Letih la plak hari ni...

Hari ni rasa letih la plak....ntah la kenapa....bangun pagi wat bekpes simple2 jer utk anak2....pancake ngan madu.....pehtu kemas2..sidai baju...iron baju anak2 and my Ayang untuk seminggu...tengah hari plak masak simple jugak......sardin and telur dadar jer...hehehe...kekeringan idea..lagi pon makan sardin sekali sekala sedap jugak kan? My Ayang plak pegi skolah awal...kol 10.30 lagi dia dah pegi. Tu la orang kata...kijer cikgu ni senang......setengah hari jer..pehtu banyak cuti.....iyo lah...kalau ikut waktu rasmi memang la macam gitu tapi yang tak rasminya banyak...belum kira kerja2 luar...hari Sabtu Ahad.....sama jer ngan orang keje opis ......lagi banyak keje adala...mana nak wat tugas2 administration...mana nak ngajor...nak wat soklan..pehtu nak mark paper lagi.....adeh.....skang ni kira okay la jugak ada komputer..tinggal taip and fotostat jer....kalau dulu2 aku ingat my father wat soklan gune stensil.......pakai pen jarum tue.....tulis tangan....lukis gambarajah..pehtu nak kena gelek lagi......adeh....leceh nyer....wa...teringat kat abah la plak....skang ni abah dok jaga Saat dan Ketika....and he enjoys it very much.....ok la tu abah kan....at least abah dapat buat perkara yang abah enjoy......

oklah...back to the topic.....my ayang pegi skolah awal...so dia tak makan tengahhari kat rumah...lagipon dia dah amik heavy breakfast - 2 sosej and sebiji telur mata ....kenyang la kot. Tengah hari kol 1.30 seperti biasa aku nak pegi hantar anak2 skolah..bukan aku drive pong...tp hantar kat simpang taman nie ....untuk 3 minggu ni anak2 tumpang gi skolah ngan Kak Azah....sebab my Ayang busy sket.......so terpaksala tumpang orang dulu.....masa nak kuar tu aku pon siap2 la...sekali tengok alahai..Ayang luper nak kuarkan stroller Yasmin dari kereta....adeh...terpaksa la aku dokong Yasmin all the way .....nak wat cemaner.....letih nyer....Yasmin pon dah makin berat....adeh...senget2 mak dokong adik tau! Sampai umah...tidokan Yasmin and aku pon leh ler rilek2....bersantai...mandi sumer lah...masa nak mandi aku tengok bilik air dah bersih.....owh...my Ayang tolong bersihkan bilik air.....waaa.... tima kasih Yang.....dah setel satu keje....senang hati bila my Ayang dapat tolong serba sedikit....jadik la kan.....

Streamyx plak macam ala2 mengong skit....asik DC jer....dah la org tgh syok2 chat ngan my fren Ina Gayong (aku ada ramai betul kawan nama Ina tau ) .......pastu asyik DC jer..tensen jer.....lepas maghrib plak tader letrik...adeh melalak2 la Yasmin....adeh...letih nyer...nak bergerak pon tak boleh....tp nasib baik la kejap jer tader letrik....la ni dah ada la nie...

Ok lah....that's all untuk kali ni...nanti kang aku update lagik..chow!

Comments

ciku_nunu said…
fuhhh... aku yang baca citer ko ni pong rasa letih...
tu la... sokmo orang kata jadi cikgu ni senang... penat woo!! huhuh... cuti aku pun dah nak abis ni... lepas ni jadi cikgu balikla...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!