Tak Sabar weh..!

Owh...tersangat la tak sabar...tak sabar nak balik kampung.Hehehe....tiket dah ada...hari2 dok belek2.....macam orang tak balik kampung 10 tahun kekdah nya. Tahun ni kami balik ngan tiket sponsor....sebab tahun lepas dah habis beriban2 untuk beli tiket flight sendiri. Tapi, nak balik kampung punya pasal...tak kisah la.....bukan selalu pon..setahun sekali jer. Cumer starting from next year semua kakitangan kerajaan dari Semenanjung yang bertugas di Sabah atau Sarawak (dan vise versa bagi kakitangan yang berasal dari Sabah/Sarawak yg bertugas di Semenanjung) akan dapat tiket sponsor setahun sekali. Sebelum ni kami dapat for every two years jer ....ni dah dapat tiap2 tahun...ringan la sikit.

Kami dah dapat pon tiket untuk balik kampung. Flight kami is on 17/11/08....flight tengah hari rasanyer. Tahun ni kami balik KB dulu......pastu 7/12 baru kami balik ke Pulau Indah pulak. Pastu kami akan balik ke Keningau semula on December, 24......sehari sebelum Krismas. Hmm......jadik la....sebulan lebih balik kampung.....balik lama2 pon tak boleh jugak...teringat kat rumah kami di sini nanti.



ni rege tiket Aina, infant...tader seat...



ni rege tiket kanak2...each.



ni rege tiket dewasa....each.


Masa aku mula2 dapat tiket tu aku dok perati kan la rege untuk setiap tiket. Kami semua 6 orang....2 dewasa, 3 kanak2 dan seorang bayi (Aina laa..) semua2 jumlah harga tiket kami 6 beranak (KK-KL-KB-KL-KK) was almost RM10k! Owh giler mahal....! Kalau bukan sebab tiket sponsor rasanyer tak dapat dah kami nak merasa nak naik MAS balik kampung....tak mampu ler kami ni.....tp dulu2 zaman dok bajar kat U dulu.....masa tu tader AirAsia lagi la...eh, dah ada...tapi masa tu AirAsia bukan syarikat tambang murah lagi la........aku leh kira baper kali jer aku naik bas......eh....tak penah naik bas la dari KB-KL or KL-KB....naik tren penah laa....selebih nyer memang naik flight sokmo.....hehehe.....bukan nak bitau aku ni orang senang...tp tak kisah spend skit duit asal leh cepat sampai kampung....hahaha...lagi pon dulu2 tambang flight MAS dari/ke KL-KB baru RM78.....tu rege paling murah laa...amik flight paling last ker KB atau flight paling awal ke KL....tp tiket biasa pon tader la mahal sgt jugak masa tu...RM109 jer tau..! Skang ni mahal gegila kan...?

Kepada my family..and kawan2...tunggu la kami balik yer...nanti kita bulih jumper! jangan luper calling okay..! Hehehe.....

Comments

Alexi said…
hohoho...mahal nyoo...mujur xknl transfer bljar sano..huhuuhuhu.....tp ok jer..janji ado oghe blanjo tiket..hahahaha
WaN dAn TiE said…
k.zana
jgn lupa calling tau
wow! sebln lebih hang blk semenanjung noo... teringin nak jumpe awak Janna! nanti sy tgk schedule dulu! Raya Haji nie kami tak blk Kelate.. ishh! tapi, kalau awak ada singgah KL.. bgtau yea?
iena hamdi said…
sabar kak.. tak sabar nak balik yer... ehehhehehe
ami said…
oh no!
nmpk nye i have to get back earlier laa...dh 7 dec kakja keno g keningau dohh..
huhu..ami kelik 14dec..
klu xde ape2..meme ade intention utk perawalkan tiket niee...huhu..
klu dop gak..tkpo laa..in early feb ami akn ke sabah jgk..insyaAllah..

bubye
amie
Azimah@Melati said…
yeah yeah nak balik kampung..yeah yeah nak balik kampung.....
capik: aloh la...setakat kena transfer bajar Sabah...aper la sgt nok banding ngan Adelaide, Oz....ekekek.

tie: yeah....wajib tu calling2.

Nur: Nur..aku raya haji di Pulau Indah, ko penah pegi Pulau INdah?datang la melawat aku..aku balik setahun sekali..tu yg bila balik tu..balik lama sket...

Iena :of kos lerr...nanti kita jumper yer..!

Ami: 7Dec tu kak ja baru balik Pulau INdah, balik Keningau on the 24th....takpola..tok dam juppo di Klate ko KL ..kito juppo di Keningau...okeh!

Mah: yeah..yeah....hehehe...bila nak mai awok nak mai Sabah plok?
adrina adi said…
kak ja,

wanee kawin 28hb nov. pakat mari kl belako tu. balik le awal sikit.
ramizah said…
jgn lupa singgah di gombak..anak2 sedara dok menunggu
kakak: 28/11 ? alamak....I dah balik klate tu.....camno..nanti la I pikir and try arrange.

kak ngoh: owh..itu sudah semestinyer....lawatan wajib setiap tahun.
ramizah said…
janna, ma & abah dah ada di K.L 25 nov
kak ngoh: ooo yoko....nanti janna try arrange.insyaAllah...bisa di aturrr....hehehe
Adriyati Adi said…
Bestnye...mesti beg dah siap packing and dok kat tepi pintu kan..hehe.
yati: owh over la plak kalu dah siap packing bag, hehehe...blom pack apa2 pon lagi, cuma list utk benda2 yg nak di shopping serta makanan2 yg hendak di makan dah siap dah...hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!