Musim Demam agaknyer....?

Well, hari ni Laila pulak yang demam. Minggu sudah aku sendiri yang demam, pahtu Ayang aku pulak...kena cirit birit lagi tu, sekarang ni Laila pulak. Aduhai....tak pegi sekolah la dia hari ni. Oh! By the way, lupa nak bagi tahu that Laila pun dah mula tadika. Semalam la start pegi sekolah .Seronok sungguh dia. Hehehe.....aku cuma risau takut2 dia kencing kat seluar jer. Jenuh la cikgu dia nak handle tapi tu la aku dah pesan dekat Sophea, pukul 3 tolong bawakkan Angah pegi toilet, kencing and she did as I told. Alhamdulillah..legaaa. Hehehe...Nasib baik la Sophea ni bulih diharap jugak la.

Well, hari ni nak cerita pasal aper yer? Owh..semalam jumpa ada member (member?) dari Bincang.Net (BDN) - Asriey. Actually tak kenal pon dia. ...sekali dekat BDN tu ada sorang forummer ni nak tny maklumat macam mana nak ke KEningau. So aku pon respon la....yelah, dah aku mmg dok Keningau and of course tahu selok belok nya so aku respon la kan. So on the day dia datang Keningau tu my Ayang pon tanya la....dia suh bagi no.fon kat Si Asriey tu. And malam nyer they met. Ok la...

Hari ni aku masak aper yer....ala..masak simple2 jer, goreng sayur campur pahtu goreng ikan (asyik menu goreeeeeeennnng jer...). Tu je la. Tader idea laa.....and petang tu pulak aku buat kuih Cek Mek Molek. Dok belek2 resepi kat forum Cari.com.my(Cari) tu, tengok gambar Cek Mek kat situ rasa nak buat la pulak . Tu yang semalam masa pegi pasar aku pun beli la keledek. So hari ni jadi la Cek Mek aku tu. At first ingat nak bagi la dekat Kak Min sikit2, alih2 aku tengok Cek Mek yang aku reserved untuk Kak Min tu dah tinggal 3 bijik jer! Rupa2 nya si Sophea yang makan! Wah! Suker betul dia nampak nyer makan Cek Mek. Ntah berapa biji dia makan aku pon tak tahu. Tak sempat aku nak snap gambar. Terus aku simpan yang lebih 3 biji tu untuk Ayang aku. Kang tak sempat pulak dia nak rasa. Semalam pulak aku ada buat Puding Gula Hangus or Krim Karamel...tapi tu la, dah nak jadik cerita....masa aku nak simpan puding tu kat dalam peti ais sekali pinggan tu tergolek......habis puding aku pon tergolek, pecah bertabur. Terus lari mood aku semalam. Adoi....geram betul ! Dah la orang tengah bersemangat nak cuber macam2 resepi nih. Tak per lah...nak wat cemaner. Puding tu masih boleh dimakan, cumer tu la...rupanya buruk ler.

And semalam juga masa aku nak pegi breakfast kat SK semalam, aku pusing2 dulu dengan Sophea, nak cari Milo kotak untuk Si Laila la....adoi.....jenuh mencari, last2 aku masuk satu kedai ni....ada la Milo nya...but selain Milo kat kedai tu jugak ada jual Parmesan Cheese, Whipped Cream, Inti Kacang Merah yg ready made, tempat lapik letak kek tu....and macam2 la barang2 utk masak and buat kuih. Wah....ini sudah bagus.....baru aku tahu kat kedai ni ada jual benda2 yang aku ingat tader dijual di Keningau nih! Senang la macam ni....agak2 kalu nak buat Italian food aku just pegi kedai tu jela kalu nak cari Parmesan Cheese. Syok sungguh! Tak sabar2la aku nak masak Spaghetti!

Hmmm....rasanya setakat tu jelah dulu...bukan aper, kalu citer pasal makanan ni tak boleh citer banyak2 nanti lapar pulak perut ni.Hihihihi.....okay!

Chow!

Comments

imalha said…
smoga semuanye sihat yer!!
anyway, insyaALLAH, flight amie ke adelaide 2feb nihh...
adrina adi said…
wah amie. nak ikut boleh?
amie: eiii...tak lama dah tue...make la puah2...kang nanti kempunan.

kakak: u ni asyik nak ikut jerr...err..amie,kak ja pong nok ikut jugok...hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!