Posts

Showing posts from February, 2009

Macam-macam update,hehehe

Image
Korang ingat tak aku penah tulis pasal benda2 yang aku berangan nak beli? Kalau tak ingat..ni ha...klik kat sini.

Well....dalam wish list tu....aku dah dapat salah satu barang yang aku nak. Aku dah dapat Microwave oven! hehehe....ala..oven kecik jer...jadikla nak guna utk panas2 kan lauk and defrost lauk basah. Oven ni dapat free je sebenarnyer. Adala beli barang lain and mula2 dia nak bagi hadiah Digital Camera....walaupon aku memang nak kan kamera jugak sebijik...tp aku rasa...pakai camera handphone no pon dah okay dah....sumer gambar2 yg aku tepek kat sini snap ngan camera fon je tau! So...bila hadiah tu bulih tukar ngan Microwave oven aku suke la...! So an oven it was..

ini laa....hehehe.....jadiklah.


Untuk barang2 lain tu...tunggu lah...bukan kritikal sangat pon...right? Satu2 lah kot yer pom... Microwave tu jenama Samseng..ehh..Samsung..sbb barang yg beli tu brand Samsung jugak.

Photos

Image
Hari tu belek2 tepong jumpe beberapa gambor yang aku ingat dah hilang. Kira gambar2 penting la jugak...gambar Angah konvo.....gambar Sophea terima hadiah...so aku nak tepek sini lah....sajer wat cuci2 mata...


Sophea dapat nombor 2





Angah pon dapat nombor 2 gak...and dapat Anugerah Kehadiran Penuh,hehehe.




Hari Yang Rajin

Image
Yer...hari ni saya sangat rajin. Bangun pagi2 wat nasi lemak ngan dua jenis sambal, sambal ikan bilis dan sambal sotong. Sikap rajin ni timbul setelah saya dah pandai wat sambal sotong pada minggu lepas. Sebelum ni kalau wat sambal sotong kering tu sokmo sotong saya liat....tak selera nak makan. Tengok kan rupe...rasa...memang dah tip top dah, tp bila nak geget sotong....aiyyak! Liat..terus putus selera. Setelah saya berguru ngan my fren Iena all the tips and petua nak masak sotong kering nih, maka berjaya lah saya. Tengkiu to Iena.....memang lembut banget sotong saya. Biasa kalu brekfes saya wat simple2 jer, makan roti ke...goreng nugget ker...tak pom goreng sardin roll (yang mak saya kirim baru ni, ada lagi 2 peket). Ala...wat sarapan pon saya jugak yang bedal sumer....hahaha..sebab anak2 lambat bangun, by the time depa dah bangun, mandi..saya dah siap masak tengah hari..pastu nak gi school dah.




Cik abam saya dah pegi ke Lahad Datu. Tinggal la saya dan kanak2 ribena ni 4 orang kat r…

Hari itu dalam sejarah.....ekekek.

Image
Nasi dagang dengan lauk ikan tongkol


Hahaha...kita gelak dulu...aper yang dalam sejarah nyer? Well, gini la...selama2 aku kawin ni aku tak penah sekali pon try wat Nasi Dagang yang Kelantan version lah.....kenapa aku kata selama2 aku kawin? sebab aku ni dah kawin baru ler terkial2 nak bajar masak . Sebelum kawin memang hampeh tak tahu masak! Nak2 plak aku dok jauuuuuuuuhhh and kat tempat aku ni memang payah ler nak jumper orang jual nasi dagang ke...nasi belauk ker....ataupun apa2 la lauk pauk yg originated from my hometown...so nak tak nak kena la bajar wat sendri....bagus jugak kan? Kalau sumer2 tu easy access...byk orang jual...misti aku tak cuba nak wat kan? sebab leh beli. So berbalik kepada sejarah ni...tu lah.....aku memang tak penah wat nasi dagang....alasannyer sebab kat sini tader orang jual beras nasi dagang.....hahaha...alasan tok leh pakai....kalau betul nak wat..bawak ajelah beras dari kampung kan? Tapi...masa balik tahun lepas aku nekad bawak beras nasi dagang ke Kening…

