What a day...!

Aiseh...gue masam la plak.....



Well, hari ni aku pegi tengok Pertandingan Pencak Silat Peringkat Negeri Sabah kat kompleks sukan.....aku memang plan nak pegi pong, nak2 lagi my Ayang jadik wasit so nak tgk la jugak gaya dia jadik wasit...hehehe....adoi..aku yg menengok jer ni pon penat siot!


One happy family....... :D


Anyway, another reason why aku nak pegi sesangat tu sebab my Ayang kata mas first day tu dia cakap dia jumper my ex-housemate - Zaitu! Oloh laa......Zaitu, Zaitu....ngko pon ada kat Sabah ni jugak rupenyer yer? Siapa sangka....hehehe. Actually Zaitu ni bukan sekadar my x-housemate, but she was also my x- coursemate, x- roomate and silat mate...hehehe yang ni tak boleh dikira "x" la sebab we consider ourselves as a "pesilat forever" hehehe....


with Zaitu...ni Sophea yg amik gambar nie..tu la pasal kepala aku kena pancung skit....hehehe


So tadi petang we met lah! Mak aaii...sudah berisi itu minah...hehehe....dulu kemain cekeding cam model...skang ni dah berisi skit. Tak kisah la kan...aku pon since kawin and beranak pinak ni pon memang naik berat...walaupon tader la sampai nampak plump. So so jer....hehehe. Anyway....Zaitu skang ni mengajar kat Lahad Datu..datang ke Keningau ni pon sebab bawak budak bertanding silat la. Dia pon dah kawin and dia kawin dengan Sahri tu laa....alahai....kawin jugak ngko ngan Sehari Dua Hari tu yerr...? Hihihi...jangan marah yer Zaitu sebab aku panggil laki ngko camtue.....kan ke memang dari dulu lagi aku sker panggil dia camtu.....anak pon dah dua...dua2 pompuan...cam aku gak.....cumer aku 3 orang.....dia pon dah tak aktif silat...setakat aktif utk manage budak2 silat ...itu jelah. But memang seronok la jumper dia......yer lah..it's been like.....7 or 8 years since the last time I saw her. Lama benor dah tu. Both me and my Ayang memang kawan baik la ngan Zaitu nih.....well, of course la coz we are all sama2 gang silat...hmm....nampak gaya kalau aku ke Lahad Datu ada la tempat untuk aku singgah. By the way ..hubby si Zaitu ni pon memang orang Sabah pon...orang Tawau...tak jauh sangat dah dari Lahad Datu tu...tu la pasal dia posting sini.

Aku memang harap nak pegi lagi esok sebab esok ada cara final untuk silat olahraga and semua peserta Keningau dari setiap kelas layak ke final. Cayalah Keningau.....hehehe....I'm hoping to see my Ayang as the wasit in action but since the pesilat are from Keningau so most probably wasit dari Keningau tak boleh la handle the match. Takut bias la plak kan..? That's the rules, nak wat cemaner.

Lagi satu, on Sunday I went to the pekan ...nak carik barang2 rumah skit. Masa on the way nak keluar dari taman ni aku dah perasan satu MPV Avanza ni dok park kat tepi satu rumah ni..and aku nampak la pangkal plet keta tu "SB" so aku pon tanya la my Ayang if he could see the rest numbers of the plate and he said it was " SB9004"...aku pon...owh bukan Cikgu Kassim tue....dia punyer plet number SB9604.......so di pekan aku pegi pasar jap...konon2 nak tgk sayur last2 tak beli pong...ntah ...tader idea aku.....my Ayang plak dia pegi upah jahit bengkung wasit dia......lama gak la nak kena tunggu.

