Happy 20th Birthday to Amie...!

Today...16/6 is my sis' birthday - Ahlami. She's turning 20 today......hehehe...dah masuk 20 dah yer? oloh...muder lagi tuh. Kak Ja doakan all the best utk Ami and good luck sebab exam hari ni yer? Belajar molek2 yer...?



My sis Ahlami ni is the 9th child in the family. Actually dia anak yang ke-10 sebenarnyer sebab before her tu my mom gave birth to my little brother - Arwah Mohd Yusoff, tapi my baby brother ni meninggal as soon as after birth. I didn't remember much sebab masa tu I was around 9 years and didn't have a chance to ask questions. Hehehe......cumer the part that I remember was that I rasa my lil' brother masa tu ada sumbing.........


lorr....citer pasal Arwah Mohd Yusoff la plak...supposenyer citer pasal Ahlami....hehehe.......so gap omo between Ami and Siti (my 8th sis) tu kiranya jauh laa.....6 years....jauh la tu sebab kitaorang adik beradik ni mana gap omo jauh2....sebab tu kami sumer ni rapat....Skang ni Ahlami bajar kat University of Adelaide, Australia. Baru jer pegi bulan 2 hari tu. Anak2 sedara sumer panggil dia Mak Ude....Mak Ude ni pandai nyanyi...sore pong sedap.....(macam sore I jugak...hihihi) and dia memang excell sejak dari skolah rendah lagi........straight A's sokmo......UPSR 5A's, PMR 8A's....SPM plak 9A's and a B..... ada B satu yer? A'ah...ada terlepas B satu ...so tak dapek ler dia nak lawan our cousin Paih yang rekod dia tak pernah dapat B.....SPM pon dapat 11A's......and dia skang ni bajar kat Jepung....hmm......pandai2 budak2 jaman sekarang yerr....tak per la....aku tumpang bangga untuk semua...well......tu jela kot......kalau nak citer lagi memang banyak sangat la plak. Hehehe.......chow..!



p.s : bulan Jun ni jenuh ler aku update birthdays.......lots lots of birthdays.....

Comments

adrina adi said…
esok pulak besday mama i yang ke 55 tahun... :)
imalha said…
hoho..
tu la kakja!!

jenuh la jun nie kakja wish bday utk family kite..brdyun2...heh3..
thnx for d wish!!
hoho..sernok jer ade org cite psl kite...perasan la plak adik kakja sore nihh..hurm..amie ni kan..stiap kali kluar n lalu kt kedai2 jual brg kanank2..msti tringat kt anak2 buah...dh pk dah...blk msia nnti..nk beli ape kt sofea..kt laila..yasmin n semo2 laa..huhu..
ni la mak uda...suke sngt beli2 brg..tk sbr dh nk wt kelik souvenirs kt family niee..

bubye
amie
sofea^alisa said…
janna...
wahhh...dasat ler yr sis..tabik spring aku kat dia.
bijaklah dia..
kakak : I dah wish dah kat ur blog..hehehe

ami : sonot yer org baca citer pasal awok yer? hehehe...tak per2...I tumpang gembira utk awok...

riko : alah...yang pandai dan bijak pong dia..bukan aku...huhuhuhuhuuuuu....hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!