hari ni dan hari tu

hari ni mendung la pulak. tak lama lepas tu hujan. alahai...tak dapek la eden nak sidai baju. huhuhu...bila dah time2 gini mula mengidam nak ada dryer. Hahaha. Iyer lah kan..sebab kat umah mak saya ada satu dryer. kami adik badik tong2 pitih beli dryer pada musim tengkujuh tahun lepas.. sebab apa...kalu tiba musim tengkujuh yang memang susah nak nampak matahari memang kain tak dan nak kering. dah la masa tu la time anak cucu sumer balik kampung so cemaner kan? kain banyak nak di basuh..jemuran plak penuh...kain plak payah nak kering.....
jadi kami adik badik telah sebulat suara sepakat untuk belikan my Ma a dryer.


dryer Ma saya....



Tapi dryer ni bukan boleh di guna untuk sumer jenis fabric...nak2 kalu spender....kalu boleh tak payah la keringkan dalam dryer pasal nanti kang besok2 ur spender akan cenderung untuk berevolusi dan seterusnya bertukar saiz...kalu sebelum ni awok pakai saiz M, mungkin selepas di keringkan dalam dryer beberapa kali ia akan bertukar jadi saiz L......hahahahaa....jenuh le awok..kena pakai spender longgar....pasal itu getah spender sudah loose dan tidak elastik lagi laa..kena heat dari dryer. Tak pasal2 plak pakai spender pon kena pakai belt. wakakakak! tak ke naya? mcm din beramboi la plak.

hari ni saya brekfes buat Kopi 'O' sahaja sebab kehabisan susu pekat manis. Bila Yasmin mintak nak minum kopi saya dia tekejut...."Mak,kenapa hitam? " hahahaha....ni la akibatnyer tak penah minum kopi O

Ish...cemaner la leh tak pasan stok susu dah habis. Tak pe ini petang itu low kung sudah janji mau bawak ai pegi cari barang2 dapo dan barang2 buat kek.

Bukan apa....last Monday aku dapat order from Kak Ton...untuk wat kek besday anak dia. walaupon order tu last minute, order kol 2 nak amek kol 8 malam tp aku sanggup nak buat. Tapi bahan2 tak cukup. Bahan2 tak cukup tak per..boleh pegi beli.

Tapi hari tu jugak itu SESB sudah bikin ai rugi RM25 ......hahahah.....rugi 25 hengget pon nak bising......mana tak rugi....?sebab tader letrik lah! Dari pukul 2 sampai pukul 7 api takdak. Almost seluruh Keningau tader letrik! So cemaner nak bakar kek kan? huhuhuh......sedeh betul tak dapat nak penuhi order Kak Ton. Anak Kak Ton pon sedih tak dapat makan kek yang - Mak -Sophea -buat. Malam tu Kak Ton mesej kata tak puas hati beli kek kat kedai... . Saya pon frust Kak Ton pasal tokleh nak melukih Ben10 hari tu.....tak pelah Kak Ton untuk besday Imtiyaz tahun depan elok la Kak Ton siap2 tempah ngan saya hari ni.....ekekeek. (Kak Ton, ai tahu u baca blog ai....hehehe)

Ok lah....cukup2 la saya merapu pasal hari ni dan hari tu. Nak kena masuk dapo plak. Bah...babai! (Rajin pulak nak babai2 hari nih....hehehe)



*SESB = Sabah Electric Sdn. Bhd.

Comments

Azimah@Melati said…
hahah baca entry ko nie buat aku gelak jek...
WaN dAn TiE said…
kelakarlah k.zana skait pewrut ..
pasal spender..saiz jadi besau wakakakakaka
iena hamdi said…
betul betul betul...

ada satu lagi jenis dryer kak janna dia nyer wat kecik ajer.. tapi dia gantung kat dinding n baju yg kita nak dry kan tu kena gantung kat henger.. dan dilitupi plastik khas,.,
Asnan Rifai said…
Salam Kenal.

Silakan submit/publish dihttp://www.indomarking.com/submit.php Semoga bisa lebih mempopulerkan blog/tulisan anda!
are said…
macam-macam laa kak Zana nie! hahhaha!
btw, belated Selamat hari Raya to you & family, maaf zahir batin yer!
azah said…
salam janna...kat kk pun rajin gak blackout semenjak 2 menjak nih..myampah betul, terutama kalau nyamuk tergiang2 kat telinga...nice reading your blog..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!