Trip To Labuan (Day 2)


Nena at Tiara Labuan Hotel




okeh..nak sambung citer pegi Labuan .

Hari kedua kami di Labuan pagi2 lepas brekfes kat hotel coffee house, kami pegi ke bandar Labuan for Chocolate hunting.Hahaha.....yelar...saper2 datang labuan ini la yang di cari nyer...since masih lagi cuti raya cina so tak banyak la kedai yang di bukak, tp kedai2 yang besar2 bukak jer..tader cuti2 or public holiday nih,bagus kan? So we went to this free duty kedai.....so mula sekali aku beli cekelat2 yang di pesan oleh sahabat2 dan kawan2 (wah, macam le ramai kirim, padahal dua orang jer) .Aku sambil2 dok syiok belek2 cekelat pom sentiasa mengingatkan diri supaya tak terlalu ikut nafsu nak beli itu dan ini....so beli alakadar dulu....nanti2 nak tgk kat kedai lain plak.





ni la hasil pemburuan kami....


Lepas pegi kedai cekelat kami tak tahu nak pegi mana....last2 kami park satu tempat pastu masuk ler memaner kedai...and I ended up at a textile store. Aku ni kalau bab kain baju memang tak reti. Rasa nyer selama2 ni kain baju kurung anak2 baru sekali aku beli....yang lain2 sumer beli baju kurung yang dah siap...senang keje. Sama la macam baju aku jugak....memang jarang la beli kain pasang, nak2 aku ni housewife je....pakai baju kurung time raya and time ada kenduri jer (kuikuikui) lain la kalu orang yang keje opis ke...cikgu ker....memang kena pakai hari2....ntah ler...aku memang malas nak beli kain pasang wat baju kurung...sebab aku jarang pakai, baik aku beli blouse or jeans...konfirm aku akan pakai sokmo...tp tu la...aku beli la jugak kain pasang, takut nanti orang kata laki aku tak belikan aku baju plak.....or tak cukup duit belikan aku kain wat baju....kan? So aku terpaksa ubah sikit perangai aku yang malas beli kain pasang...for the sake of my husband.....so masa kat kedai kain tu aku pom belek2 la jugak...tak der niat pon nak beli.....but my husband kata...beli la sepasang......lagipon my fren Yan kata, murah kalau compare kat Semenanjung la......so aku beli la sepasang.....kain Chiffon....corak abstrak....sepasang Rm100 termasuk ngan kain untuk wat lining sekali...murah ker? Kain nyer pon bagus Yan kata..(Yan lagi,hehehe). At last we were out of that textile store with two paper bags in our hands....loaded with kain pasang, sarongs and kain pelikat. Jadik la buat buah tangan to our folks.


pilih, jangan tak pilih...


My fren Che Sah was looking for periuk Vision.....alahai....periuk Vision beli kat Pengkalan Kubor or Rantau Panjang ajela Che Sah...hehehe.....and her husband ended up buying himself a perfume. My Ayang pon dok tingin gak nak beli perfume tp I la dok tahan2 dia....bukan perlu pom..in fact, he still has a couple bottles of perfumes that haven't finished yet. Dari dok beli perfumes yang beratus2 baik la beli I punyer shoes or sandals kan? hahahah....sabor jelah.

Kemudian kami pegi Ujana Kewangan, satu2 nyer "mall" kat Labuan nih.....pegi makan...main boling....oloh, jauh nyer pegi main boling....hihihi, pastu pegi carik swimsuit budak2 ni pulak....alahai, Sophea and Laila kata tak aci la Mak aje ada swimsuit, depa pon nak jugak...so beli la sorang selai. Dah kol 3 gitu kami pom balik bilik. Anak2 dah tak sabar nak terjun kolam ngan swimsuit baru....so aktiviti petang..mandi kolam sampai kecut.Hehehe...