Bila aku dah puas pusing pasar aku pon pegi la kat tempat my Ayang balik and dia kata a friend of ours - Ustaz Raddhi, ajak kami makan satay kat Restoran Rahmat...not very far from where we were at. Aku mula2 tu rasa macam malas......sebab my Ayang suh aku pegi dulu sebab dia nak tunggu jugak sampai bengkong dia tu siap di jahit......tapi bila difikir2 balik ...dah orang dah ajak...elok la dipenuhi.....so aku pon berjalan la empat beranak pegi ke Restoran Rahmat tu. Selama ni aku memang tak pernah pegi pong kat situ...dok lalu jerr tapi tak pernah singgah pon hatta utk sekadar minum2...tak tahu la kenapa....dah my Ayang pon tak pernah nak bawak aku makan kat situ. Sampai jer kat situ aku pon lepak la kat meja Ustaz Raddhi and family.....makan2 borak2.....lama la jugak sampai dah siap makan minum baru lah my Ayang sampai...hehehe....so satay yang lebih tu ustaz bagi kami jerr....tapau utk my Ayang...

Masa aku nak cross jalan nak pegi kat parking keta....tiba2 aku di datangi oleh seorang lelaki.....eceh, suspen nih !

" Assalamualaikum...." dia bagi salam, aku pon jawab lah. Yelar....mana la tahu orang nak tanya jalan ker...aper ker kan...

" Tumpang tanya....err...ni Puan Janna ker? "ha? tekejut beruk aku! Tapi aku mantain cool....wah, tak kusangka2 glemer gak aku ni yer...hihihi....aku pon tgk baju lelaki tu and ad tulis "SMK BONGAWAN"....

"Cikgu Kassim yer? " rupanya...itulah Cikgu Kassim yang aku kenal through Yahoo! Group. And kemudian baru aku perasan ada Avanza dok parking kat seberang jalan......the same Avanza that I first saw kat taman aku tu.....hahaha...rupenyer instinct aku tu betul rupenyer.....siapa sangka kan?

Akhirnya jumper jugak dengan Cikgu Kassim ni...dia ni gurulatih silat and dia memang kenal sangat ngan my jurulatih dulu - Cikgu Rasol (actually OUR jurulatih, me, my Ayang and Zaitu) ....he came to Keningau ni sebab nak tengok tournament silat la....

We (me, my Ayang, him and his wife and his kids) talked for a few minutes....and memandangkan hari pon dah petang sangat, dia pon dah nak balik ke Kimanis so tak dapek la aku nak ajak mereka sume jalan2 ke rumah. InsyaAllah lain kali.....we'll meet again.

Siapa sangka.....kami nak berjumpa....aku yang tak pernah2 pegi Rahmat hari tu boleh pegi jugak w/p hati ni macam berat....ruper nyer nak bertemu dengan Cikgu Kassim tu....in fact, masa aku dok melantak satay yang Ustaz Raddhi belanja tu, Cikgu Kassim and his family dok meja sebelah kami jer....hihihi. Dia kata dia leh cam aku sebab dia ada tengok gambar aku yang aku tepek kat Yahoo Group.....tu yang dia berani nak tegur aku tuh.....aiseh....gambar lama dah tu pong........jaman mudo2....masa tengah berada di puncak...hehehe......(makna nya wajah ku ini masih mantain cam dulu2 la tu yer? hihihihi) ..pastu plak bukan aku letak gambar solo...aku letak gambar ramai2.....ngan geng2 silat yang lain laaaa........anyawy..it was nice meeting him and his family...rasa macam jumper sedara jerr....saudara jugak tu...saudara segayung....

Okaylah...panjang benar plak my chit chat kali nie.......harap2 yg membacanyer tidak la boringgg....okay! Till then..chow!

Comments

effa said…
Assalamualaikum.
kak, you've been tagged.
tengok blog norf.
:)
Gelembai said…
zaitu ni macam saya kenal la
abang azhar : zaitu tu kan partner si ana (Rohaniza)...tak ingat ker?
Gelembai said…
hahaha...mmg saya ingat. dah berisi dia. kirim salam kat dia okay.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!