Hari ni......?

Well, hari ni macam hari2 biasa gak.....masak...basuh baju....cumer tu la, baju tak kering2 pasal asyik hujan jer dari pagi. Panas sekejap, pastu hujan balik. Baru jer aku habis sidai baju tak sampai setengah jam hujan dah turun...adoi.....leceh betul!

Anyway, tadi tengah hari masak kangkung goreng belacan ,goreng ayam and buat sambal belacan ikan bilis. Sophea makan dengan berselera sekali ! Petang nyer aku goreng pisang . Malam pulak pegi rumah Cikgu Ali and isteri dia Cikgu Charlotte kat Taman MDK , dia ada buat open house sempena Christmas and New Year. Balik dari sana aku terus buat biskut semperit...hehehe.....tak puas makan kat rumah mertua hari tu so tu yang aku nak buat jugak tu. Lagi pon masa first time buat hari tu tak berapa jadik, adunan nyer macam lembik skit. And Alhamdulillah kali ni aku buat jadik! Anak2 pun suker makan. Kalu sempat bulih la aku simpan sampai Raya Haji nanti...tu pon kalu sempat la....ntah2 esok dah habis. Sebut Raya Haji ni...aku still tak tahu nak masak apa...rasa macam nak buat kek jer.....malas nak masak yang berat2. Uish! Aku tak sabar nak dapat daging la kalu Raya Haji...kalu ada yang bagi tulang rusuk ker...orait jugak, sedap banget kalu di buat Sup!

Actually sekarang ni dah dekat pukul 2 pagi, baru aku nak masuk tido Yasmin bangun pulak. Nangis2 ....suh nyusu pun dia tak mo. So sambil2 nak tunggu Yasmin mengantuk aku pun update la blog ni sikit.....aku letak jer dia kat lantai. Yasmin skang dah 7 bulan lebih. Dia dah pandai merangkak and dah mula bangun berdiri sambil berpegang dengan sendiri. Yasmin ni kiranya perkembangan fizikal dia tu agak cepat skit kalu nak bandingkan dia dengan kakak2 dia yang dua orang tu.....





Yasmin tengah tengok ayam kat rumah nenek....kruukrruuu...!


Okaylah...aku nak masuk tido dah...sebelum tido bulih golek2 ngan Yasmin dulu.....beshnyer ada baby kan? hehehe..

p.s. tadi baca blog Ahlami pasak ada ular berok atas belakang dia, hihihi..kelakor sungguh! Amie, kak ja dulu pon pernah bertentang mata jugak dgn ular ...kat beranda tu jugok la, tgh nyanyi lagu Selamat Hari Raya....sekali ada ular, nasib baik ular pucuk jah...kaler hijau jugok! Kiranya I was luckier than u laa.....pasal tak kena berak, hehehe!

Comments

imalha said…
heh3...
mmg betul...ular kadae wak..
abah sdiri tgk..
heh3..kaler ijau yg lawa tuh..
lawa ular tuhh...
heh3..apepon.yasmin comey tgk ayam atuk!!!
amie : yasmin meme comey....ke mana tumpah nyer kuah....err do I have to continue? awak sambung la sendiri yer...hehehe...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!