Malam nyer pulak aktiviti bebas.....so masing2 leh pegi ke mana2...tader la nak konvoi tiga2 keta....so malam tu kami pegi ke rumah one of my cyber fren..Azini. Azini ni anok Pok Zawi....I met her kat forum Cari and sebelum ni dia wat KPLI kat Maktab Keningau...ehh...Institut Perguruan Keningau.......alhamdululillah...senang la jugak cari rumah dia walaupun malam2 (with Norf help, of course,hehehe). Suka dapat jumper dia...yelah...esok nyer kami dah nak balik Keningau dah kan...so alang2 dah sampai Labuan ni, singgah la rumah dia ....lagi pon Azini pon dah penah mai rumah aku .


with Azini


Borak2..itu ini kol 10 gitu kami balik....nak pegi makan, dah lapau nih....pegi makan kat satu restoran tomyam ni tak jauh dari airport Labuan.....memang femes di kalangan orang semenanjung.
Sedap la jugak menu kat situ....tapi yang paling special, ada persembahan dikit barat you...! Memang besh...tak rasa macam dok kat Labuan pulak. Aku nampak ramai2 orang2 semenanjung yang lepak2 kat situ...which I assumed were all teachers like my husband. Kiranya restoran ni ala2 restoran tempat lepak and mengopi my husband and his friends di Keningau la nie......ooops!

Day 3

Ni adalah hari terakhir kami kat Labuan. Our plan untuk hari tu ialah makan2 di rumah Norf. Pukul 10.30 pagi norf dah sampai hotel untuk jemput kami semua pegi umah dia. Dekat je sebenarnyer rumah dia ngan hotel kami tuh and tak jauh pon dari bandar. Rasa nyer kalau lenkali nak pegi boleh ingat la....tu lah, at last sampai jugak ke rumah norf, sebelum ni norf dah datang rumah aku kat sini, so ni kira lawatan balas la ni. Norf masak sedap untuk kitaorang...my cik abe la yang makan banyak, siap bertambah2 lagik, anak2 pon makan jugak. I got to know norf's sister yang seramah norf jugak orang nyer. Lepas dah makan, borak2....kami pon nak chow lah....sebab nak pegi amik lobster yang kami book malam tadik. Haa...itu la lagi satu bende yang kami beli kat Labuan ni...lobster! Hehehe.....thanks to Lokman (Azini's husband) yang tolong book kan kami lobster tu. Tima kasih daun keladi...hehehe


with norf and her mom


the drivers



the passengers


Lepas dah amik lobster, kami terus pegi ke terminal feri nak amik boarding pass. Yan and Che Sah sempat lagi pegi beli cekelat...hahaha, aku pon tingin jugak, tp since tak sempat, so tak payah la. Cukupla dengan stok coklat yang ada ni.




Feri kami bertolak dalam pukul 1.30 petang gitu la. Babai Labuan......lain kali kami datang lagik....







Comments

Mamadleena said…
huhuhu.... baca blog ahkak ni tak solat subuh lagi nihh.. huhuh.. tp nak coment gakkk..!!

kt labuan ni tu tu je la yg ade kak. hehe.. anyway .. ok gak kan? at least tak la ahkak terkejar sana sini.. since kt sini tak byk benda nak p..

kt sini org semenanjung mmg ramai.
masyarakat majmuk la katakan.. org semenanjung yg dah start dtg labuan ... susah dah nak balik semenanjung.. ESPECIALLY yg kawin ngan org labuan.. hahaha. mcm suami sy :P

kt sini bukan cikgu je kak.. kt sini kan ada offshore... ada perbadanan labuan ... kira lubuk2 keje ni ramai org semenanjung ni...

hehehe...
iena hamdi said…
tengah berangan kalau la masa akk datang labuan iena masih ada... sedih nyer... huhuhuhuhu

miss labuan a lot.. very the peace n quiet place to stay...
Janna...
syiok bangat baca trip yr family 2 Labuan..rasa cam nk gi ke saner ajer.

Wahhhhh..Lobster besh betul. Aku belum pernah makan lobster lagik tawwwww...cam maner rasanyer yer?
Effa: ok per Labuan...kalau boleh nak pegi lagik,tak puas lagik tau!hai....kalau sumer lubuk2 keje dpt kat org semenanjung, org labuan nok koje aper effa ? hehehe...

iena: ha...tu lah....takperlah,nak wat cemane,nanti kita jumpa la jugak...

nurul: nanti ko pegi la Labuan jugak,pegi 2,3 hari dah cukup kot, lobster...hahaha,aku pon tak penah makan lobster daa...tp kat Sandakan murah lagi la....hehehe.
wanee said…
you've been tagged ;P
ise3339 said…
kak ja..cepatla update blog..letak la gmabr kitchen cabinet yg baru tu ker..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!