesan cheese, pahtu tanya plak ngan pekerja kedai tu rupernya dia irang memang jual mozarella cheese kat situ. Yang ketul2 tu lagi......nak yang besar mana? sumer ada....hehehe...murah la sk…

Happy 20th Birthday to Amie...!

Image
Today...16/6 is my sis' birthday - Ahlami. She's turning 20 today......hehehe...dah masuk 20 dah yer? oloh...muder lagi tuh. Kak Ja doakan all the best utk Ami and good luck sebab exam hari ni yer? Belajar molek2 yer...?



My sis Ahlami ni is the 9th child in the family. Actually dia anak yang ke-10 sebenarnyer sebab before her tu my mom gave birth to my little brother - Arwah Mohd Yusoff, tapi my baby brother ni meninggal as soon as after birth. I didn't remember much sebab masa tu I was around 9 years and didn't have a chance to ask questions. Hehehe......cumer the part that I remember was that I rasa my lil' brother masa tu ada sumbing.........


lorr....citer pasal Arwah Mohd Yusoff la plak...supposenyer citer pasal Ahlami....hehehe.......so gap omo between Ami and Siti (my 8th sis) tu kiranya jauh laa.....6 years....jauh la tu sebab kitaorang adik beradik ni mana gap omo jauh2....sebab tu kami sumer ni rapat....Skang ni Ahlami bajar kat University of Adelaide, Austr…

Lagi gambar kawing Welloh & Ida

Image
posing ala hindustan ni wajib ada...



tersenyum bahagiaaa.......hehehe....













Dah boleh peluk dah......

Happy Birthday to Kak Ngoh..!

Today, 9th June is my second's sister's birthday - Kak Ngoh, congrats Kak Ngoh....may your 38th birthday brings joy and love and lots of prosperity to you...! Mak aii....dah 38 yer? Orait apa...still boleh go for a try for a girl ? Hehehe....

Anyway...korang mesti kata..mak aii...berapa banyak sister daaa....well,the truth is...I do have lots of sisters! 8 of them! Hahaha....really. Best aper adik badik ramai nih. And mujur la jugak kami adik badik ni walaupon ramai dengan perangai yang macam2 but berkat dari didikan our parents yang tak pernah membeza2 kan anak .... kami sumer memang sepakat. Alhamdulillah.....

Owh...nak citer pasal birthday girl nih.....well, Kak Ngoh is the second child in the family ...married to Dr. Abdul Rashid Moten (a Bangladeshi ) and being blessed with three handsome sons....Kak Ngoh ni is a lecturer at UIAM (IIUM)....setakat ni dalam adik beradik dia la yang bajor paling tinggi sekali.....tahun lepas (ker tahun sebelumnyer?) dia dapat her Ph.D, alhamd…

Letih siott...!

Well, tu la...sejak dua menjak ni memang letih gilerr. Setakat ni dah 5 hari dok masak utk budak2 maktab tu....income pon boleh tahan gak lerr.....dapat cecaj RM1k kerr...? hmmm......?hehehe....nak kumpul duit nak balik kampung nih....well, kitaorang dah amik tiket balik Semenanjung tapi baru amik tiket KK-KL-KK la (balik semenanjung- 20/11 and balik Keningau - 26/12).....KL-KB-KL blom amik lagi....skang ni tengah ada offer airasia. Yang nak balik KB ni hopefully sempat la....nak dapat tiket rege RM0.50! Hehehe.....macam naik bas jer tambang tiket RM0.50.....rasa nyer nak ke KB dari umah aku tu kalau naik bas pon dah 60, 70 sen kot? Ntah...dah lama sesangat tak naik bas.

Untuk hari ni aku masak Nasi Belauk utk student2 tu sumer. Dah diaorang dok sebut2 kata nak makan nasi belauk...aku pon buat la...lagi la senang...lauk ikan tongkol jer. Kesian jugak dekat student2 tu sumer....yelar...sepanjang diaorang ada kelas selama 3 minggu ni diaorang dok asrama laa..macam bebudak skolah....pahtu…

Welcome to The Club Welloh..!

Image
Selamat dah....Ayah Loh dah bulih senyum nampak gigi dah.....


Hehehe....that is my wish to the one and only brother that I have in this world...Welloh and her newlywed wife - Ida. Tahniah la Loh.....for your wedding tapi tula...frust yang amat...my adik jate soghe kawing ni I tak dapat balik. Dah nak wat cemaner Loh...buat bulan 6...payah ler sket I nak balik....tak per lah...yang penting Kak Ja sentiasa mendoakan kesejahteraan Loh and Ida di sana...yang penting sumer nyer dah selamat. Alhamdulillah.






Welloh ni adik bawah daripada aku....I mean...lepas aku,dia laa....anak nombor 6. Welloh ni very kelakar.....supo abah jugok. Hihihi...agaknyer tul sebab Ida berkenan kat Welloh tu. Welloh ni grad UIA....dia amik Political Science...hmm..cemaner la dia bulih teringin nak amik course tu. Skang ni dia keje ngan Standard Chartered Bank kat Uptown Damansara. Tapi aku tengok Welloh ni minta nak wat bisnes sendiri2....bisnes makan2...gitu.....Adrina and Ahlami kata dia masak Kuey Teow Goreng seda…

Happy Birthday Kak Lah...!

Image
Kak Lah and her hubby- Abe Miji...


I'd like to wish a very happy brithday to my sister - Kak Lah....yang ke 34.....hehehe...muder lagi tuh! Actually her birthday is on 29/5 but tu la..tak sempat nak update blog nih. Busy tak hingat....cewah! yeyer jer busy..ngalah kan orang kerja. Tapi tu la....memang tak sempat pon nak meng'update'kan blog. Setakat surf forum gitu2 adalaa....my mom citer masa nak bersalin kan my sis ni kat Hospital Besar Kota Bharu (at that time laa...skang ni dah tukar nama Hospital Raja Perempuan Zainab II)....masa tu dia dengar nurse2 sumer pakat sibuk sesama mereka "P.Ramlee dah meninggal!...P Ramlee dah meninggal ! " My mom masa tu tgh nak masuk labour room lepas dia terjatuh dari kusi kat umah....tumpah darah...so dalam hati my mom terdetik laa....dah P.Ramlee dah meninggal...ker dia nak dapat anak lelaki...hehehe...nak wat cemaner at that time my mom already had 3 doters....but tula....yang kuar tu my sis - Kak Lah.

Well, pasal my sis nie..…