Kesian budak tu...

Aku kesian la tengok budak kat depan umah aku ni. They just moved in to the neighbourhood last June and me being such a "friendly" neighbour have yet been to their house. I segan la plak......I could see the wife everyday....either going to work or fetching her teenage girl from school. They also have a son whom I guess is 9 years old or something. I kesian the boy ni laa...macam tader kawan. I assumed he is the youngest in the family since tader lagi budak yang lagi kecik dari dia....hehehe.Tiap2 petang nanti dia akan kuar dari rumah dia and dok kat depan tu.....tengok2 orang..walau pun tiap petang boleh di katakan ramai jugak la budak2 dok bermain2 kat lorong rumah aku nie....main basikal ker...badminton ker....budak2 around his age jugak la..but he never bothers to mix around or make new friends. Nampak macam dia boring and tader sapa nak layan dia......kadang2 dia baling batu kat atas bumbung2 rumah nie.....bila orang nampak or tengok nanti dia akan cepat2 masuk dalam rumah...and when he thought that nobody's around he would come out and do it again. kadang2 dia akan spray air paip ke jalan...and sometimes his target are the kids playing around....pernah sekali tu aku nak kuar la.....dah la masa tu my Ayang baruuu je gi cuci keta....siap polish sumer lah...kilat2 la nih...hehehe.....masa tu he was with his water spraying activity....elok jer laki den reverse keta....terus dia pancut air tu direct onto our car.......hmmm......kami buat dekk jer......budak2 kan....sekali dia pancut lagik....ehh.....laki den pon kuar....cakap kat dia..."takmo sembut air yer dik......"..terus dia stop........and said nothing. Yelah budak2 kan...kami pon bukan marah....cume tegur je la.....because if any of my kids do the same thing pon aku surely akan tegur. Aku pon masa tu rasa cam kesian kat budak tue.....aku rasa dia boring laa....kawan tader...adik badik pon tader yang nak melayan, kakak yang dia ada tu pon dah besar....dah sekolah menengah.....mana nak ngam kot ngan adik kecik kan? Lelaki plak tue......the mom plak is a nurse..keje shift la kan....

Tadi pon I saw him dok pukul2 penyidai kain orang sebelah umah dia.....ketang10x...bising lah..sampai anak jiran sebelah rumah dia tu marah2. Lagi budak tu marah lagi di ketuk2 nyer.....he was trying to get attention right? Mujur la age gap among my kids tader la jauh2 sangat.....so they always have each other's company. Like me and my siblings....age gap among us are between 1-3 years.....and we are very close.....we're each other's friends and far from being alone..bored and craving for attentions. Alhamdulillah.....I hope lepas ni that boy will try to make friends....so he won't be alone and bored anymore.

Comments

Janna, dak laki mmg cenggitu.. makin kita tegah, makin dieorg buat! same goes to my boy.. even die sendiri yg cakap...Ibu nie garang sgt-lah!"
halen said…
hehehe.. it's ok klu xde kawan come here n join nasya la wahahaha..
NUr: yer...budak laki mmg gitu kan Nur, tp budak depan umah I ni dia mcm seeking for atttention la..sebab dia tak nampak mcam budak yg nakal or aktif.....dia nampak lonely and bored...

halen: hahahahaha.....yer...nasya tunggu la kedatangan 4 anak daras g bising2 ni.....

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!