Happy Birthday Kak Lah...!


Kak Lah and her hubby- Abe Miji...


I'd like to wish a very happy brithday to my sister - Kak Lah....yang ke 34.....hehehe...muder lagi tuh! Actually her birthday is on 29/5 but tu la..tak sempat nak update blog nih. Busy tak hingat....cewah! yeyer jer busy..ngalah kan orang kerja. Tapi tu la....memang tak sempat pon nak meng'update'kan blog. Setakat surf forum gitu2 adalaa....my mom citer masa nak bersalin kan my sis ni kat Hospital Besar Kota Bharu (at that time laa...skang ni dah tukar nama Hospital Raja Perempuan Zainab II)....masa tu dia dengar nurse2 sumer pakat sibuk sesama mereka "P.Ramlee dah meninggal!...P Ramlee dah meninggal ! " My mom masa tu tgh nak masuk labour room lepas dia terjatuh dari kusi kat umah....tumpah darah...so dalam hati my mom terdetik laa....dah P.Ramlee dah meninggal...ker dia nak dapat anak lelaki...hehehe...nak wat cemaner at that time my mom already had 3 doters....but tula....yang kuar tu my sis - Kak Lah.

Well, pasal my sis nie...she is the 4th child in the family. She's married to Dr. Rumaizi Shaari and skang ni dah ada anak 4 orang...2 lelaki,2 pompuan. Dia ngan aku ni kiranya very the kontra laa...she's very quiet while I'm more talkactive....she's very fair while I'm not so fair...hehehe....dedulu masa kecik2 selalu gak ler gaduh2...but now tak laa.....dia penah ngajar di SM Catholic di PJ sebelum dia fly ikut somi dia sambung belajar di Adelaide and sebelum tu sempat gak ler ngajar di sebuah skolah di Pasir Puteh which I forgot apa nama skolah tu...and lepas balik dari Adelaide dia skang ni ngajar di SMK Kubang Kerian (I)......ngajar Sains. tu jelah pasal my sis nih......owh luper nak kabor...dia pong bajar UPM gak....sama cam aku.

Comments

imalha said…
happy brthday kaklah!!

hoho...dh 34 yer..alamak.
berjujuk-jujuk brthday org bile
dh strt bulan 5 yer...
so, kakja..wajib tu update blog..
heh3..

bubye
amie

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!