Citer Sedih Ahkak.....

Sedih pasal aper? Hmm...nampak nyer untuk sementara waktu ni ahkak tak boleh ler nak wat projek baking2, wat kek ker kecuali kek kukus jer,huhuhu), wat roti ker....pizza ker.....atau2 apa2 kerja yang kena bakar2 lah sebab my oven sudah rosak. Huhuhu.....sedih wooo.....macam mana boleh rosak? Well, hari Khamis lepas ada la orang ni datang umah mai betulkan dapo ni sikit, pastu ntah cemaner la dia wat keje dia tak alih pon all my stuff yang ada kat counter top tuh.....dia main redah jer, tiba2 ntah cemaner dia terlanggar ker ...terjatuh ker..sampai my oven tu pon jatuh tergolek. Ahkak tak nampak pon sebenarnyer sebab ahkak masa tu tengah sembahyang. Ahkak cuma dengar bunyi tunggang langgang benda jatuh. Bila ahkak gi jenguk tengok2 oven dah elok2 dok atas counter tu balik as if like nothing happened la...tapi dia tak tahu...ahkak ni C.S.I....(kuikuikui)....akak dapati gula2 yg hubby akak sorok (from the kids) dalam oven tu dah bertabur....pastu atas oven tu jugak ada sesikat pisang dok lepak...pon dah tergolek dok atas lantai...sian pisang ahkak.......jadi boleh la akak wat kesimpulan bahawa bunyi tunggang langgang prung prang tadi tu adalah bunyi oven ahkak jatuh........tp ahkak tak kisah la ...tak perla.

Kebetulan la pulak ahkak memang dah janji ngan anak2 nak wat pizza.....jadi malam tu ahkak ni dengan konfiden nyer bakar la pizza dalam oven....pastu cik abe akak tegur...."panas ke oven tu..macam tak panas jer..." wah....cemaner cik habang akak leh tahu oven tu tak panas? Ahkak pon raba2 la oven ahkak yang cumil tue.....iyer la....memang tak panas....bukan takat tak panas...sejuk senyek orang kelate kata....huhuhuhu.....sah2 ler ada wire shot ker aper kat dalam.....potong stim betulla.......dah la ni la baru festaim akak nak guna oven tu untuk tahun 2009 nih....

Anak2 pulak dah tak sabar nak makan pizza.....ahkak pon pikir la...cemaner la nak masak Pizza nih.....hmm.....last akak buat aper tau..ahkak kukus! Hadoi...! Hantam saje lah....asal pizza nyer masak.....anak2 bedal jer...tak komplen pong, sedap kata depa....hahaha.....cik abe ahkak jer kata tak baper kick...yer la..sebab cheese tu cam tak hangus2 ...tak der kaler brown2 gituk...putih jer...mana la mengancam kan? Ahkak memang kuciwa la jugak.....ish.....tak dapat la ahkak nak wat cream puff....nak wat kek gulung.....nak wat cheesecake kegemaran cik abe ahkak......nak kena repair oven dulu la nih......huhuhu

Comments

ramizah said…
kesiannya..adalah hikmahnya tu. Mungkin Allah nak suruh berenti dulu masak dan fokus pada megemas rumah pulak..
nonie said…
tokleh soh contractor tu ganti @ bayar ganti rugi ke kak janna... tak pun mintak diskaun banyakla kat dia...
kakngoh: kwang3.....hmm...mebi la kot kan?

nonie: dah cakap dah kat tukang tu....ahkak tak pakai contraktor nonie, kami upah tukang jer, barang carik sendiri, murah sikit,tp tak per lah...sikit jer lagi pom.
lorrr... aku menumpang tensen baca kisah oven mu itu.. apa la orang tu. dah jatuhkan barang orang tak bagitau! sib baik ko mmg kretip janna... merasa gak bebudak tu makan pizza... kalau aku kira cicah roti ngan milo dah!
Adrina Adi said…
kak ja,
takper. tak pun dia suruh ganti oven baru. hihi...

kak ngoh,
kata2 mu sungguh menusuk kalbu. hihi
halen said…
alahai ciannya.. terpaksa makan pizza kukus la ni yer hehe sedap jgk tu. nampak gayanya kena cari yg baru la tu hehe
nunu: hahaha...tapi mana sedap pizza kukuh weh...bakar jugok la hok sedap..tp roti cicoh milo pong sodap jugok la!

kakak: yer..kata2 kak ngoh sungguh menusuk kalbu....wakakakaa...!

halen: oven baru? mak aih...macma beli goreng pisang je ke nak beli oven baru....?hadoi...tp mmg tak besh tader oven kan?...nak kena repair cecepat nih.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!