Kena tinggal lagi......

Yup, kami kena tinggal lagi. Seminggu la jugak. Kali ni my husband kena gi KL...for silat tournament lah. So tinggal la aku dengan anak2 yang 4 orang nih. Memang gini rutin aku tiap2 tahun...memang dah biasa sangat kena tinggal. So...lama2 jadik alah bisa tegal biasa dah la.

Kali ni tournament silat MSSM peringkat kebangsaan di buat di Kompleks Sukan Titiwangsa, KL. Dapat balik kampung lagi la laki eden. Tahun lepas lagi la...buat kat Klang....balik la dia umah mak dia kat Port Klang...a year before that buat kat Kelantan...balik la jugak dia umah mak mertua dia kat Penambang......mak mertua dia mak eden lerr..

Kalu sapa2 ada kelapangan leh pegi tengok pertandingan silat kat sana.

Sebelum dia pegi tu dia pesan kat aku...suh tengok2 kat kebun dia dua bijik tu.....FarmVille dan Barn Buddy.....pastu dia suh tulun wat job kat Mafia Wars.... (hehehee...) .

Semalam, since dia nak pegi nih my Ayang ajak kami pegi picnic2 di Air Terjun Mahua...kat Tambunan. So kami pegi lah since aku pon tak penah lagi pegi kan. Leh tahan jugak jauh nyer....ke dalaaaaaaaaaaaam. Pastu dah sampai tu nak kena hiking lagi kira2 500m.

Hadoi....naik lenguh gak kaki aku...yer la. Tapi tu la..silap aku bawak beg yg tak berapa sesuai..ada ke bawak beg besar yang wat isi pampers anak2 tuh....aduhaii....suppose nye bagus bawak backpack. Pakai kasut sukan yg sesuai supaya tader la asik terpelecok kalau pakai sandal .

Tapi memang syiok la....memang cantik...sejuk......and natural. Lepak dalam utan....dah la tak ramai orang. Tapi air nyer sangat la sejuuuuuuuuuukkkk! Tobat sejuk giler. anak2 pon mandi kejap jer. Hahahaha...tak tahan weh !

Walaupun tak main air sangat tapi badan tetap penat sebab kena hiking kan....dah la nak kena heret anak2 lagi. Tapi bagus jugak...biar anak2 cintakan alam sekitar. Hehehe....

gambar tak leh nak upload lagi....nanti eden upload lepas laki eden balik from KL.

Comments

PanJanG said…
Saya sudah tak main mafia wars lagi.
dan ape benda tu kebun2?
explain skit2. :)
ish...y u tak main mafia wars? ai baru nak berkenalan...u dah level tinggi...rugi laa....
kebun 2 tu Farm ville and barn buddy...main tanam2 pokok...ternak ayam itik lembu...mcm old mc'donald's farm lah..hehehe....main kebun2 ni besh la jugk..tp I lagi sker main mafia wars la...
Ainazli said…
janna alang2 cik abe dok sem. tu mitok dia tapau buah..boleh sekotok..perghhh puah hati dr beli sini, mahal gilosssssssssss
iena hamdi said…
wahh kak... sama sama la kita feeling2 minggu ni yer.. uhuhu
PanJanG said…
che ja nak weapons abg ke?? ;)
boleh bagi,free je.
abang,
boleh2...y u stop? curious nak tahu neh

Nonie,
err..tgk la lagu mano nonie..buoh gapo tu?tp kalu KL..mahal supo tulo la jugok...lain la kalu klate..hehehe

Iena,
a;a...tgh feeling2 la neh...ekekeke.
PanJanG said…
hahaha.saje je.mls nak maen pulak.
che ja and ayah sin masuk la group mafia wars malaysia.
search untuk "Mafia Wars Malaysia(Official)"
request nak join.
and hantar msg kat Muhammad Syazwanuddin Saliman suruh approve masuk group.
che ja kata che ja mak saudara NBOG PanJanG.mesti bwk masuk :)
halen said…
alahai ciannya dia kena tinggal hehe.. tp ok la kan org ckp syg isteri tinggal2 kan (huhu bikin panas je). xpe balik nnt abg bw ole2 hehe..
DD said…
pesanan yg sungguh mengharukan
Janna...

Laling, gwe sudah tag nko.
abang,
oo....nanti u htr la itu senjata2 kat ai yer....hehehe.

alin,
owh..hamber sungguh tidak bersetuju dgn peribahasa itu...errr...peribahasa ehh?

DD,
nak kena mintak upah kan?

Nurul,
orait bebeh...nanti ai cekidaut.
wanee said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!