Mak Ude's First Visit

Image
Ha..kenapa tajuk tu tulis Mak Ude's First Visit? Sebab mudah mudahan akan ada lagi second, third visit dan seterusnyer. Anyway, my sister Ahlami dah pon selamat balik ke KB. Dia datang ke Keningau ni for a week. Sebelum tu dia dah pegi Sandakan dulu rumah my sister Siti n Ise..err..Ise tu my bro. in-law la..takkan my sister plak, ekekeke.. Haa...best kan kalau adik beradik ramai and dok bersepah2 ? Adik badik serta sedara mara yang lain ada la can dan alasan nak pegi tempat yang bersepah2 tu. Betul tak? Hehehe...

Masa Ahlami mula2 sampai tu aku tak pegi jemput dia kat KK pon, cuma my cik abam and my two elder kids yang pegi. Aku memang excited lah dia datang, anak2 ape lagik, Anin pom tak kisah bagi bilik dia tido untuk Mak Ude,hehehe. Tapi tu la..memandangkan Ami mai pon time skolah tak cuti so nak bawak ke mana2 pon payah la skit. Just pusing2 pekan Keningau ni jelah....cuma Mak Ude berpeluang untuk wat latihan memandu...wakakka...cam skima je memandu.....tader la, my sister ni b…

Trip To Labuan (Day 2)

Image
Nena at Tiara Labuan Hotel




okeh..nak sambung citer pegi Labuan .

Hari kedua kami di Labuan pagi2 lepas brekfes kat hotel coffee house, kami pegi ke bandar Labuan for Chocolate hunting.Hahaha.....yelar...saper2 datang labuan ini la yang di cari nyer...since masih lagi cuti raya cina so tak banyak la kedai yang di bukak, tp kedai2 yang besar2 bukak jer..tader cuti2 or public holiday nih,bagus kan? So we went to this free duty kedai.....so mula sekali aku beli cekelat2 yang di pesan oleh sahabat2 dan kawan2 (wah, macam le ramai kirim, padahal dua orang jer) .Aku sambil2 dok syiok belek2 cekelat pom sentiasa mengingatkan diri supaya tak terlalu ikut nafsu nak beli itu dan ini....so beli alakadar dulu....nanti2 nak tgk kat kedai lain plak.





ni la hasil pemburuan kami....


Lepas pegi kedai cekelat kami tak tahu nak pegi mana....last2 kami park satu tempat pastu masuk ler memaner kedai...and I ended up at a textile store. Aku ni kalau bab kain baju memang tak reti. Rasa nyer selama2 ni kain baju k…

Friends........hmmm...

You wanna know something? Aku dah banyak jugak la dapat contat balik my long lost friends dengan hanya menggugel nama diaorang tau. Hahaha...thanks to those who invented this technology. Aku cuma main search jer nama kawan2 lama ada yang dapat and ada gak yang tak dapat. But so far aku dapat contact balik a few of my good friends.....tp kan...kawan2 lama ni....ada jugak yang macam tak mahu di jejak kembali.....biasanya kalau kita rindu dengan sahabat lama and tiba2 kita dapat contact diaorang balik mesti la kita cam hepi kan? And tak sabar2 nak bercerita macam2 and tanya soklan yang macam2 kan?

Tahun lepas aku dapat contact sahabar seGayong aku balik....masa kat UPM duluk, Ijat....aku dapat email dia aku pon send email..and dia cecepat balas sebab dia tu bukan je kawan aku but also kawan hubby aku....kami sumer mmg kawan baik lah.......so skang dah dpt berhubung balik...
pastu aku dapat contact ex-housemate aku Kak Anis.....aku dapat email dia jugak..so aku hantar email kat dia....and d…