Mak Ude's First Visit




Ha..kenapa tajuk tu tulis Mak Ude's First Visit? Sebab mudah mudahan akan ada lagi second, third visit dan seterusnyer. Anyway, my sister Ahlami dah pon selamat balik ke KB. Dia datang ke Keningau ni for a week. Sebelum tu dia dah pegi Sandakan dulu rumah my sister Siti n Ise..err..Ise tu my bro. in-law la..takkan my sister plak, ekekeke.. Haa...best kan kalau adik beradik ramai and dok bersepah2 ? Adik badik serta sedara mara yang lain ada la can dan alasan nak pegi tempat yang bersepah2 tu. Betul tak? Hehehe...

Masa Ahlami mula2 sampai tu aku tak pegi jemput dia kat KK pon, cuma my cik abam and my two elder kids yang pegi. Aku memang excited lah dia datang, anak2 ape lagik, Anin pom tak kisah bagi bilik dia tido untuk Mak Ude,hehehe. Tapi tu la..memandangkan Ami mai pon time skolah tak cuti so nak bawak ke mana2 pon payah la skit. Just pusing2 pekan Keningau ni jelah....cuma Mak Ude berpeluang untuk wat latihan memandu...wakakka...cam skima je memandu.....tader la, my sister ni baru dapat P, so masa di Klate tak berapa ada can nak drive sgt sebab my Mom cam masih fobia lepas kes my father langgor tiang umah tu kan....so dia just drive dekat2 jelah. So masa kat sini my Ayang bagi can dia bawak our Livina tuh. Masa festaim bawak tu lagi lah...dah la bawak MPV....panjang la skit kan...pastu bawak plak malam ...kat jalan yang tak penah sampai and tak penah lalu langsung....pastu keta manual lak......ngan passenger yang kecik2 and bising lak tu......hahahaha...giler mencabar for a new driver, ada la 3 kali mati kot keta...tp we survived.Hihihi.....the next day tu my cik abam sajer tinggal kan keta untuk Mak ude prektis bawak lagi.....siap pegi amik anak2 balik sekolah...tp ikut jalan jauh yg tak perlu berhenti untuk masuk simpang....luckily la Keningau ni byk roundabout.....hahaha...so sume main2 pusing2 round about jer.....nak built confidence maa..kena la ikut cara yang senang2 duluk......masa hari last Mak UDe bawak dah okay dah...dah tak mati2 lagi dah......yahoo! Sophea siap bagi thumbs up lagik kat Mak Ude...hadoi...

Sehari sebelum Ami balik KB we went to KK....tido kat Hotel Tabung Haji....pastu pagi2 hari Ahad pegi tamu...pegi pasar untuk beli ole2 wat balik Klate. ....ada amplang...ada kuih cincin...ikan kering keropok, t-shirt...and owh..gelang kristal and kerongsang jangan di luper....wakakaka!

Dah siap soping skit2, kami pom pegi makan.....err..tobat dah takmo pegi makan kat Manhattan Fish Market......hihihi, makan nasik..pastu balik bilik hotel, semayang sumer, terus check out and pegi airport....dekat je airport pom..tp tu la...baik pegi awal...tau2 jela AirAsia.....




Anin sampai tertido, so masa mak ude boarding dia tak tengok, bila dia jaga ,dia carik mak ude,huhuhu.



To Ami, it's been fun having you here, hope there'll be more visits from you (and the rest of the family) . It's our great pleasure and maaf la sebab serba kekurangan dan tak dapat nak bawak jenjalan sangat.......tp...the kids suker sangat mak ude datang....and missed you a lot ! Especially Anin. hehehe......jumpe lagi kay ! Mmuah!

Comments

aranam said…
Assalamu'alaikum
Seronoknya adik datang...:)
mmg seronok kalu dpt b'kmpl adik-badik camni. penat tapi... PUAS

Janna, adik-badik sy dok KL gaks tapi nak kumpul selalu... mmg susah! isshh...
Alexi said…
Sedapnyooo..mak uda pegi berderap...huhuhuh....
ise3339 said…
sian anin..smpai tertido..tapi tido2 pom bleh lagi bergambr..
ami said…
hehee...mak ude pon suke dpt jmpa my nieces smuaa.anin n aina la paling klakar.hehe.terubat la rindu dpt jmpa...nway...corelle pon smpat promote tuee..wakaka.

bubye
amie
ramizah said…
nampaknya kita pun kena sampai jugak ke Keningau dan Sandakan..kalau tak dalah entri khusus untuk kita org ;-(
aranam: memang syiok, kita dok jauh...so jarang2 ada tetamu...huhuhu..

nur: itu la nur...nur, adik badik saya dok seluruh mesia, berkumpul sumer setahun sekali je

capik: ooo..memang la besh....hehehe.

Tie n Ise:haahaha..bukan anin sedar pom orang amik gambar dio....

mak ude: ekeke..dua orang je ami...mana bley ramai, ramai2 kalu leh wat bisnes laa....

kak ngoh: haa...of kos la kalu awok mai sini gak, saya misti wat satu entry khas utk kak ngoh jugok.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!