Posts

Showing posts from October, 2009

Miss me?

hahaha...yeyer je tajuk tuh...padahal yang sebenarnyer eden la yg merindui anda semua...wah..! macam la banyak peminat.

actually skang ni memang bz sket...memang tak sempat nak rest..nak kemas umah pon tak sempat,hahahaha! Bz wat kek and roti.....alhamdulillah, sejak dua menjak ni order tak putus2...boleh kata tiap hari ada order kek....roti plak memang wat tiap2 hari. Alhamdulillah....
Walaupun penat tapi seronok bila dapat order walaupun hanya sebiji kek 1/2kg sehari. Itu pon rezeki.

apa lagi nak cerita yer? owh..tiket nak balik kampung pon dah confirm..kami akan balik on 25/11 nanti. Kami semua akan beraya haji di Kelantan Darul Naim..insyaAllah la....

esok plak anak2 start periksa akhir tahun....and esok jugak cik abe eden akan takder for 5 days..dia pegi sandakan ada tournament badminton.....

Esok jugak adalah birthday anak saya yang ke-dua...Laila Amani..birthday dia yang ke-7. Alahai dah besar dah anak mak...Angah dah request kek ngan mak....insyaAllah mak akan buat untuk angah.....…

hari ni dan hari tu

Image
hari ni mendung la pulak. tak lama lepas tu hujan. alahai...tak dapek la eden nak sidai baju. huhuhu...bila dah time2 gini mula mengidam nak ada dryer. Hahaha. Iyer lah kan..sebab kat umah mak saya ada satu dryer. kami adik badik tong2 pitih beli dryer pada musim tengkujuh tahun lepas.. sebab apa...kalu tiba musim tengkujuh yang memang susah nak nampak matahari memang kain tak dan nak kering. dah la masa tu la time anak cucu sumer balik kampung so cemaner kan? kain banyak nak di basuh..jemuran plak penuh...kain plak payah nak kering.....
jadi kami adik badik telah sebulat suara sepakat untuk belikan my Ma a dryer.


dryer Ma saya....



Tapi dryer ni bukan boleh di guna untuk sumer jenis fabric...nak2 kalu spender....kalu boleh tak payah la keringkan dalam dryer pasal nanti kang besok2 ur spender akan cenderung untuk berevolusi dan seterusnya bertukar saiz...kalu sebelum ni awok pakai saiz M, mungkin selepas di keringkan dalam dryer beberapa kali ia akan bertukar jadi saiz L......hahahahaa..…

apa nak cerita?

Image
Apa nak cerita? Actually sekarang ni saya tak tido lagi, sebab nak buat kuah kacang or kuah satay. Ni haa....my blogger fren nih Ain a.k.a Nonie tempah ngan saya satay ..tak penah saya amik order buat satay nih walaupon saya ni boleh kata tiap2 kali Raya puasa memang mesti buat satay. Tapi bila Ain ni mintak tempah....saya pon kata....apa salah nyer kan?




Ain mintak 250 cucuk satay jer.....(sebak tu eden sanggup,hahaha).



Satay Ayam 150 cucuk....



Satay daging 100cucuk, dua2 belom di bakar.





ni kacang tanah yang sudah rela untuk di blend.....



Pastu kebetulan pulak ada kawan satu forum ni pon mintak saya buatkan Cheesecake sebiji ngan brownies......alhamdulillah...rezeki di bulan Syawal.




Dah beriben pon brownies....





Ni pulak Simply Sinful Cheesecake....
Duhh! terliur saya tengok kek nih, geram .Silap2 nanti saya buat sebijik untuk saya jugak, hehehe. (Owh...saya kena ingat pesan Kak Ngoh saya...kena jaga makan,hehehe.)